icon

Šikana na pracovisku

14. máj 2025

Viem že sme to mnohé učiteľky takže narážam hlavne na túto sféru. Čo sa to pre boha deje? Aj osobná skúsenosť aj z reči mojich spolužiačok počúvam že je to skoro všade rovnaké. Zatrpknuté ješitné a zákerné osoby. Donášačky prekrúcačky žalobaby a vytešujú sa keď môžu slovami ublížiť a ohovárať. Riaditeľke sa strčia najhlbšie ako sa dá a splhajú sa do toho zadku po chrbtoch svojich kolegýň.
Ženy! Matky! Učiteľky! Ktoré vychovávajú a učia morálnym hodnotám.
🤮
Našla sa tu niektorá z vás podľa opisu? Priznajú si to tie beštie vôbec niekedy? Dôjde na nich karma?
Vydržali ste trpieť takéto zmije alebo ste sa ozvali?

autor
14. máj 2025

Aby som to trochu objasnila nejde ani tak o mňa, ja som si túto situáciu poriešila. Ide mi skôr o diskusiu prečo sa to deje takmer všade. Bolo to tak vždy alebo sme sa úplne zbláznili?

biba_18
14. máj 2025

aká vláda, takí ľudia 🤷‍♀️

danielahamar
14. máj 2025
@biba_18

@biba_18 takí ľudia boli vždy, len majú nejako viac odvahy na to zlé

mateson2004
14. máj 2025
@biba_18

@biba_18 prevažne ženský kolektív, to bolo vždy takto. Česť výnimkám. Ty už by si mohla prestať všade pliesť politiku

biba_18
14. máj 2025
@danielahamar

@biba_18 takí ľudia boli vždy, len majú nejako viac odvahy na to zlé

@danielahamar veď práve. keď si dovolí premier šikanovať, prečo nie aj ony??

biba_18
14. máj 2025
@mateson2004

@biba_18 prevažne ženský kolektív, to bolo vždy takto. Česť výnimkám. Ty už by si mohla prestať všade pliesť politiku

@mateson2004 nemohla - a ani neprestanem! politika ovplyvňuje celý tvoj život aj keď si to nechceš priznať a pcháš hlavu do piesku…

danielahamar
14. máj 2025
@biba_18

@danielahamar veď práve. keď si dovolí premier šikanovať, prečo nie aj ony??

@biba_18 nie je to o politike, je to o ľuďoch

autor
14. máj 2025

Tiež neviem čo má s týmto politika spoločne. To že tie ktoré pijú so šéfkou tak vedia že aj keby zrobili pruser jak hrom tak si to môžu dovoliť.

autor
14. máj 2025

Tak to nemá nič s politikou

dskjhfdlkdjhl
14. máj 2025

Pracujem 30 rokov skolstve, sice na VS, takze trosku ina atmosfera, ale rozhodne nie idealna. Osobne si myslim, ze sa treba ozvat a ukazat druhej strane, ze nie si fackovaci panak. Samozrejme slusne, strucne, ale uplne presne. Kym budes ticho trpiet, tak si budu dovolovat.

biba_18
14. máj 2025

ale má. keď vie že nebude potrestaná prečo by to nerobila?

anita6666
14. máj 2025

Do práce sa chodí odsedieť pracovný čas,zobrať plat a neriešiť.

fajnova
14. máj 2025

Áno, potvrdzujem. Tiež učiteľský kolektív a dve osoby vopchate vedeniu až po päty v riti. A áno, rieši sa to. S vedením vedenia. Uvidíme, či úspešne.
A strčiť Fica do tejto témy, to chce riadny matros 👌

lucia13022023
14. máj 2025

Ženský kolektív je najhorší kolektív aký môže byť🤣 vďaka bohu za home office

domkakvet
14. máj 2025

Nie som ucitelka, ale mam viac kamaratok, ktore su ucitelky a ked mi rozpravaju niektore veci, tak sa nestacim divit, co sa to deje v zborovni. Je to smutne, ze ludia, ktori maju vychovavat sa takto spravaju a bezdovodne. Najcastejsie to pocuvam prave z oblasti skolstva.

deti95060810
14. máj 2025

nie je to len v školstve... aj v iných odvetviach...
do zadku sa vedia tlačiť aj muži...

estellas
14. máj 2025

To nie je len v školstve, ja pracujem v zdravotníctve a nie je to o nič lepšie, tiež mám také kolegyne. Niektoré kolegyne sú super, nájdu sa aj donášačky.

mimka1402
14. máj 2025

Presne z toho dôvodu som odišla z dvoch prác.😀 Keby si mam vybrať smer odznova, už to nebude školstvo. Ženy vedia byť k sebe najväčšie ..... A mne osobne to nestojí za ten čas a energiu. 🙂

0silvia0
15. máj 2025

paradoxne je u nás na pracovisku najväčší donášač, intrigán a podvraťák muž, tiež vysokoškolské prostredie.
Ja som si kedysi myslela, že učitelia, lekári sú určite morálne a čestné bytosti, už dávno si to nemyslím, človek ako človek, všade sa nájdu aj horšie aj lepšie varianty.

autor
15. máj 2025

Áno tiež som to riesila odchodom a úplnou zmenou povolania ale stále ma to štve a vždy to hlboko v sebe riešim prečo???
Rozmýšľam napísať zriaďovateľovi ale čo z toho keď aj tam majú dotyčné kontakty a aj s nimi chlastaju a fajčia na poradách.
Hlavne pri tej cigaretke vedia poprevracať každú a otočiť všetko ako sa dá.
Všimla som si že podobné témy majú len pár reakcií.
Prečo? Tiež sa v tom mnohé našli a možno nevedia na ktorú stranu vlastne patria?
Tak veľmi by ma zaujímali tie mentálne pochody čo chodí v hlave takej osobe, ako sa cíti, čo z toho má a či je v súkromí šťastná?

dskjhfdlkdjhl
15. máj 2025
@0silvia0

paradoxne je u nás na pracovisku najväčší donášač, intrigán a podvraťák muž, tiež vysokoškolské prostredie.
Ja som si kedysi myslela, že učitelia, lekári sú určite morálne a čestné bytosti, už dávno si to nemyslím, človek ako človek, všade sa nájdu aj horšie aj lepšie varianty.

@0silvia0 Tiez mam skusenost, ze chlapi viac intriguju a tiez som uz vyliecena z tej naivity, ze ucitelia a lekari su moralni.

sunny3
15. máj 2025

.