icon

Rozdiely v platoch - škôlka v meste verzus dedinská škôlka

mama4444
4. júl 2025

dobry den. aky je rozdiel medzi platom , resp. o kolko je vyssi mestsky ako dedinky ?

robila som v meste ( klasicka vyplata podla tabuliek , plus bonusy za triednictvo , priplatok atd … )

pozna niekto rozdiel ?
dakumem

biba_18
4. júl 2025

pokiaľ sú to štátne škôlky platy by mali byť tabuľkové… či?

letfenixa
4. júl 2025

V štátnom školstve sú tabuľkove platy.

sella38
4. júl 2025

Áno, platy sú tabuľkové, ale je naozaj rozdiel mesto - dedina, malá škola - veľká škola. Veľké mestské školy majú podstatne viac peňazí na príplatky a odmeny. Tých sa v dedinských škôlkach málokedy dočkáš, resp. v smiešnych sumách.

letfenixa
4. júl 2025
@sella38

Áno, platy sú tabuľkové, ale je naozaj rozdiel mesto - dedina, malá škola - veľká škola. Veľké mestské školy majú podstatne viac peňazí na príplatky a odmeny. Tých sa v dedinských škôlkach málokedy dočkáš, resp. v smiešnych sumách.

@sella38 práve naopak.

sella38
4. júl 2025
@letfenixa

@sella38 práve naopak.

@letfenixa ja mam opacnu skusenost

mysikk
5. júl 2025

@mama4444 moja švagrinná je riaditeľka v malej jednotriednej dedinskej mš. Videla som jej výplatnú pásku. Na zaplakanie. Plat podľa tabuľky, iba to, čo určuje zákon. Za riadenie má v hrubom 70€ 😀😀😀😀😀. V kuse pri papieroch, po večeroch, cez víkendy. Píse rôzne projekty, granty. Čo viem, pracovala aj vo veľkej škôlke v meste, tam mala osobné ohodnotenie, čiže navyse nejaké peniažky a vraj to nebolo málo. Tak si vyber.

mamina7070
5. júl 2025

zavisi od zriadovatela, moja skusenost z dalekej minulosti dedinska skola vyrazne lepsi prijem (odmeny nad ramec tabulky) ako mestska skola jedna z najvacsich v SR

janedoe
6. júl 2025

Ja neviem porovnat skolku. Ale poznam dedinske skoly, kde maju ucitelky na odmenach viac, ako my v sukromnej. Ale i take, kde ti nedaju ani o cent viac.

nikaeli
7. júl 2025

@mama4444 pýtaš sa na bonusy za triednictvo, atď. -> plat sa skladá z niekoľkých zložiek - základ (podľa tabuľky), príplatok za odpracované roky (podľa tabuľky) , plus triednictvo a tzv.kreditový príplatok 6% (ak máš viac kreditov, tak 12%). Tieto zložky máš nárokovateľné a sú rovnaké v mestskej, či dedinskej MŠ. Nenárokovateľná zložka je osobný príplatok alebo odmena. Tie sú však rôzne aj v rámci jednej školy (ja môžem mať, ty nie - napr. ja píšem zápisnice - je to moja osobná úloha, mám za to príplatok ako jediná na škole. Kolegyňa bola v škole v prírode, má za to odmenu, ja nie).