Šikana na pracovisku
Musím sa tu prísť trochu postažovať. Nejde len o mna, ale o všetky ženy aj mužov ktorí pracovali alebo pracujú na pracovisku kde je dusno, šikana. Myslite, že tí ktorí to robia si to niekedy uvedomia? Zamyslia sa nad sebou? Alebo sú až takí sprostí že im vôbec nikdy nedôjde čo robia zlé? Taka typická slovenská nátura?
Napríklad synova obľúbená učiteľka odišla v priebehu roka. Jedna úžasná milá pracovitá žienka ktorú deti milovala a dokázala s nimi zázraky. Prečo? Lebo už nezvládla nátlak zo strany kolegyne a vedenia. Ja sama som si prešla zamestnaním kde prekvitala faloš a zákeráctvo.
Prečo????? Prečo sa bojíte povedať priamo do očí ak máte s niečím problém? Prečo je toľko slabochov ktorí si vedia otvárať huby len poza chrbát a ten druhy nemá možnosť sa obhájiť.
Neskysne vám ten falošný úsmev keď sa usmievate ako med aj keď ste práve vyšli z riaditeľne kde si poriadne vytreli hubu o tú kolegyňu? Dokedy sa toto bude tolerovať?
Deje sa to tak často a mám pocit že skoro všade.
Ja mám túto etapu za sebou ale nenechá ma chladnou vedieť o tom že sa to stále deje.
mala som jednu šikanu.... vedeli o nej všetci... už keď som nastupovala tak som bola oboznámená s tým že to s danou osobou budem mať ťažké... riaditeľ sám o tom vedel, potom moja regionálna riaditeľka... a nikto nič... každý deň bol boj... dokázala na mňa nahučať a urobil debila aj pred klientmi... do práce som chodila doslova s kŕčmi... a to nie len ja ale všetky kolegyne... ten pokoj keď ona nebola v práci bol na nezaplatenie... aj v čase dovolenky chodila do kancelárie robiť dusno... a ako to dopadlo? skončila som ja miesto nej... ale po rokoch ju konečne vyhodili... bývalú kolegyňu som minule stretla tak povedala že tam konečne nie je... ale proste dlho si ju tam vedenie držalo... teraz na úrade nie na mojom odbore je šikana ale na inom a teda tiež sa s tým nedeje.. ženy chodia s plačom za vedením... vedúca sa tiež zahrá na obeť a proste ženy odchádzajú a ona je tu xy rokov... nie je to o ozvaní sa... občas ťaháš za kratší koniec... žiaľ.... to je ako keď škola zatajuje a odvracia oči od šikany medzi deťmi... je veľa takých prípadov...
@mimaapeto toto ma tak strašne štve, že odchádza človek ktorý je nevinný, nič zlé nerobí. Práveže mám pocit, že agresor si vyberá hlavne tie osoby ktorými sa cíti byť ohrozený. Z tých ktorí sa snažia, práca ich baví tak urobi z nich debilov a prekruti aj to čo sa prekrutiť nedá.
Toto je typické pre ženský kolektív. Zažila som podobné, keď som pracovala na učtárni (5 žien), ja som mala po škole a najmladšia z kolegýň bola 42 ročná. Tie ostatné (po 50-tke) nás 2 odhovárali, hádzali polená pod nohy, fakt zlá atmosféra. Odišla som na inú pozíciu, neskôr do práce, kde sú skoro samí chlapi. 20 rokov pohoda.
Toto je typické pre ženský kolektív. Zažila som podobné, keď som pracovala na učtárni (5 žien), ja som mala po škole a najmladšia z kolegýň bola 42 ročná. Tie ostatné (po 50-tke) nás 2 odhovárali, hádzali polená pod nohy, fakt zlá atmosféra. Odišla som na inú pozíciu, neskôr do práce, kde sú skoro samí chlapi. 20 rokov pohoda.
