Sklamanie z novej práce
Dievcata prosim o radu co by ste robili na mojom mieste. Som 2 tyzdne v novej robote a trosku zi uz zacinam uvedomovat realitu. Asi to nie je to co som chcela.... Ked mi prisla ponuka bola som nadsena, ale teraz to zo mna vyprchalo ked to cele vidim. Co by ste robili? Hladat nieco ine?
@anonym_autor školstvo je v hlbokej prdeli a každý kto si myslí že tam sa nič nerobí a do 2 kavickuje ako príde do reality dostane facku🤣je to nezaplatena robota kopu papierov porad, príprav , dozorov,nevdacnych drzych deciek a ich rodičov v mnohých školách problémy medzi kolektívom šikana od vedenia🤦 no veľmi tvrdá realita ktorú vydržia len veľmi odolní jedinci 🤣🍀
@letfenixa každý učiteľ by mal mať svoj pracovný notebook. Mal by v ňom byť celý 365 Office, Teams, všetky potrebné aplikácie, ktoré škola využíva. Učiteľ by nemal používať súkromný notebook - v samotnom vzdelávaní o ochrane osobných údajov sa to spomína. ( Vzdelávanie je povinné podľa zákona) .
Sú žiaľ školy, ktoré nie sú ochotné a schopné reagovať na potreby vo vzdelávacom procese pre učiteľov. Robiť v školstve a nevyužívat pracovný notebook, je ako vrátiť sa do roku 2010 s papierovými triednimy knihami.
To len v dobrom pre vysvetlenie. 🙂
@kaja0210 veď ale školským kontom sa vieš prihlásiť aj na súkromnom notebooku, nie? Ako inak by boli v kontakte študenti v Teamse?
@dennissa16 vedeli ze pridem a vobec neriesili pre mna notebook, ked som sa pytala po tyzdni, tak mi zastupkyna povedala, ze mam cakat ze v skolstve su procesy dlhsie ako v sukromnom sektore. Na pohovore mi povedali ze pracovna doba 6 hodin v skole a praca z domu 1,5 hod. Podla rozvrhu co mam to tak nie je. Skola robi gastro akcie cez vikend, ktore budem robit aj ja s tym som ratala. Ma to byt zvlast platene, ale zaucat sa mam prist zadarmo, to mi nezaplatia, ako zaucanie cez vikend zdarma kde sme???? deti zatial skusne ku mne, zatial, su prvaci. Kolegyne fajn, nadriadena trosku dolezita
@anonym_autor učíš na hotelovej?
@123profil321 Žiaci majú 365 Office tiež a svoje školské e-mail konta na outlook. Ale aj žiaci sa dajú do Teams digitálnej zborovne prihlásiť alebo vytvárať team ku konkrétnej triede. Ak by škola chcela tiež ich tam máme .Ale pre žiakov druhého stupňa by to bolo zbytočné a náročné.Naši to zatiaľ nevyužívajú, stačí im edupage alebo outlook.
Neviem či ste ma pochopili,ale nevidím dôvod mať všetky veci a aplikácie v rámci svojej práce ( a to ich nie je málo) na svojom súkromnom notebooku. Mnohé školy nie sú tak digitálne a jedine čo učitelia využívajú je edupage a klasickú virtuálnu knižnicu. Viem mám kamarátky na školách, vidím to hlavne vo veľkých mestách. Naša je digitálna vo všetkom. A ja som vďačná za tento systém u nás. 👌
@123profil321 Žiaci majú 365 Office tiež a svoje školské e-mail konta na outlook. Ale aj žiaci sa dajú do Teams digitálnej zborovne prihlásiť alebo vytvárať team ku konkrétnej triede. Ak by škola chcela tiež ich tam máme .Ale pre žiakov druhého stupňa by to bolo zbytočné a náročné.Naši to zatiaľ nevyužívajú, stačí im edupage alebo outlook.
Neviem či ste ma pochopili,ale nevidím dôvod mať všetky veci a aplikácie v rámci svojej práce ( a to ich nie je málo) na svojom súkromnom notebooku. Mnohé školy nie sú tak digitálne a jedine čo učitelia využívajú je edupage a klasickú virtuálnu knižnicu. Viem mám kamarátky na školách, vidím to hlavne vo veľkých mestách. Naša je digitálna vo všetkom. A ja som vďačná za tento systém u nás. 👌
@kaja0210 tá otázka bola preto, lebo na VŠ sme mali ako študenti Teams a výuku počas covidu cezeň. Tak mi len napadlo, že prihlásenie musí ísť aj učiteľovi cez súkromný notebook.
Ale chápem, nemám vedomosť, koľko toho ako učitelia máte, čo sa týka programov a tak na PC. Ja mám tiež pracovné konto vo firme, ale prihlásiť sa viem len cez firemný PC, na súkromnom aj keby chcem, mi to nepustí. Jedine cez firemnú wifi.
Za mňa, podľa môjho názoru, je tá digitalizácia v školstve až prehnaná. Jasné, veľa vecí to uľahčí, no veľa je aj zbytočne. Napr. elektronické žiacke knižky, oznamy a pod. Ja si myslím, že za našich školských čias to bolo lepšie 🤔
@kaja0210 tá otázka bola preto, lebo na VŠ sme mali ako študenti Teams a výuku počas covidu cezeň. Tak mi len napadlo, že prihlásenie musí ísť aj učiteľovi cez súkromný notebook.
Ale chápem, nemám vedomosť, koľko toho ako učitelia máte, čo sa týka programov a tak na PC. Ja mám tiež pracovné konto vo firme, ale prihlásiť sa viem len cez firemný PC, na súkromnom aj keby chcem, mi to nepustí. Jedine cez firemnú wifi.
Za mňa, podľa môjho názoru, je tá digitalizácia v školstve až prehnaná. Jasné, veľa vecí to uľahčí, no veľa je aj zbytočne. Napr. elektronické žiacke knižky, oznamy a pod. Ja si myslím, že za našich školských čias to bolo lepšie 🤔
@123profil321 digitalizácia je na škole skvelá. Pred 11 rokmi sme všetko zapisovali ručne, o online testoch niekde mohli snívať. Pochvaly, poznámky, informované súhlasy, ospravedlnienky a iné dokumenty., poznámky žiakom atď....Z pohľadu učiteľa je to neskutočná pomoc a aj z pohľadu matky. Ale nie všetci rodičia a učitelia sa to chcú naučiť pretože Slováci všeobecne veľmi zle prijímajú nové zmeny a inakosť.
Aj RTG sa kedysi tlačil a na snímok si musel čakať v rade. Dnes ťa odfotia a lekár to tam má skôr,ako sa stihne pacient vrátiť.
S čím však súhlasím, že keď som začínala som ako učiteľ nemala toľko práce, ako mám teraz. Jedno je však isté je tu taká doba, naše deti v nej žijú a ak my začneme stagnovať nikdy im nebudeme rozumieť.

@kaja0210 a v triedach máte ďalšie počítače?
@letfenixa každá učebňa má svoj počítač a pripojenie na interaktívne tabule a televízory