Skončenie skúšobnej doby a PN

15. nov 2023

Prosím vás. Keď mi končila skúšobná doba, tak mi môžu poslať poštou výpoveď alebo ukončenie PP? A po skúšobnej doby podpíšem nejakú zmluvu ešte? Lebo už sa nepamätám ako to funguje. Na začiatku som podpísal zmluvu na niekoľko mesiacov ale mal som v tej zmluve napísané aj skúšobnú dobu. Lenže neviem či dávajú predĺženie zmluvy po skončení skúšobnej doby. Ako to funguje? Lebo napríklad keď mi dali zmluvu na 6 mesiacov a 3 mesačná je z toho skúšobná doba, tak po tej 3 mesačnej skúšobnej dobe mi dajú nejakú zmluvu alebo nie? Samozrejme to nemusím podpísať a ani mi ju nemusia predĺžiť. Preto sa pýtam lebo ja chcem stade odísť tak či tak.. len ja to chcem tak spraviť, že po skončení PN pôjdem do roboty odovzdať veci a koniec. Samozrejme počas PN si vybavujem druhú robotu, ale není to ľahké lebo nemôžem ísť na pohovor keďže nemám vychádzky žiadne.
Ťažké to je.

Rozumiete ma však?
Ako to funguje?
Ďakujem pekne za odpovede. ☺️
Príjemný zvyšok dňa prajem 🍀

doriiis
15. nov 2023

Po skončení skúšobnej doby nepodpisujes žiadnu ďalšiu zmluvu.Zmluvu máš podpísanú na 6 mesiacov.Ked chces odísť,mal si skúšobnú dobu,kde si mohol dať výpoveď bez udania dôvodu.

autor
15. nov 2023

@doriiis ale ja som dostal také informácie, že oni podpisovali niečo po 3 mesiacoch. Tak preto sa pýtam že ako to funguje.

doriiis
15. nov 2023

Po skončení skúšobnej doby sa nič nepodpisuje.Jedine ak by im zmenili čas práce,miesto práce,mzdu alebo by tam boli nejaké iné dodatky,ktoré v pôvodnej zmluve nie su

autor
15. nov 2023

@doriiis a nepredĺžuje sa skúšobná doba keď som na PN?

autor
15. nov 2023

@doriiis jasné chápem, ďakujem. Ale keď je niekto na PN yum pádom sa nepredĺži skúšobná doba?

simca06022011
15. nov 2023

Ak si napr PN v skusobnej dobe, tak o tuto dobu sa skusobna predlzuje. CIze mozes ukoncit PP. Teda ak si pracoval napr. mesiac, a skusobna je 3mesiace, a ides na 4tydzne na PNku, tak sa ti predlzi ta doba o 4tyzdne...

autor
15. nov 2023

@simca06022011 mne teraz končí 3 mesačná skúšobná doba. Tak môžem kľudne odísť hocikedy lebo ešte som v skúšobnej