icon

Riešenie povinností po ukončení pracovného pomeru

5. okt 2025

Zdravím, dnešným dňom som skončila pracovný pomer, na urad prace sa stačí zaevidovat do 10 dní... no treba niečo riešiť aj na sociálke alebo zdravotke? ... a ešte keby mi vedel niekto poradiť, ako je to pripadne s PN, ak by som šla do 7 dní na PN (mam neriesene bolesti chrbta) oplatilo by sa to? Alebo radšej žiadať podporu? Ďakujem za info .. ešte som v takej situácii nebola ... pekný večer 🙂

anonym_1c4588
5. okt 2025

dalsiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

anonym_1c4588
5. okt 2025

@anonym_autor co sa ma oplatit nerozumiem, neriesene blbosti a podobne, ak mas bolest ides na PN hockedy aj pocas tpp. a nie planovat si to ako zaplatu po skonceni pracovneho pomeru. fuj hnus fuj

anonym_5bcedc
5. okt 2025

Ak sa ide na PN, je to preto, lebo si praceneschopna, cize nemozes pracovat. Ty uz nebudes pracovat. Chrbat si pekne mozes doliecit pocas podpory. Máme tu konsolidáciu, hádam si nemyslis, ze teraz schvaluju PNky hocikomu... praveze tieto casy su uz za nami.

anonym_1c4588
5. okt 2025
@anonym_5bcedc

Ak sa ide na PN, je to preto, lebo si praceneschopna, cize nemozes pracovat. Ty uz nebudes pracovat. Chrbat si pekne mozes doliecit pocas podpory. Máme tu konsolidáciu, hádam si nemyslis, ze teraz schvaluju PNky hocikomu... praveze tieto casy su uz za nami.

@anonym_5bcedc mne sa strasne paci, ako su tu vsetky presvedcene ze budu doma na PNke, neviem ako dlho a potom este polrocika na podporke. fuj.

wolf_
Autor odpoveď zmazal
anonym_1c4588
5. okt 2025
@wolf_
Odpoveď bola zmazaná

@wolf_ a okrem toho ze ano, clovek je doma vaznom tak idu po PNkaroch. a to ze dakoho boli chrbatik, to mal riesit este pocas prace a nie cakat krasne, ze sak si predlzi pobyt doma, dam vypoved, par mesiacov potiahnem PNKU a potom este podporu, kym sa nedam do poriadku. to co su za reci. raz ked ma boli chrbat tak idem na PN hned a nie vypocitavam este dni kto kedy s kym a ako.

anonym_5bcedc
5. okt 2025
@anonym_1c4588

@wolf_ a okrem toho ze ano, clovek je doma vaznom tak idu po PNkaroch. a to ze dakoho boli chrbatik, to mal riesit este pocas prace a nie cakat krasne, ze sak si predlzi pobyt doma, dam vypoved, par mesiacov potiahnem PNKU a potom este podporu, kym sa nedam do poriadku. to co su za reci. raz ked ma boli chrbat tak idem na PN hned a nie vypocitavam este dni kto kedy s kym a ako.

@anonym_1c4588 momentálne rušia PN aj ľuďom, čo sú naozaj chorí a lekár SP im PNku ukončí. Čiže bez vážnej diagnózy na chrbticu ju lekár PN neuzná.

autor
5. okt 2025

Zvažujem PN lebo uz mi ju DR viackrát navrhovala .. ale nešla som lebo praca, lebo nemá ma kto zastupit, lebo však si vezmi HO ... ale asi teda lepšie riešenie je podpora a doliecit sa počas nej ... a možno hlúpa otázka, ale môžem sa počas podpory zamestnať? Nie som zase typ čo doma vysedava, len situácia je taka, ze som zrazu bez práce...

anonym_5bcedc
5. okt 2025
@anonym_autor

Zvažujem PN lebo uz mi ju DR viackrát navrhovala .. ale nešla som lebo praca, lebo nemá ma kto zastupit, lebo však si vezmi HO ... ale asi teda lepšie riešenie je podpora a doliecit sa počas nej ... a možno hlúpa otázka, ale môžem sa počas podpory zamestnať? Nie som zase typ čo doma vysedava, len situácia je taka, ze som zrazu bez práce...

@anonym_autor ked sa zamestnas, donesies zmluvu, vyradia ta z evidencie a podpora konci.

anonym_1c4588
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak ja neviem, pises ze potrebujes PN a teraz zas pises ze ci sa mozes pocas podpory zamestnat? tak mas problem ci nemas problem, pretoze zjavne teba len boli chrbatik a nie je to nic akutne. ze?

anonym_1c4588
5. okt 2025
@anonym_5bcedc

@anonym_1c4588 momentálne rušia PN aj ľuďom, čo sú naozaj chorí a lekár SP im PNku ukončí. Čiže bez vážnej diagnózy na chrbticu ju lekár PN neuzná.

