icon

Referent mobilného dohľadu

25. okt 2023

Ahojte, pracuje niekto na colnom urade? Aby mi ozrejmil co to vlastne obnasa..

ddaassuullaa
25. okt 2023

Z google:
Ďalšou pracovnou pozíciou, na ktorú finančná správa hľadá človeka, je referent mobilného dohľadu na colnej správe v Trnave. Na tomto poste budeš mať na starosti vykonávanie jednoduchých činností súvisiacich s výkonom colného dohľadu a daňového dozoru, fyzickú kontrolu dopravných prostriedkov, tovaru, dokladov a osôb, ale napríklad aj vykonávanie miestnych zisťovaní, vrátane prípravy podkladov na rozhodovanie na úseku colného dohľadu a správy spotrebných daní.

Na tomto poste budeš zarábať 1 087 eur mesačne. Práca však ponúka prídavok za výsluhu rokov, jeho maximálna výška je 507 eur. Ďalšími zaujímavými benefitmi sú hodnostný príplatok, a aj osobný príplatok.

Podmienkami prijatia sú napríklad bezúhonnosť, spoľahlivosť, zdravotná a duševná spôsobilosť na funkciu, ovládanie štátneho jazyka či spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu.

Vyplyva mi z toho, ze ide o miesto v statnej sluzbe podla zakona o policajnom zbore👀

hannulik7488
25. okt 2023

@ddaassuullaa colny urad patri pod financnu spravu a riadi sa zakonom o financnej správe nie o policajnom zbore 🙂

vsicka036
25. okt 2023

@hannulik7488 to nic nemeni na tom, ze ide o ozbrojene zlozky.

autor
25. okt 2023

@ddaassuullaa tak toto som videla aj ja na nete.. 😇

lienka.7
25. okt 2023

@vsicka036 finančná správa teda rozhodne nie je ozbrojena zložka, to len tak na okraj 😉

vsicka036
25. okt 2023

@lienka.7 colna cast financnej spravy su ozbrojena zlozka. Na okraj

lienka.7
25. okt 2023

@vsicka036 ani ozbrojený colník nepatrí medzi ozbrojené zložky štátu. To su iba policajti a vojaci, pre ktorých platia špeciálne predpisy. Mas to trosku pomýlené, ale ok.

autor
25. okt 2023

@vsicka036 podla uja google - Pod ozbrojené bezpečnostné zbory patria policajný zbor, železničná polícia, zbor väzenskej a justičnej stráže. Pod bezpečnostné zbory patrí zbor colnej správy 😇

ema7813
25. okt 2023

@lienka.7
Z coho konkretne vychadzas?

pety7
25. okt 2023

Jasnačka že colníci patria pod ozbrojenú zložku Finančnej správy, sám v nej pracujem a pracoval som aj na pozícii o ktorú sa autorka zaujíma...a aby som odpovedal autorke, je to vlastne taká "kontrolná mobilná skupina" kde sa chodí vačšinou do terénu zastavovať a kontrolovať autá, kontrolovať rôzne prevádzky (obchody, krčmy, butiky, stánky na jarmokoch, stánky na festivaloch atď...) v ktorých sa pracuje s hotovosťou a registračnou pokladnicou. Toto pracovisko je nonstop, čiže sa tu pracuje na zmeny, denná, nočná a 2 dni voľno. A upozorňujem ťa, že ako novoprijatá colníčka nemáš nárok na prídavok za výsluhu rokov, tu som ti to skopíroval zo zákona:

§ 162
Prídavok za výsluhu rokov
(1) Príslušníkovi finančnej správy patrí za čas štátnej služby prídavok za výsluhu rokov určený percentuálnym podielom z funkčného platu, odstupňovaný podľa dĺžky započítateľnej odbornej praxe.

(2) Percentuálny podiel prídavku za výsluhu rokov príslušníka finančnej správy je pri dĺžke započítateľnej odbornej praxe delený do týchto skupín:

Odborná prax v rokoch Zvýšenie v %
do 1 roku 0 %
od 1 do 2 rokov 1 %
od 2 do 4 rokov 5 %
od 4 do 6 rokov 10 %
od 6 do 9 rokov 15 %
od 9 do 12 rokov 20 %
od 12 do 15 rokov 25 %
od 15 do 18 rokov 30 %
od 18 do 21 rokov 35 %
od 21 do 24 rokov 40 %
od 24 do 28 rokov 45 %
od 28 do 32 rokov 50 %
nad 32 rokov 55 %.

...môžem prosím vedieť na aký Colný úrad by si chcela ísť ? ? ?

autor
26. okt 2023

@pety7 dakujem za odpoved 😇 nie ze by som vyslovene chcela prave na colny urad, len som pozerala ponuky a nevedela som si pod tymto referentom predstavit o co realne ide.. stale hladam kde by som mohla zakotvit, ci toto je pre mna ci nie, ci hento je pre mna alebo nie je.. zvazujem,spekulujem..
Preco uz nepracujes na tej pozicii referenta? Slabo platene alebo nieco nevyhovujuce?
... " ako novoprijatá colníčka nemáš nárok na prídavok za výsluhu rokov" - kedy ten narok vznika potom?

ljzozv
26. okt 2023

autorka veď ti to tam krásne skopíroval všetko
Odborná prax v rokoch Zvýšenie v %
do 1 roku 0 %
od 1 do 2 rokov 1 %
od 2 do 4 rokov 5 %
od 4 do 6 rokov 10 %
od 6 do 9 rokov 15 %
od 9 do 12 rokov 20 %
od 12 do 15 rokov 25 %
od 15 do 18 rokov 30 %
od 18 do 21 rokov 35 %
od 21 do 24 rokov 40 %
od 24 do 28 rokov 45 %
od 28 do 32 rokov 50 %
nad 32 rokov 55 %.

autor
26. okt 2023

@ljzozv ano to som videla..
Ale do tych rokov praxe sa nerata napr.rodicovska dovolenka,materska?

pety7
27. okt 2023

Nooo, nepracujem už na tom oddelení pretože vedúci bol blbec a vlastne kvôli nemu som stadiaľ odišiel a v štátnej správe sú celkovo nízke platy, ale s tým treba rátať pri nástupe...nárok na prídavok za výsluhu rokov ti vzniká až po odpracovaní jedného roka, tak ako je to uvedené vyššie. Pokiaľ viem, tak do tých rokov sa zaràtava aj materská/rodičovská dovolenka, ale iba v tom prípade keď už si v služobnom pomere...tak snáď som ti aspoň trošku pomohol v rozhodovaní, keď ťa bude ešte niečo zaujímať kľudne napíš, rád poradím 😉

autor
27. okt 2023

@pety7 u sukromnikov poniektorych tiez nedostanes viac jak v statnej sprave 🤷‍♀️ a tam je aspon nejaka istota..
Len tie uniformy ma odradzaju, to si na sebe predstavit denno denne ozaj neviem 🙈

riso5252
3. dec 2023

Mohol by som sa informovať ohľadne práce kriminálny úrad finančnej správy funkcia odborný referent čo tá funkcia obnáša , práca , ak niekto vie kľudne nech mi napíše ďakujem