icon

Aký je rozdiel medzi SEO a PPC kampaňami?

10. dec 2023

Ahojte aky je rozdiel a teda napl prace seo pozicie s poc kampane pozicie ?

Ďakujem

queen_mary
11. dec 2023

😀 ved si vygoogli co znamena seo a co je ppc

13uzivatelka11
11. dec 2023

Myslím si, že keď to nevieš, tak na takú pozíciu ta aj tak nevezmu 🤷‍♀️

dadis
11. dec 2023

Seo je optimalizacia pre vyhladavace - aby boli tvoje stranky na poprednych miestach organickeho (zadarmo)vyhladavania - search engine optimization. Praca spociva v upravach na web strankach - aby texty, nadpisy, url obsahovali najviac vyhladavane klucove slova (a ine pravidla, ktore sa obcas menia). PPC je tvorba PLATENYCH kampani na socialnych sietach, bannerova reklama, platene pozicie vo vyhladavani (plati sa za preklik na kampan - preto ppc - pay per click). Vytvoris vsetky derivaty bannerov a tie nahadzujes do jednotlivych nastrojov, vyberas publikum, na ktore cieliť - priebezne sledujes ich vykon - ci kampan vypnut, pridat peniaze, predlzit a pod.

dadis
11. dec 2023

@13uzivatelka11 Ved mozno sa rozhoduje pred skolenim, preco hned musite cloveka zhadzovat..

melanta
11. dec 2023

@dadis ale ak chce ísť robiť niečo takéto, tak mala by si tie informácie vedieť dohľadať. Premýšľať sa na školení nenaučí.

dadis
11. dec 2023

@melanta Nemyslim si. Ja som marketing studovala, nie je to raketova veda, no kym som sa s tym v praci nestretla, tiez mi to nebolo celkom jasne (nerobim ani jednu z tych 2 pozicii). Vacsina ludi netusi o com ta praca je, pricom keby to bolo niekde polopate popisane, tak vedia.