Šéf ma nezavolal na vianočný večierok
Ahojte, prosim predstavte si situaciu ze teraz nakolko sa blizia vianoce vam vasa firma zorganizuje vianocne posedenie, na ktore vám da budget resp. vasmu priamemu nadriadenemu ( veducemu pobocky), 30 eur na osobu, ale vás ako jedneho z jeho zamestnancov resp. clenov teamu tam sef nezavola..povie vsetkym ostatnym (6 osobam) ze bude vecierok tak aby vy ste o tom nevedeli..sef vytvoril skupinu bezo mna (kedze ma dlhsie nema v laske).. kde napisal ze bude posedenie tyzden pred vianocami, ale vam o tom nedal vediet..riesili by ste to nejak?..s jeho nadriadenym alebo vobec?
@babulkomale tak sú ľudia ktorí na nespravodlivosť pozerajú a len sa o nej rozprávajú a sú ľudí, ktori povedia svoj názor nahlas… Ja mám v povahe zastať sa, ak vnímame viacerí nespravodlivosť a poviem ti, za môj život ma ešte nikto z roboty kvôli tomu nevyhodil, skôr som dostala odôvodnenie z akého dovodu to prameni, ale vyhadzov nikdy.
Teraz som ja s muzom vedúca našim zamestnancom a toto by som si nikdy nedovolila aj keď nie s každým je komunikácia jednoducha a mame aj zamestancov “lajdákov”… na večierok idu všetci. Aj odmeny dostanú všetci rovnako
Áno, to mi je jasné. Práve preto by to mal dať nadriadeným niekto vedieť.
Neprípustné praktiky… my o tom máme celé školenia, ako a kam nahlásiť, ak by sa nám niečo podobné stalo, alebo sa dozvieme, že to spravili niekomu inému
Sikana na pracovisku.... Ak mas zaludok, tak to ries na vyssich miestach. Kazdopadne, asi by som si hladala novu pracu. ☹
https://zena.pravda.sk/kariera/clanok/618871-se...
no ja by som sa ozvala priamo jemu nadriadenemu nech o tom vie ..toto sa nerobi a nie je to spravne .. to že vy mate spory medzi sebou neznamena že by si nemala byt pozvana na večierok.. Aj keby si tam nemusite sa ani pozdravit, ani sediet vedla seba .. raz je šef a mal by sa podla toho chovat ..
Najvyšší čas im to oznámiť
Dostal budget 30,- aj pre teba. Teda nemusí ťa mať v láske, nech ti dá tých 30,- a môžeš si oslavovať sama keď je cocot.
Mozno by bolo zaujimave sa ho opytat, kedy dostanes pozvanku. Dostala by si ho do pomykova, asi by nebol na tuto situaciu pripraveny a bolo by zaujimave, co by ti na to povedal. Ak by ti pozvnku ponukol, by si sa mala podakovat a neprijat.
@nikolka1986 ved o toto mi ide, za 30 eur mozem dcere kupit nove topanky
Spísať pekne sťažnosť. Odoslať jeho nadriadenému a zároveň na personálne. Neexistuje aby sa takto správal. Je to forma šikany. Môže ťa nepozvať na svoju súkromnú oslavu, ale nie toto... Hlavne keď dostal peniaze aj na teba.
ale nechapem ze nechcu od neho nejak podpisanu ucast..vsak on kludne moze tie peniaze zobrat a ist s kamaratmi svojimi dakde..
Nemyslím, že tu máš najlepšiu kartu. 30€ by ma vôbec nezaujímalo, bolo by mi jedno, že im takto vyjde povedzme budget 32€ na osobu, lebo ty nejdeš.
Akoze my sme si zorganizovali ako kolegovia výlet na vianočné trhy (nie ja, lebo ja som najnovšia v tíme) a nepozvali napríklad jedného kolegu. To je taký typ, ktorý absolútne nič nerobí, len má zmluvu na TPP ešte takú starú ako zamestnanec štátu, že sa ho dá ťažko vyhodiť a je lacnejšie mu platiť výplatu do jeho dôchodku, než sa púšťať do súdneho sporu. Nikto s ním nechce mať nič spoločné, lebo je to finančný manager a každý jeho excel (čo raz za mesiac jeden spraví) má toľko chýb, že si to radšej spravis sám aj bez finančneho pozadia... Na tvojom mieste by som si hľadala novú prácu a kaslala na večierok. Každý chce niekam patriť a si v slabšej pozícii oproti nemu
Teraz si predstav situáciu, že sa s jeho šéfom dohodneš nech prídu na večierok akože poblahoželať pekné sviatky zamestnancom. Ty sa zdvihneš od vedľajšieho stola a keď na teba budú pozerať, že čo to tak povieš šéf ma nepozval na večierok ale chcela som byť s kolegami tak si platím večeru sama 😁 už vidím ako zbledne.
