icon

Rozmýšľať nad prácou vo vinárskej firme?

14. máj 2024

Dnes som bola dať vypísať papier na prax (laboratorium: rozbor vína, choroby vína atď) vo vinárskej firme aby som mohla dať zajtra v škole zástupkyni. Samozrejme riaditeľ firmy mi všetko povedal a všetko potrebné vysvetlil. Ide o to že mi povedal ak náhodou sa mi tam zapáči tak by sme sa vedeli dohodnúť aj na možnosti ponuky práce v laboratóriu. Priznám sa, celkom ma to zaujalo, akurát ja mám trochu zvláštny pocit/strach že to ako prácu nezvládnem lebo ja viem napríklad spanikáriť, sem - tam sa stane že som na chvíľu nepozorná, v škole tiež pracujeme v labaku ale zase máme chemikálie a nie víno...
Mám o tom rozmýšľať?

Jedno pozitívum je, že o víne v škole sme už mali veľa učiv čiže niečo ovládam ale to je asi málo čo bolo v škole. Ďakujem za odpovede, rady, možno povzbudenie 😅

autor
14. máj 2024

Ešte som zabudla napísať druhé pozitívum čo sa týka dochádzky mám 5 minút od mojej ulice bydliska domu.

patus_2
14. máj 2024

Určite na začiatku absolvuješ školenia, stáže a asi ani v laboratóriu nebudeš sama, ale bude tam niekto kto ťa bude zaúčať. Nejaké základy práce už máš, niečo sa dozvieš na školeniach, niečo sa naučíš časom. Každý v novej práci pociťuje podobne pocity a pár mesiacov trvá kým sa oťuka.

autor
14. máj 2024

@patus_2 skúsiť to samozrejme môžem. Ale nemám pojem o čase kedy asi ráno vstať na prax keďže pracovna doba firmy je od 7:00 do 15:30 ale ja tam budem kratšie.

patus_2
14. máj 2024

Ja som to myslela tak, že ak by si sa tam v budúcnosti zamestnala tak si ťa tam vyškolia. Čo sa týka praxe, tak počítaj len s nejakými pomocnými úlohami. A kedy vstávať, ťažko povedať, ty sama musíš najlepšie vedieť. Začínaš o 7, tak tam buď aspoň 10 minút pred.

autor
14. máj 2024

@patus_2 práveže som sa zabudla opýtať lebo som si myslela že povie. Ale určite si dám budík skôr