Reakcia na pracovné inzeráty - prax
Reagovali by ste na inzeráty kde je potrebná prax no vy ju nemate?
Jasnačka. Musíš byť proaktívna a ukázať, že chceš. Nevadí, že prax zatiaľ nemáš. Musíš sa im na pohovore predať ako ten najlepší zamestnanec, lebo máš najväčšiu vášeň pre tú pozíciu. Prax získaš. Čokoľvek sa vieš naučiť. Ale chodíš do roboty iba si odsedieť 8h a čaute, bez akejkoľvek ďalšej ambície, bez skutocneho zápalu pre tú prácu... To sa naučiť nedá. Inzeráty na pracovné miesta sú len také wishlisty. To, čo rozhoduje je, ako veľmi tú prácu chceš a o koľko lepšie sa predas v závislosti od ďalších uchádzačov. Je to súťaž. Vyhráva ten, kto sa odprezentuje najlepšie.
Záleží o akú pozíciu ide. Ak ide o seniorskú pozíciu, tak ju musíš mať. MUSÍŠ. Tam neexistuje nič také ako tu píšu, že dôležité sa je predať sa. Na juniorskú pozíciu v poriadku. Ale seniorská pozícia je preto seniorská, že už človek má dostatočné skúsenosti.
Skúsiť môžeš, či sa ozvú je otázne 🤷♀️ takých bez praxe po škole je veľa

Ahoj,
ano pisala. Napoisala by som aj sprievodny list ci ako sa to vola. A skusila by som tam najskor zavolat ( kancelaria)alebo priamo prist (obchod, mini firma). Povedala by som, ze by som velmi rada robila tuto pracu i napriek tomu, ze prax nemam. Samozrejme je zase rozdiel, o aku poziciu ide 🙂 Drzim palce, za pokis predsa nic nedas.