icon

Skúsenosti a rady pre prácu v zahraničí

jukkas
29. máj 2025

Ahojte.
Chcela by som vedieť vaše skúsenosti s prácou v zahraničí. Rozmýšľala som nad nejakou pracovnou agentúrou, ale už v minulosti som zažila nedobrú skúsenosť a trochu sa bojím, keďže by som išla sama (jedine že by som našla nejakú fajn holku, ktorá tiež chce ísť do zahraničia robiť haha).
Ale neviem ako by som začala keby idem "na vlastnú päsť", kde si hľadať prácu atď? Neviete mi s tymto poradiť?
Mám nasporené nejaké peniažky, anglicky viem, nič ma tu nedrží a ťahá ma to skúsiť niečo nové, takže prosím nebuďte moc drsné na mňa, nie som nejaký snílek, len chcem vedieť nejaké vaše skúsenosti, ako ste začali vy 😊
Ďakujem!

1marekk
30. máj 2025

Ahoj, ja som bol niekoľkokrát v zahraničí ako čašník a super :D a bol som sám. Agentúry nie sú zlé na začiatok, pokiaľ nemáš kontakty v zahraničí na prácu 🙂, ale treba hľadať tie správne, ideálne si určovať podmienky a veľa sa pýtať, či ti siahnu na mzdu alebo nie, niektoré sú pofidérne agentury, ale všetko sa da v dnešnej dobe overiť už, aj recenzie majú. Prácu hľadaj prevažne len na profesii alebo EURES - slovenský portál pre prácu v zahraničí.

jukkas
autor
31. máj 2025
@1marekk

Ahoj, ja som bol niekoľkokrát v zahraničí ako čašník a super :D a bol som sám. Agentúry nie sú zlé na začiatok, pokiaľ nemáš kontakty v zahraničí na prácu 🙂, ale treba hľadať tie správne, ideálne si určovať podmienky a veľa sa pýtať, či ti siahnu na mzdu alebo nie, niektoré sú pofidérne agentury, ale všetko sa da v dnešnej dobe overiť už, aj recenzie majú. Prácu hľadaj prevažne len na profesii alebo EURES - slovenský portál pre prácu v zahraničí.

@1marekk ďakujem veľmi pekne, popozerám 😊 ďakujem