icon

Rozhodovanie medzi Košicami, Bratislavou a zahraničím

21. apr 2025

Ahojte. Bývam v malej dedinke na východnom slovensku a rozhodujem sa, ako ďalej. Som bezdetná, patrnera nemám, čiže viem, že môžem ísť kam chcem. Rozmýšľam nad Bratislavou, Košicami a zahraničím. Čo sa práce týka, boli by to manuálne práce, nič kde by som si budovala kariéru. To by som musela vyštudovať výšku.

Zahraničie - nikdy som tam nebola, ovládam len jeden jazyk na komunikatívnej úrovni - angličtinu. A ak by som tam išla, tak len sama. Aj to ma trochu odrádza. Nemám s kým ísť, aby som sa cítila bezpečnejšie. Som žena a na svoj vek stále vyzerám ako tínedžerka a to mám cez 25.

Košice - Je to blízko, mala by som nedaleko rodinu (s ktorou mám dobré vzťahy), lekárov, no to je asi tak všetko.

Bratislava - Bola som tam v lete 2 týždne a páči sa mi energia toho mesta. Žije to tam. Ako niekto, kto vyrastal na dedine, ma to ťahá do miest, kde je živo. Čím väčšie mesto, tým lepšie. Nechcem sa nudiť. Nudy som si na dedine zažila viac než dosť. Z politickej stránky mi tiež vyhovuje liberálna Bratislava.

erika237
21. apr 2025

Aku mas pracovnu historiu na Slovesnku, a aku mas predstavu do buducnosti, co sa prscovnej stranky tyka?

Ja by som skusila zhranicie, v najhorsom pripade budes mat sancu zlepsit jazyk a nemusis tam dozit, ak nebude splnat tvoje predstavy mozes sa vratit a skusit napriklad Bratislavu/Kosice.

Zalezi na mnohych faktoroch, ci si vies predstavit ist do zahranicia aj sama, aku mas predstavu o buducnosti, aku pracu by si chcela do buducna.

vilma7
21. apr 2025

Aké máš vzdelanie ale o co by si chcela robiť?

liusa82
21. apr 2025

ja buď Košice alebo zahraničie.Takto ako teba ma lákala volakedy Ba,aj som tam išla na vš a to mi stačilo k utvoreniu si názoru že tam po škole nechcem zostať.Iné je tam byť chvilku na brigáde a iné denno denne študovať x rokov a teda prakticky aj bývať.Ale šak skús možno tebe sa zapáči aj natrvalo🙂 ale tak toto sa ti môže stať aj vonku nie len v rámci Sr že sa ti tam nezapáči.Takže iba skúšať

nynia
22. apr 2025

Ja ked som sa rozhodovala tak podla toho kde som ako prve nasla pracu. Studovala som v BA, pochadzam z vychodu rozposlala som zivotopisy aj aj a nechala som to na osud. Skus aj ty tak a uvidis co nakoniec vyjde. Zase byt niekde bez prace len preto lebo chcem je podla mna blbost ked z ineho mesta/statu by si mala ponuky.

melanta
22. apr 2025

Nie, nemusíš vyštudovať VŠ na to, aby si robila inú ako manuálnu prácu. Ja na tvojom mieste by som ako mladá a bez záväzkov riešila zvýšenie kvalifikácie, aby som nemusela celý život fyzicky muklovať. Až potom by som riešila kam ísť. Inak sa pripájam k @nynia rozhoď siete, posielaj CV, v KE, v BA, kľudne aj inde, aj do zahraničia a choď, kam ťa prijmú na pozíciu, ktorú chceš robiť.

zobaka
22. apr 2025

do Kosic nechod, zdochol tu pes, ja na tvojom mieste idem spoznavat svet

klara546
22. apr 2025

Zahraničie. V SK neostávaj.

domi235
22. apr 2025

Ahoj autorka napis mi spravu.