Robili by ste poštárku?
Zaujíma ma váš názor či by ste robili poštárku myslím dorucovatelku vonku nie za priehradkou a aké sú plusy a mínusy tej práce? Môžte napísať aj reálne skúsenosti.
Moja prvá voľba by to určite nebola, ale keby nemám nič lepšie, tak by som nevymýšľala
@anonym_autor robila som ,moja vysnivana práca ,milovala som ju ,mínus strasne veľa prace,plus stále von a ešte ľudia ,toľko úžasných ľudí som spoznala
ťažká práca. za minimálku.
Robila som kedysi na pošte za prepážkou. Za mňa super, len som si našla niečo iné.
známa donedávna robila poštárku na dedine a jedine plus bolo že nemusela dochádzať za prácou. Keď sa jej naskytla príležitosť okamžite odišla robiť predavačku do Jednoty. Vraj lepšie - je v teple a v lete majú príjemne v predajni.
Ak by som nemala inú možnosť - samozrejme lepšie ako nič.
Vonku si tak cca 5 hodin. Musis mat dobry rajon. Minusy je nizka mzda, plnenie planov, ale ked nesplnis, nevyhodia ta. Ja si myslim, ze je to aj trocha nebezpecne. Psy a hotovost. Plus moze byt dobry pracovny cas k detom.
Hlavne to robia mamicky malych deti,kvoli prac.casu a vikendy volne.
Ale slaba mzda,do roboty chodim hlavne kvoli platu,aby som bola aj s nim spokojna a nemala roky rovnaky plat ako mnoho zien,tu.Roky sa nepohli z 850eur mesacne.
Ja by som to nechcela robiť, lebo si vonku za každého počasia a plus problém kde ideš na wc. Toto beriem ako velke mínus pri mojom hyperaktivnom mechure. Ale niekomu to vyhovuje.plus musíš este plniť plany(predaj zrebov, predaj sim kariet, poisťovacie.. )kamoška mi vravela
@anonym_a3956f ja som posledné leto na strednej dorucovala, ako brigádu, ale s wc naozaj nie je problém, hocikto na rajone nemal problém má pustiť na wc, práveže ľudia mi často ponúkali kávu, vodu, či nie som smädná a tak. Najmä ak si u nich už pár krát bola, tak sú veľmi ústretoví, aj koláčik sa mi sem tam ušiel... Mne zas nevadilo byť vonku, určite lepšie než byť niekde za pásom.
@anonym_autor A výhodou je určite pracovný čas, jedna zmena, žiadne víkendy, sviatky, nočné. Nevýhoda je asi nižsia mzda. Ale ak človek nemá vzdelanie a zručnosti na odbornejšiu prácu tak asi ani v inom zamestnaní nezarobí omnoho viac.
@anonym_autor momentálne by som robila aj postarku, kludne ved mozno je motorizovana, alebo ak aj nie tak sa aspon prejdem po cerstvom vzduchu, za mna mozno aj "lepšie" ako sedet za priehradkou
@anonym_autor robila som ,moja vysnivana práca ,milovala som ju ,mínus strasne veľa prace,plus stále von a ešte ľudia ,toľko úžasných ľudí som spoznala
@minenkaa aj si mala povinné plány koľko musíš predať zbytočností, naliehať aby kúpili žreby, alebo zriaďovať bankové účty seniorom aj keď ich nechcú a nepotrebujú?
@minenkaa aj si mala povinné plány koľko musíš predať zbytočností, naliehať aby kúpili žreby, alebo zriaďovať bankové účty seniorom aj keď ich nechcú a nepotrebujú?
@anonym_a4b8cb nie to tu také neexistuje ,ale mala som 180 balíkov a 540 domov kde bolo okolo 800schranok
@anonym_a4b8cb a keď nesplnis tak čo? Vyhodia ťa? Asi nie. Zrejme budeš mať nižšie odmeny, ale tak to funguje na veľa pozíciách.