@anonym_07bd22 jasné, cítili sa ohrozené. Nedajbože budeš vedieť niečo lepšie ako ony
@mimaapeto toto ma tak strašne štve, že odchádza človek ktorý je nevinný, nič zlé nerobí. Práveže mám pocit, že agresor si vyberá hlavne tie osoby ktorými sa cíti byť ohrozený. Z tých ktorí sa snažia, práca ich baví tak urobi z nich debilov a prekruti aj to čo sa prekrutiť nedá.
@anonym_autor áno ja som v práci z časti vzala jej pozíciu... bola som vyššie ako ona... ja som chodila na porady... stretávala sa s riaditeľom na poradách...
@anonym_07bd22 no ja som to zažila od chlapov, chceli si dokázať,kto je viac. Mňa preložili inde. Ich po mesiaci vyhodili.
to nie je o neozvani sa. skratka veduceho aj ked velakrat neschopneho drzia akokeby nanich nieco mal. alebo je dosadeny ten clovek a ty sa mozes aj pokrajat,
vykona 200 % , robotu milujes ale je tam clovek ktoreho ohrozujes a uzje ohen na streche, a ludia vedia aky ten veduci je ale zial.
velakrat moze mat veduci , manazer skoleni plny mech ale nevie byt veduci a dostal sa tam kto vie ako. a nepohnes s tym.
so slovenskom to nemá nič spoločné... deje sa to všade
@anonym_07bd22 ani to nie je typické že ženské - zažila som to aj medzi mužmi ...
Nedojde. Poznam jednu,robi to uz snad 20r a bude aj nadalej. Netrapi ju,ze ludia chodia do prace so stiahnutym zaludkom,ze na nich hulaka ako sialena a casto bez dovodu,pred zakaznikmi...atd
@anonym_autor šikanova som bola v zahraničí. Dali ma robiť ako admina u právnikov a vo vedľajšom oddelení kde som začínala to kočka nemohla znieť lebo študovala právo. Chodila som tam robiť nadčasy a kocka blbé komentáre a nahlas, pred manažmentom, nikto nič. Potom som sa sťažovala a mali sme meeting aj s ňou, ešte horšie to bolo. Raz som išla na biku a ona na aute, normálne to vyzeralo že ide namňa...doma som tak plakala.
Neskôr si našla inú obeť...a tá si to nedala a vyhodili ju. Už sa NIKDY nedostanem do takej pozície, budem za seba bojovať aj keby že som zvrhla celú firmu. Toto už nedopustim, šikanista bude trpieť, pochovam ho.
@anonym_autor šikanova som bola v zahraničí. Dali ma robiť ako admina u právnikov a vo vedľajšom oddelení kde som začínala to kočka nemohla znieť lebo študovala právo. Chodila som tam robiť nadčasy a kocka blbé komentáre a nahlas, pred manažmentom, nikto nič. Potom som sa sťažovala a mali sme meeting aj s ňou, ešte horšie to bolo. Raz som išla na biku a ona na aute, normálne to vyzeralo že ide namňa...doma som tak plakala.
Neskôr si našla inú obeť...a tá si to nedala a vyhodili ju. Už sa NIKDY nedostanem do takej pozície, budem za seba bojovať aj keby že som zvrhla celú firmu. Toto už nedopustim, šikanista bude trpieť, pochovam ho.
@lucyluska presne - treba bojovať. Nedať si dať srať na hlavu, lebo to nikdy neprestane.
so slovenskom to nemá nič spoločné... deje sa to všade
@biba_18 v takom rozsahu ako tu? Že takmer v každej práci? Toľko neprajnnosti, závisti, pokrytectva a nenávisti, faloše a zakeractva?
@biba_18 v takom rozsahu ako tu? Že takmer v každej práci? Toľko neprajnnosti, závisti, pokrytectva a nenávisti, faloše a zakeractva?
