Ako rozviazať pracovný pomer dohodou?
kde prosim najdem vzor?
chcem odist ja a dohodnut sa na konkretnom termine
mam 2m vypovednu dobu ale tej sa chcem vyhnut
dakujem
@melanta ano chcem to oznamit bud tento alebo buduci tyzden do 31.7.
Ty to zial neoznamujes, ty mozes len poziadat o ukoncenie PP dohodou. Zamestnavatel moze, nemusi suhlasit
@viestta ok
No počkať. Skončenie dohodou neoznamuješ. Dohoda je dohoda, pretože s ňou súhlasia obidve strany. Ak do 31.7. budeš čakať na vyjadrenie firmy k dohode, tak v prípade, že nebudú súhlasiť, nestihneš doručiť výpoveď do 31.7. V takom prípade ti výpovedná doba začne až od 1.9. a pracovný pomer ti skončí 31.10. Takže vyrieš si to hneď zajtra, maj napísanú a vytlačenú aj výpoveď 2 krát. Ak nebudú súhlasiť s dohodou, daj niekomu na podpis prevzatie výpovede (jeden originál pre nich, jeden ktorý niekto podpíše pre teba - podpíše prevzatie, nie súhlas). Ak ti prevzatie výpovede nepodpíše nikto, pošli ho poštou doporučene a dúfaj, že ho prevezmú do 31.7. aby ti začala výpovedná už od 1.8.
Keď nebudú súhlasiť bude to jedine 2 m
Odísť sa dá tak či tak.....
@luccija aj s tym pocitam, ale myslim ze problemy robit nebude clovek je zauceny za 3 dni na moju rolu.
Len, ci budu mat nahradu? Ak nebudu, tri dni zaucenia nepomoze
@mk1111111111 ale to mna nezaujima. ci najdu nahradu. to nie je moja starost.
@mk1111111111 je tam otrasny kolektiv. preto chcem odist, inac by som ostala. :(
Viem, ze Ta to nezaujima a ani sa necudujem, ze chces odist, ja by som tiez idisla, ak by sa mi nepacilo. Len pisem, ze preco by nemuseli s dohodou suhlasit
@mk1111111111 no dufam ze bude prave sefa mam rada :/ ale on neriesi medziludske vztahy zial.
@mogaa ako, zakonne?

Napríklad na profesia.sk ale vzorov nájdeš mnoho, ak do google zadáš "skončenie pracovného pomeru dohodou vzor". Pozor, blíži sa koniec mesiaca. Ak nebudú súhlasiť s dohodou a budeš chcieť, aby ti výpovedná doba začala od 1.8., musíš stihnúť DORUČENIE do konca júla. Ak by si dohodu doručila 1.8., výpovedná ti začne až od 1.9.