@anonym_autor Nie pracujem hlavou a nerobila by som ziadnu manualnu pracu, na to som chodila do skol, aby som sa tomu vyhla
@anonym_autor Nie pracujem hlavou a nerobila by som ziadnu manualnu pracu, na to som chodila do skol, aby som sa tomu vyhla
@anonym_bafe37 a potom si so zarobených peňazí vlastnou hlavou zaplatíš za služby ľudí s manuálnou prácou
takže aj oni zarobia a spokojnosť je na oboch stranách
@anonym_bafe37 a potom si so zarobených peňazí vlastnou hlavou zaplatíš za služby ľudí s manuálnou prácou
@anonym_a4b8cb Otazka bola, ci by som robila postarku...Oni zarobia podstatne menej ako ja, ak neratam fakt majstrov ako instalateri, elektrikari, kde sa vyzaduje odbornost, pripadne sikovnost - kadernicky
Vacsina manualnej prace je nekvalifikovana, moze ju robit vacsina ludi. Nie, nerobila by som to
Ja by som to nechcela robiť, lebo si vonku za každého počasia a plus problém kde ideš na wc. Toto beriem ako velke mínus pri mojom hyperaktivnom mechure. Ale niekomu to vyhovuje.plus musíš este plniť plany(predaj zrebov, predaj sim kariet, poisťovacie.. )kamoška mi vravela
@anonym_a3956f ja mam hyperaktívny mechúr a robím vonku 😁 síce v MHD (revízor) a som aj dnu aj vonku na zime ale vždy si nájdem nejaké miesto na cikanie. Keď musíš tak musíš.
Pýtam sa preto lebo kamoška mi ponúkla túto prácu že hľadajú u nich. Tiež povedala že je super mať prácu na jednu zmenu, víkendy sviatky voľné. Že je to práca s hlavou veľa musí rozmýšľať čo ako robiť aj s peniazmi dobre rátať. Ona že má tisícku istú a ešte k tomu tringelty, opisovala to ako fajn prácu.
Ja som pomaly po RD a rozmýšľam kde sa zamestnať.
Pýtam sa preto lebo kamoška mi ponúkla túto prácu že hľadajú u nich. Tiež povedala že je super mať prácu na jednu zmenu, víkendy sviatky voľné. Že je to práca s hlavou veľa musí rozmýšľať čo ako robiť aj s peniazmi dobre rátať. Ona že má tisícku istú a ešte k tomu tringelty, opisovala to ako fajn prácu.
Ja som pomaly po RD a rozmýšľam kde sa zamestnať.
@anonym_autor Postarka je praca s hlavou? Hm...mozno pre debila
@anonym_autor nie, nikdy, predstava že by som chodila po vonku v 36 stupňových horúčavách, alebo v daždi, hmle, radšej upratovačku
@anonym_autor Postarka je praca s hlavou? Hm...mozno pre debila
@anonym_bafe37 tiež som sa nad tým zamyslela 🙂
@anonym_bafe37 tiež som sa nad tým zamyslela 🙂
Asi nevie, co je praca s hlavou. Mne postarka da list a podpisem to. Neviem si predstavit, nad cim tam treba rozmyslat...Doniest dochodok a vediet spocitat bankovky? To je akoze praca s hlavou?
Asi nevie, co je praca s hlavou. Mne postarka da list a podpisem to. Neviem si predstavit, nad cim tam treba rozmyslat...Doniest dochodok a vediet spocitat bankovky? To je akoze praca s hlavou?
@anonym_6b98bf
@anonym_bafe37 tak napr ja som robila tri roky v meste a áno, je to aj práca hlavou. Kde sú poštárky sto rokov na jednom rajone, ok. Ale napr my mladé sme museli zastupovať a vedieť aj osem rajoniv, napr veľa ľudí malo doposielanie pošty a iné služby a to si musela mať v hlave, Pc ťa na to neupozornil a ináč bolo sťažnosti. V meste je to hotová psychiatria, na dedine je to kludnejsie
@anonym_6b98bf
@anonym_bafe37 tak napr ja som robila tri roky v meste a áno, je to aj práca hlavou. Kde sú poštárky sto rokov na jednom rajone, ok. Ale napr my mladé sme museli zastupovať a vedieť aj osem rajoniv, napr veľa ľudí malo doposielanie pošty a iné služby a to si musela mať v hlave, Pc ťa na to neupozornil a ináč bolo sťažnosti. V meste je to hotová psychiatria, na dedine je to kludnejsie
@anonym_f4e62d Ja si nic otrasnejsie ako robit postarku neviem predstavit. Cely den sa vlacis s tou nechutnou taskou na kolieskach, vyzvanas ludom, ktorych casto vyrusujes (niekedy mam home office a fakt milujem, ked mi zazvoni postarka v najnevhodnejsi moment, ked online prezentujem pre 50 ludi) a zvoni jak besna znova a znova...v kazdom pocasi nachodis x kilometrov. Praca s hlavou je asi jedine to, ze si musis pamatat tie rajony, inak nic. Ale to je o pamati, nie o praci hlavou. Praca s hlavou je, ked nieco tvoris podla mna...