@anonym_autor áno, v zahraničí sa to deje ešte viac a tým, že zvyčajne už aj napr v rakúsku je viac národností, tak sa aj za to šikanuje a vo veľkom a je jedno, či robíš upratovačku alebo na vysokých pozíciách..
ja som to nezazila ale zaroven som taka povaha, ze dotycnej by som dala normalne facku.Ako na spamatanie sa a prebudenie a tipujem ze potom by uz drzala hubu krok.Nie som zastanca bitky alebo vyvolavat nejake konflikty ale ak sa uz inak neda normalne by jej letela za ucho.Myslim ze by kukala s otvorenymi ustami a dost by ju to prekvapilo.Ale rovnako by som vlepila aj chlapovi
@anonym_autor pracujes ako ucitelka?
ja mam za sebou mobbing trosku ineho kalibru - hold, je to tak, pod niektorymi piiip jedincami sa naozaj pracovat neda.... Vdaka tomu ale som "splachovacia", takze taka bezna sikana, aku popisujes, sa ma na minulej skole ani nahodou nedotkla a o to to potom ta sikanujuca tazsie znasala a ja som sa na nej bavila 🙂
vsetko je na nieco dobre, teraz som menila skolu a totalna spokojnost, tam sikana nie je, kolektiv je prajny - a teda klima skoly uplne niekde inde.
neries ci si to ta osoba, co robi zlobu, uvedomuje.... je to jedno.... karma je svina, vzdy sa vsetko vrati - naozaj takto funguje svet, potvrdilo sa mi to uz velmi vela krat.
@anonym_autor pracujes ako ucitelka?
ja mam za sebou mobbing trosku ineho kalibru - hold, je to tak, pod niektorymi piiip jedincami sa naozaj pracovat neda.... Vdaka tomu ale som "splachovacia", takze taka bezna sikana, aku popisujes, sa ma na minulej skole ani nahodou nedotkla a o to to potom ta sikanujuca tazsie znasala a ja som sa na nej bavila 🙂
vsetko je na nieco dobre, teraz som menila skolu a totalna spokojnost, tam sikana nie je, kolektiv je prajny - a teda klima skoly uplne niekde inde.
neries ci si to ta osoba, co robi zlobu, uvedomuje.... je to jedno.... karma je svina, vzdy sa vsetko vrati - naozaj takto funguje svet, potvrdilo sa mi to uz velmi vela krat.
@kaktusik007
Už neučím ale dialo sa mi to v školstve ako učiteľke a deje sa to doteraz mojim bývalým kolegyniam aj spolužiačkam zo školy.
@anonym_autor deje sa to, ja si pamatam ucitelku zo strednej jedna skvela zena a vyhodili ju lebo bola vraj nepotrebna a nasli namiesto nej staru babu ktoru sme neznasali a ten predmet tiez 🙂

mala som jednu šikanu.... vedeli o nej všetci... už keď som nastupovala tak som bola oboznámená s tým že to s danou osobou budem mať ťažké... riaditeľ sám o tom vedel, potom moja regionálna riaditeľka... a nikto nič... každý deň bol boj... dokázala na mňa nahučať a urobil debila aj pred klientmi... do práce som chodila doslova s kŕčmi... a to nie len ja ale všetky kolegyne... ten pokoj keď ona nebola v práci bol na nezaplatenie... aj v čase dovolenky chodila do kancelárie robiť dusno... a ako to dopadlo? skončila som ja miesto nej... ale po rokoch ju konečne vyhodili... bývalú kolegyňu som minule stretla tak povedala že tam konečne nie je... ale proste dlho si ju tam vedenie držalo... teraz na úrade nie na mojom odbore je šikana ale na inom a teda tiež sa s tým nedeje.. ženy chodia s plačom za vedením... vedúca sa tiež zahrá na obeť a proste ženy odchádzajú a ona je tu xy rokov... nie je to o ozvaní sa... občas ťaháš za kratší koniec... žiaľ.... to je ako keď škola zatajuje a odvracia oči od šikany medzi deťmi... je veľa takých prípadov...