icon

Rady pre začínajúcu učiteľku v špeciálnej základnej škole

27monicka12
23. aug 2025

Ahojte, nenájde sa tu nejaká ucitelka, ktorá učí na špeciálnej základnej škole. Potrebovala by som poradiť, keďže nastupujem po RD do ŠZŠ ako učiteľka a ešte som nikdy s takýmito deťmi nepracovala. Potrebujem nejaké materiály, webináre… niečo do praxe.
Ďakujem 🙂

lubkavargova1
23. aug 2025

predsa budes mat uvadzajucu ta je napomocna...a potom na nete je kopec skupin kde su webinare podla roznych tematik, niektore su zadarmo a niektore si budes platis, NIVAM je tu tiez kopec webinarov...a nejakej zaklady zo specialnej pedagogiky asi aj mas nie? Tak budovat na tom a prax to len prehlbi....vsetci vieme, ze aka je toeria a ak je prax....a potom su tam kolegovia a vela sa ich pytat..pytat---pytat a poradit od starsich skusenejsich kolegov.

27monicka12
autor
23. aug 2025
@lubkavargova1

predsa budes mat uvadzajucu ta je napomocna...a potom na nete je kopec skupin kde su webinare podla roznych tematik, niektore su zadarmo a niektore si budes platis, NIVAM je tu tiez kopec webinarov...a nejakej zaklady zo specialnej pedagogiky asi aj mas nie? Tak budovat na tom a prax to len prehlbi....vsetci vieme, ze aka je toeria a ak je prax....a potom su tam kolegovia a vela sa ich pytat..pytat---pytat a poradit od starsich skusenejsich kolegov.

Neviem ci budem mat uvadzajucu ucitelku, keďže už mám urobené adaptačné vzdelávanie ako asistentka. Samozrejme že mám vyštudovanú špeciálnu pedagogiku, len od štúdia už prešlo niekoľko rokov, čiže uz to nemám tak cerstvo v pamäti. Počas rodičovskej som pracovala ako Skolska špeciálna pedagogicka v MS. Pracovala som v bežnej škole, teraz idem prvýkrát do specky. Nemôžem nájsť ani žiadne fb skupiny ani webinare…

miskajerry
23. aug 2025

nebudes mať uvadzajucu, ked uz mas adaptacne, iba ak ti pomozu kolegyne, mozes mi napísat, učím v špecke, napíš mi sukromne, aky predmet, rocnik a co by si konkretne potrebovala, ale nebudem doma, tak ti až zajtra odpisem zopar rád

27monicka12
autor
23. aug 2025
@miskajerry

nebudes mať uvadzajucu, ked uz mas adaptacne, iba ak ti pomozu kolegyne, mozes mi napísat, učím v špecke, napíš mi sukromne, aky predmet, rocnik a co by si konkretne potrebovala, ale nebudem doma, tak ti až zajtra odpisem zopar rád

@miskajerry ďakujem krásne. Napísala som ti správu.

kacena4
23. aug 2025

skus inklucentrum a inspiracia, maju skolenia aj pre MP ci ŠZŠ

lubkavargova1
23. aug 2025
@kacena4

@kacena4 ano oni su super, len za to si plati, NIVAM - to ma zadarmo, ale tak urcite je aj viac takych skupin pre speckarov

27monicka12
autor
23. aug 2025
@lubkavargova1

@kacena4 ano oni su super, len za to si plati, NIVAM - to ma zadarmo, ale tak urcite je aj viac takych skupin pre speckarov

@lubkavargova1 no ak o nejakých niekto vie, budem veľmi vďačná

27monicka12
autor
23. aug 2025
@kacena4

@kacena4 obidve poznám a už som ich prezrela a zatiaľ nič som nenašla

nikaeli
23. aug 2025

@27monicka12 pôsobím na špecke už 22 rokov. Neviem aké materiály by si potrebovala. Mám ich obrovské množstvo, šanón ku každej téme a každý rok ich dopĺňam o nové v závislosti od skladby detí. A tak to budeš robiť aj ty - prispôsobovať sa jednotlivým diagnózam a individuálnym schopnostiam žiakov. Držím ti prsty!

27monicka12
autor
27. aug 2025
@nikaeli

@27monicka12 pôsobím na špecke už 22 rokov. Neviem aké materiály by si potrebovala. Mám ich obrovské množstvo, šanón ku každej téme a každý rok ich dopĺňam o nové v závislosti od skladby detí. A tak to budeš robiť aj ty - prispôsobovať sa jednotlivým diagnózam a individuálnym schopnostiam žiakov. Držím ti prsty!

@nikaeli dnes som bola prvýkrát v triede a viem, že budem mat 3. Ročník a budú mat variant B.