@anonym_5bcedc zachvilu aby sme si stavce lamali aby sme mali dovod na PN

anonym_5bcedc
5. okt 2025
@anonym_1c4588

@anonym_5bcedc zachvilu aby sme si stavce lamali aby sme mali dovod na PN

@anonym_1c4588 ak si zlomíš stavec, budeš mať úraz, pooperačný stav, tak jasne, že na PN budeš mať nárok.

anonym_1c4588
5. okt 2025
@anonym_5bcedc

@anonym_1c4588 ak si zlomíš stavec, budeš mať úraz, pooperačný stav, tak jasne, že na PN budeš mať nárok.

@anonym_5bcedc ja som to myslela ironicky.

anonym_5bcedc
5. okt 2025
@anonym_1c4588

@anonym_5bcedc ja som to myslela ironicky.

@anonym_1c4588 ja viem, ale odpovedala som podľa reality. Čo sme chceli, to máme.

anonym_1c4588
5. okt 2025
@anonym_5bcedc

@anonym_1c4588 ja viem, ale odpovedala som podľa reality. Čo sme chceli, to máme.

@anonym_5bcedc zial. muzovi som si robila srandu, chybal 1 bod do ID, tak reku , oko ti vypichnem, ci dolamem prst. vyber si. ale tolko ochlastov, s depresiami a cirhozami, ktory sedia cele dni v krcme, na nich si neposvietia.
kamarat s cirhozou mal plny stupen, a aj tak sa upil. nebolo cesty spat za peniaze z IDecka sa uchlastal k smrti.

anonym_5bcedc
5. okt 2025
@anonym_1c4588

@anonym_5bcedc zial. muzovi som si robila srandu, chybal 1 bod do ID, tak reku , oko ti vypichnem, ci dolamem prst. vyber si. ale tolko ochlastov, s depresiami a cirhozami, ktory sedia cele dni v krcme, na nich si neposvietia.
kamarat s cirhozou mal plny stupen, a aj tak sa upil. nebolo cesty spat za peniaze z IDecka sa uchlastal k smrti.

@anonym_1c4588 takto... máme v rodine cirhózu pečene, tá žena nikdy nepila alkohol. Nechceš to mať, naozaj. Toto dobre neskončí...

autor
5. okt 2025
@anonym_1c4588

@anonym_autor tak ja neviem, pises ze potrebujes PN a teraz zas pises ze ci sa mozes pocas podpory zamestnat? tak mas problem ci nemas problem, pretoze zjavne teba len boli chrbatik a nie je to nic akutne. ze?

@anonym_1c4588 mam problémy, hrozila mi uz aj operácia.. no zatiaľ som sa jej vyhla, ano aj za daň v podobe bolesti, lebo robota ... no pokial viem podpora je 6mesiacov .. preto sa pýtam .. ako píšem vyššie, nie som typ čo by sedel a čakal na dávku ... hneď ako by sa poriesili spomínané bolesti hľadala by som niečo nové..

anonym_1c4588
5. okt 2025
@anonym_5bcedc

@anonym_1c4588 takto... máme v rodine cirhózu pečene, tá žena nikdy nepila alkohol. Nechceš to mať, naozaj. Toto dobre neskončí...

@anonym_5bcedc pisala som konkretne o alkoholikoch. viem ze je aj nealkoholova a viem ze ked pecen je zle. vela ludi sa ani transplantacie nedoziju. :/ videla som zlyhavanie peceni den po dni a tiez to nebol alkoholik. :(

anonym_1c4588
5. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_1c4588 mam problémy, hrozila mi uz aj operácia.. no zatiaľ som sa jej vyhla, ano aj za daň v podobe bolesti, lebo robota ... no pokial viem podpora je 6mesiacov .. preto sa pýtam .. ako píšem vyššie, nie som typ čo by sedel a čakal na dávku ... hneď ako by sa poriesili spomínané bolesti hľadala by som niečo nové..

@anonym_autor ked vies fungovat bez operacie, co tu riesis? ak mas akutne, tak to ludia riesia snad nejdes teraz kalkulovat s operaciou. PN ti vobec nemusia dat s tym nepocitaj na 100 % to uz tak nefunguje ze tebe daju operaciu na december a ty budes mesiac a pol domka ( pred operaciou)

chrobak7
6. okt 2025

@anonym_autor Aký má zmysel PN, ak si evidovaná na úrade práce ako nezamestnaná? Však ak máš problémy s chrbticou, tak si predsa doma a môžeš sa liečiť.

A či sa môžeš zamestnať počas nezamestnanosti ... Áno, jasné že sa môžeš zamestnať. Zamestnáš sa a ukončíš podporu v nezamestnanosti. Mnohí, čo boli na podpore sa zamestnali počas evidencie na úrade práce.