@anonym_f4e62d Ja si nic otrasnejsie ako robit postarku neviem predstavit. Cely den sa vlacis s tou nechutnou taskou na kolieskach, vyzvanas ludom, ktorych casto vyrusujes (niekedy mam home office a fakt milujem, ked mi zazvoni postarka v najnevhodnejsi moment, ked online prezentujem pre 50 ludi) a zvoni jak besna znova a znova...v kazdom pocasi nachodis x kilometrov. Praca s hlavou je asi jedine to, ze si musis pamatat tie rajony, inak nic. Ale to je o pamati, nie o praci hlavou. Praca s hlavou je, ked nieco tvoris podla mna...
@anonym_bafe37 no nemyslí si, že má to bavilo. Bolo to veľmi ťažké, ale ako samoživiteľka dom musela robiť aj toto, aby som zvládala dať a vybrať deti zo škôlky.
@anonym_bafe37 no nemyslí si, že má to bavilo. Bolo to veľmi ťažké, ale ako samoživiteľka dom musela robiť aj toto, aby som zvládala dať a vybrať deti zo škôlky.
@anonym_f4e62d Nemyslim si to, to nemoze bavit nikoho. Ale je to podla mna dost fyzicky namahave a praca s hlavou je o dacom inom
muž je poštar a je to uplne ok ide z domu o 5;30 pride 14:30
nemá moc práce
na rajone má zadarmo pravnika , zubara a notárku ušetrili sme kopu penazi
plat má super
nevyhoda - kolegovia prevažne fico voliči takže nejaké komunikácia na urovni nehrozí
robi za každého počasia avšak má termo oblečenie a na počasie sa moc nestažuje
veľa na nich tlačia z vedenia lebo pošta je v minuse aby ponukali poistenia , žreby a pod
@anonym_f4e62d Nemyslim si to, to nemoze bavit nikoho. Ale je to podla mna dost fyzicky namahave a praca s hlavou je o dacom inom
@anonym_bafe37 tak robila som v 30 tisicovom meste a ráno pekne krásne sme museli roztriedit poštu, to nie je hlavou nič, keď máš vedieť aká ulica patrí akému rajonu? Zas jasné,že účtovníčka sa narobí hlavou oveľa viac, ale aj tu bolo treba rozmýšľať. A hlavne, neznášala som, keď niekto na mňa pozeral zhora preto, že dom bola len obyčajná poštárka..taký h bolo veľa, asi aj ty medzi nich patris. Každé povolanie je potrebné
@anonym_a4b8cb nie oni placu,aki su drahi.Ako oprava coho kolvek vysla draho.Nuz niekedy sa maju lepsie prave ti sikovni rukami,ako hlavou a zarobia 850eur,alebo ledva 1000cku.
@anonym_bafe37 tak robila som v 30 tisicovom meste a ráno pekne krásne sme museli roztriedit poštu, to nie je hlavou nič, keď máš vedieť aká ulica patrí akému rajonu? Zas jasné,že účtovníčka sa narobí hlavou oveľa viac, ale aj tu bolo treba rozmýšľať. A hlavne, neznášala som, keď niekto na mňa pozeral zhora preto, že dom bola len obyčajná poštárka..taký h bolo veľa, asi aj ty medzi nich patris. Každé povolanie je potrebné
@anonym_f4e62d Ty nemas tusenie, co je praca s hlavou. Prosim ta, fakt neurazaj ludi, co hlavou skutocne pracuju....rozdelit postu podla ulic....ups
@anonym_f4e62d Ty nemas tusenie, co je praca s hlavou. Prosim ta, fakt neurazaj ludi, co hlavou skutocne pracuju....rozdelit postu podla ulic....ups
@anonym_bafe37 ja teraz robím hlavou, si predstav.
@anonym_bafe37 ja teraz robím hlavou, si predstav.
@anonym_f4e62d Radsej sa nebudem pytat co, nakolko ty asi pracu s hlavou nazyvas vsetko, ze musis zratat 2+2