icon

Robíte to, za čo ste sa vyučili?

12. sep 2022

Zdravim, iba ma zaujíma, že či robíte to, za čo ste sa vyučili. Ja som vyštudovala Grafiku digitálnych médií, ale neviem si s tým nájsť nikde prácu a ani ma to popravde už až tak nebaví. Rozmýšľam nad tým, že čo také by som mohla robiť. Možno pôjdem ešte na nejakú ďalšiu školu s úplne iným zameraním, alebo si spravím nejaké kurzy. Moja mamina robí tiež niečo úplne iné, ako to, za čo sa vyučila. Študovala odbor kaderníctvo, ale pracuje ako opatrovateľka v Rakúsku. 🙃

Strana
z2
lenvam
12. sep 2022

Áno ale dostala som sa k tomu až 13 rokov po škole. Do vtedy som robila úplne niečo iné okrem toho ze som rodila😉

trinneo
12. sep 2022

Ja som sa niekde v 7-8-mej triede ZŠ rozhodla, že chcem vyštudovať právo a robiť a potom robila všetko preto, aby sa mi toto predsavzatie splnilo a dnes ako 35-ročná môžem povedať, že robím to čo som vždy chcela...

nikayla
12. sep 2022

Ja áno, robím, čo som vyštudovala. Ale po RD ma to láka iným smerom. Dokonca dvoma, na jeden potrebujem konkrétnu VŠ a na druhý stačí mať len nadanie. 😉

4stanka4
12. sep 2022

Áno robim. Ked som mala 10 som si povedala ze raz budem robit to co chcem a aj sa mi to podarilo 🙂 manzel tiez pracuje vo svojom odbore.

vilma7
12. sep 2022

Mám dve rôzne školy a obidve pasujú k môjmu zamestnaniu, takže robím čo som sa vyučila - zdravotná sestra a špeciálny pedagóg.
Manžel je vyučený lesak a nikdy to nerobil.
Sestra rehabilitačny pracovník a nikdy to nerobila.
Sesternica študovala archeológiu , etno...a nikdy to nerobila.
Druhá sesternica robí účtovníčku a nikdy to neštudovala (technické zemeranie má).
Bratranec je vyučený elektrikár a pracuje v obore.
Sesternice dve majú hotelovú a tuším nikdy v obore nerobili.

majlo1234
12. sep 2022

Nie, som vystudovany tlmocnik/prekladatel, ale pracovne sa venujem obchodu(ale jazyk vyuzivam)

brigitte93
12. sep 2022

Ja tiez som vyucena za GDM a pracujem v stavkovej kanc. Moj sen je mat svoj atelier. 📷

radkaradix
13. sep 2022

ZŠ jazykova trieda (Aj-Fj), SŠ anglický gympel (2. jazyk Fj), VŠ prekladateľstvo-tlmočníctvo (Aj-Fj), živím sa ako prekladateľka (Aj-Fj) ;)

tarvika
13. sep 2022

ja nie. vystudovala som zurnalistiku, potom este management, plus jeden rok fyzika na matfyze. Robila som najprv v radiu, to este popri studiu. potom 10 rokov uctovnoctvo a posledne 4 roky IT 🙂 mozno este pride nejaka zmena :D

ninkainka
Autor odpoveď zmazal
autor
13. sep 2022

@tarvika Ako si sa dostala do rádia?

marca12
13. sep 2022

Ano,robim,co som vystudovala. A s tvojou skolou by si mohla navrhovat firmam loga alebo reklamu,etikety a podobne. Zacat len tak v mensom a postupne sa dostanes na trh. Aj ked dnes je grafikom uz hocikto,kto ma take citenie a vie vyuzit prilezitost.

tarvika
13. sep 2022

Mali normálne inzerát na profesii. Bolo to písanie článkov na ich web za smiešne prachy. Bola som tak rok a stačilo 🙂

Strana
z2