@reklamka presne, určite ho len tak nevyhodia. Ja som mala takého šéfa, od ktorého odišli v podstate všetci ešte pred koncom zmluvy, aj ja som mala šťastie zažiť jeho praktiky a šikanu. Normálne som to komunikovala vyššie a odpoveď bola, že vedia, že je taký problém, ale že on sa musí ešte naučiť vychádzať s ľuďmi, že nie je dlho vo vedúcej pozícii. Mal aj svoje kvality, to sa musí uznať, získal dosť peňazí pre všelijaké projekty. To sa ráta asi u niekoho viac ako spokojnosť zamestnancov. Odišla som a nová práca je omnoho lepšia a aj lepšie platená, takže som v podstate sama rada, že som mala dôvod odísť.
Tak ja by som toto urcite riesila. Nie kvoli egu, ale jednoducho, lebo uz nie sme v socializme, kde si sefovia mozu robit co chcu. Ani vo verejnej sprave, ani v sukromnej firme. Ak
1. budget je prideleny firmou (teda neplati to on sam) a
2. HR Ta naozaj vedie ako clenku jeho timu (dostal na Teba 30eur) a
on Ta nepozval, treba to oznamit. Je to hrube porusenie jeho povinnosti. Treba to spravit ale transparentne. T.j. najprv sa ho spytat, preco Ta nepozval. Mozno je to nedorozumenie. To ze si mu nesympaticka, neznamena, ze sa este niekde nestala chyba. Ak si netrufas osobne, napis mu mail. Slusne. S tym, ze by si ho rada informovala, ze to budes riesit s HR (alebo riaditelom). Cielom nie je poskodit ho, ale naprava, tak aby si sa necitila v kolektive vylucena. 30Eur firmy poskytuju na utuzenie vztahov. A nie je to uplne mala suma.
Neboj sa, nemas co stratit. Ak sa neozves teraz, lepsie to vo firme nebude. Drzim palce!
Napíš vedeniu. Véd vedenie dalo pre zamestnancov a ty zamestnanec si. Takže sup sup písať
@nique presnee, super zhrnute. Akurat ja by som rovno písala mail (tj. nie osobne), nech mám dôkaz, že som to riešila najprv s ním. Akože je možné, že to nikam nepovedie, ale treba sa postaviť za svoje práva… a ak by sa ten šéf potom skúšal nejako pomstiť, tak aj to môže potom nahlásiť 😁
PS: ak je autorka v situácii, že tú prácu nutne potrebuje a bol by problém nájsť si inú, tak by som sa na to asi vykašľala, ale ak sa dá, treba to riešiť, nie si nechať skákať po hlave
Je smutné že kolegovia neriešili minulý rok, ani teraz....
To sa nikto, ani jeden, nevie ozvať a vyzvať ostanych aby pomohli riešiť?!
Povedala by som, že o tom viem, nejakým spôsobom, že trebárs za prajem im príjemnú zábavu na večierku ci také dačo, ale určite by som nešla tam. Nebudem sa pchať, kde ma nevolaju, a možno by som aj premýšľala o zmene práce.
Odísť z práce je najjednoduchšie, ale to nerieši situáciu, šéf si môže nájsť inú obeť, treba to riešiť slušným spôsobom s nadriadeným a treba byť trochu rebelom a nebáť sa
Asi by som to neriešila, lebo nie som ten typ človeka, čo sa sám seba zastane, ale mrzelo by ma to.. nie kvôli večierku neznášam ich, ale preto že ma zámerne vyclenuje z kolektívu.. avšak ☝️ zase ja byť tvojou kolegyňou čo by bola pozvaná, ozvala by som sa a riešila.. viem sa totiž skôr postaviť za iných ako za seba.. takže je aj hanba ostatných kolegov čo to nechajú tak a neriešia to.. lebo to že vytvoril skupinu bez teba už druhý rok - o tom vedia aj oni..
Urcite by som to riesila- preplatit ti to nikto nepreplati, kedze je to urcene na posedenie, ale dala by som staznost na to, ako sa sprava v kolektive a ze neprofesionalne vyclenuje ludi (z akehoajkolvek dovodu) a robi si z toho sukromne posedenie🙄. Na vecierok by som urcite nesla, aj ked by potom dosiel s pozvankou. Ale vedeniu by som dala avizo, ze nie je vsetko v poriadku. A ako by sa zachovalo, od toho by som urcila vlastne dalsie sebazotrvanie v danej firme.
ved sa spytaj jeho nadriadeneho ci ty dostanes ten prispevok 30€ do vyplaty kedze teba nepozval tvoj team leader...

U nás sa dialo to iste. Zvyčajne sme sa to dozvedeli až na mieste, ze tam nie sme všetci. Dotycne kolegyne nechodia na vianočný večierok odvtedy už niekoľko rokov, aj keď sú tie vzťahy trochu lepšie. Nezabudli, sú právom urazené. Poradim ti len jedno, čím skôr by som si hľadala inú prácu.
Taky šéf sa nezmení a pracovať pod takým zakonplexovanym chudákom je naozaj ťažké.
@babulkomale tiež si myslím, že málo kto má na to odvahu a odpili si sám pod sebou konár.
Aj napísať nadriadenemu nemusí dopadnúť dobre. Väčšinou sa poznajú veľmi dobre a bude to slovo proti slovu....