Skúsenosti a rady pre budúcu policajtku
Ahojte,
som matkou 6 ročného syna.
Už dlhšie sa zahrávam s myšlienkou či skúsiť policajnú školu.
Je ti niekto kto by mi soravil osvätu ako to prebieha dnes?
Poslala som formulár prihlasovací tak čakám…
Fyzicky som zdatná testy dám ale ako dlho trvá škola?
Od kedy do kedy tam treba byť? Čítala som 3-6 mes. Uvažujem či by som si to vedela zariadiť odísť od malého ( nemá s ním kto byť okrem mňa).
Viem byť policajtkou aj mimo nočnej služby? Aké sú dnes platy bežného policajta?
Ďakujem za každú radu❤️
vidím, že si z LV, presne vedľa LV sa chystám sťahovať a tam by som chcela pracovať
vidím, že si z LV, presne vedľa LV sa chystám sťahovať a tam by som chcela pracovať
@zuzka1120 Neviem presne aký je rozvrh, ale bolo to na celé dni. Študenti tam bývali, aby denne nedochádzali
nie je isté, že by ťa zaradili po skončení školy do LV
Neviem, či si čítala, tu je základný popis
https://www.minv.sk/?zameranie-skoly-1
Tu na MK už sú diskusie na túto tému, pohľadaj cez lupu
@zuzka1120 Neviem presne aký je rozvrh, ale bolo to na celé dni. Študenti tam bývali, aby denne nedochádzali
nie je isté, že by ťa zaradili po skončení školy do LV
Neviem, či si čítala, tu je základný popis
https://www.minv.sk/?zameranie-skoly-1
Tu na MK už sú diskusie na túto tému, pohľadaj cez lupu
@patka06 ďakujem pekne😊
@zuzka1120 pri všetkej úcte - píšeš, že si čítala, že škola trvá 3-6 mesiacov. Kde si to čítala? Veď na webe školy píšu 8 mesiacov. Ako policajt musíš vedieť spracovať a vyhodnotiť informácie, pričom ty si ani nevieš pozrieť trvanie štúdia na oficiálnej stránke
Štúdium je denné, môžeš aj denne dochádzať, ak nechceš ostať v PK či v BA. Taktiež je potrebné byť si vedomý toho, že je bežné, že absolventov štúdia nechajú prvý rok slúžiť v Bratislave. Nevieš povedať nie.
Mimo nočných vieš byť ak budeš pracovať v kancelárii na vyššej pozícii. Ak máš adekvátne vysokoškolské vzdelanie (napríklad právo), vieš sa na takú pozíciu dostať aj bez školy v Pezinku. Inak začínaš od nuly. Takže nočné a víkendy sú štandard, je to klasická práca na zmeny.
Škola trvá 8 mesiacov. Buď denne dochádzaš alebo tam bývaš.
Nočné a víkendy budeš robiť na 99% a miesto výkonu si veľmi vybrať nevieš. Teraz dávajú nových do BA.
Toto fakt nie je práca pre matku samoživitelku.

Ak nemá kto byť s dieťaťom, tak to asi nie je práca pre teba
štúdium trvá 8 mesiacov
nočným službám sa nevyhneš