Skončenie pracovného pomeru cez maródku
Zienky chcem sa opytat je mozne skoncit prac.pomer pocas Pn..som este dtale na PN a chcela by som ukoncit pracovny pomer dojodou so zamestnancom..da sa to aj pocas PN ak sa dohodnene k urcitemu datumu dakujem...
@evittam a čo som mala klamať keď sa ma opýtala ako to je s prácou? že či počkajú ešte? kde to a ako čo pracujem? že to nieje vhodné podľa nej takú prácu vykonávať na môj zdr.stav?
@majusqa77 no moja mama napr. bola PN vyše 4 mesiace, potom po mesiaci zasa do tých zdr.problémov vpadla a išla si pýtať PN a to už mala doktorka problém, že načo jej je PN keď nerobí, ono na ten papier do sociálnej poisťovne, píše sestrička z-eľa alebo či si nezamestnaná alebo DNP...
@bale1rinka ako prepac, ale to, co tu uz ty vypisujes su veci uplne mimo temy, nicim nepodlozene. to, ako sa zachova ta-ktora sestricka nema nic spolocne s tym, co sa pytala zakladatelka temy
@bale1rinka Ak si chora a mas adekvátne zdravotné problémy tak to nie je ziadne zneuzivanie systemu! Ak si chcela PN len preto aby si nezostala bez prijmu to je ine....
@bale1rinka A uplne suhlasim s
@majusqa77 . Splietas tu uz "dve na tri" a to,ze ty ak si mala byt PN a lekarka ti povedala taku hlupost a nechala si sa odbit je len tvoj problem. A este raz-ten tvoj prvy prispevok je tiez plny hluposti. Ak niecomu poriadne nerozumiem tak nerozdavam zarucene rady-to je moja rada pre teba.😉 A ešte jedna-nikdy sa nenechaj "osolit" od žiadnej úradníčky ci uz na SP alebo inde.
@evittam keby to bolo také jednoduché keď si na všetko sám..
@bale1rinka Prepac ale co ma s narokom na PN spolocne to,ze je niekto na vsetko sam?!
@evittam všetko zistiť, čo urobiť, na čo máš nárok, čo povedať, čo nepovedať, všetko si obehať, vykecať, dohodnúť....napr.
@bale1rinka No ved v 21.storoci to nie je nic tazke😉
@cilicka22 ja som to tak urobila a všetko je v poriadku. Počas PN som zamestnávateľovi poslala poštou žiadosť o výpoveď dohodou a za týžden mi prišla domov podpísaná výpoveď dohodou a uz som tam ani nešla. A PN som ukončila neskôr.
@bale1rinka nie moja, oni su radi ked sa zbavia ludi na PNke.. do mna nahucal posudkovy lekar (bola som na PNke cca 3t yzdne ked sm ho nahodou tam stretla), ze ako mozem byt na pnke a ukoncil mi ju!!! cize oni koncia pnky ako sa im zaziada, povedal ze mam ist od dalsieho dna na novu pnku.. neviem ako preco... on nema pravo ti ukoncovat pnku ak si chora a teda stav ti trva.. proste arogantne vyuzivaju tento system a lekarky vzdy sklopia oci a vypisu co povie...
@cilicka22 dohdou mozes ukoncit pomer kedykolvek
simca06022011 však ja som to vyššie písala, že aj mojej mame tak urobila, že jej nechcela ako nezamestnanej ponechať PN keď prišla o robotu a musela som prísť s ´ňou žobroniť aby jej dala PN, ako závisí....aký máš prípad, lekárku...
@meryika da sa ukoncit prac.pomer aj pocas cerpania PN 1.ak sa rusi zamestnavatel alebo stahuje, teda ak ti zanika prac.miesto 2.ak mas prac.pomer na dobu urcitu a posledny den spada do tvojej PN - vtedy neplati ochranna doba ani na urade prace ani u lekara ani nikde.
@marlenka222 prečo to píšeš mne????
@meryika Lebo som sa pomylila 🙂
@marlenka222 a to mas prosim ta odkial, ze v pripade skoncenia doby urcitej neexistuje ochranna lehota?
@marlenka222 Ochranna lehota je 7dni od skoncenia PP, je jedno sko skoncil.
Baby ja som bola zamestnaná a ako tehotná som potrebovala ísť na PN.. so zamestnávateľom sme sa dohodli že PP sa ukončí a nasledujúci deň sa vypísala PN (pracovala som v centre kde som bola aj sledovaná).. PN sa mi vyrátala zo mzdy, keďže som bola v ochrannej lehote a z nej som plynule prešla na materskú, tiež vyratanu zo mzdy. Rozdiel bol jedine v Tom, že keďže som bola nezamestnaná, PN aj prechodky som nosila na SP
@liliana2222 akurat pozor na to, ze sk mas narok na podporu, tak len do roks od skoncenia pp
@bale1rinka tak vymením lekárku nie? Na výber ich je dosť normálnych... Lekárka nemá riešiť či mám alebo nemám prácu
@liliana2222 Ved v podstate to tu cely cas piseme😉. Akurat ak si mala PP na dobu neurčitú neviem preco si podpísala dohodu o skončení PP.....A tiez ako ti poradila
@majusqa77 ak mas narok na podporu tak o nu nezabudni poziadat do roka od skoncenia PP.
@evittam Len na margo toho, že niekto tu písal, že sa to potom preratava a rusi a neviem co.. ukoncovala som lebo inak by ma nedali na PN, ako som písala pracovala som v centre, kde som bola ako tehu aj sledovaná.. už som nevládala, bola som aj po amc a jedine takto sa s nimi dalo dohodnúť..
ja už opäť pracujem prvé bábätko mi zomrelo čiže materskú som mala skrátenú a potom som nastúpila do novej práce...
@liliana2222 Kto by ta "nedal" na PN?! Aké dohadovanie? Lekar ta vypise a hotovo.
Ale o to išlo, že som pracovala u svojho lekára...
@liliana2222 Vydieranie.....
@simca06022011 no aj to sme riešili, ale to sa dá len ku koncu mesiaca a mojej mame skončil PP začiatkom mesiaca okolo 7 a doteraz sme nenašli novú, ktorá by nás zobrala od starej lekárky...nieje to také jednoduché

@evittam má, pretože podľa nich je to využívanie systému.