icon

Rozdiely medzi prácou asistentky na strednej a základnej škole

14. okt 2025

Prosím rada by som sa opytala.Robi niekto asistentku na strednej odbornej škole Robila som asistentku v škôlke, tiež som skúsila na ZŠ. Je tam veľký rozdiel byť na strednej škole oproti ZS? Ďakujem pekne.

stellarstar
14. okt 2025

@anonym_autor tému stačí raz inak spamujes

autor
14. okt 2025
@stellarstar

@anonym_autor tému stačí raz inak spamujes

@stellarstar ok mala som niejake problémy s tým uverejnením dik hneď jeden vymazem

hipuska
14. okt 2025

Neviem či je rozdiel ale ja som robila na strednej škole, nie asistentku ale mala som na starostlivosti sociálne veci ale sedela som v jednej kancelárií s asis. Jej úloha bola vydavat potvrdenia o návšteve školy, ak niekto potreboval stretnutie s riaditeľom , zariadovala schôdzky, triedila poštu aj učiteľom, objednavala rôzne materiály, mala na starosti pokladnu. Potom riešila zápis, pripravovala tie hárky, mala na starosti prijímačky a aby sa nikto nedostal k otázkam a to isté aj maturitné veci, všetko to okolo toho....podľa mňa, práca celkom jednoduchá, systematická....

anonym_a73234
14. okt 2025
@hipuska

Neviem či je rozdiel ale ja som robila na strednej škole, nie asistentku ale mala som na starostlivosti sociálne veci ale sedela som v jednej kancelárií s asis. Jej úloha bola vydavat potvrdenia o návšteve školy, ak niekto potreboval stretnutie s riaditeľom , zariadovala schôdzky, triedila poštu aj učiteľom, objednavala rôzne materiály, mala na starosti pokladnu. Potom riešila zápis, pripravovala tie hárky, mala na starosti prijímačky a aby sa nikto nedostal k otázkam a to isté aj maturitné veci, všetko to okolo toho....podľa mňa, práca celkom jednoduchá, systematická....

@hipuska myslim, ze ma na mysli asistentku ucitela

anonym_877420
14. okt 2025
@hipuska

@hipuska asistent by mal sedieť v triede a podľa pokynov učiteľa pomáhať študentom, ktorým je pridelený.

@anonym_autor podľa môjho názoru je rozdiel aj medzi MŠ a ZŠ. S asistentom na SŠ som sa ešte nestretla, iba ak pri študentovi s telesným oslabením. Aj to bol skôr osobný asistent, nie pedagogický. Čo majú uvedené v popise?

anonym_c9a4dc
14. okt 2025

Je rozdiel. Na strednej žiak asistenta väčšinou odmieta, lebo sa hanbí. A pracuj s niekým, kto ťa nechce. Plus ostatní si z neho aj z teba uťahujú. Nie si pre nich žiadna autorita.