Skúsenosti partneriek vojakov: Ako zvládať odlúčenie?
Ahojte,
muž sa chce stať vojakom. Je to jeho sen už to riešil dávno, ale odišli sme spolu do zahraničia, kde sa nám narodila aj dcéra. Vrátila som sa s ňou po 6 rokoch na SK, keďže sme postavili dom a máme zázemie. Muž opäť otvoril tému , že by to chcel skúsiť u vojakov. Momentálne berú a ešte nemá 30. Je veľmi a vždy aj bol ambiciózny, cieľavedomý... Sme zvyknutí aj na život od seba - boli sme aj viac mesiacov od seba , ja s malou doma , on v zahraničí. Chcel by sa dostať medzi špeciálne jednotky, v Žiline sa robia výcviky. Len by ma zaujímalo ako to vlastne je počas výcviku, môže chodiť na víkendy domov? Lebo ZA máme kúsok. A čo potom? Posielajú ich na misie, alebo je to dobrovoľné? Čitala som nejaké diskusie, no neviem si to úplne predstaviť. Skôr by som sa o neho bála aj keď viem, že je "tvrdý" , ale predsalen. Ja mám stabilnú prácu, malá chodí do škôlky, som zvyknutá si veci riešiť sama a keď sme boli aj preč spolu na všétko sme boli sami. Len ma mierne znepokojili nejaké diskusie , že tam nieje morálka a ide to dole vodou.... Veľmi by ma zaujímal názor žien, ktoré si toto zažili alebo zažívajú. Dá sa to zvládnuť? Ďakujem
Ja som s mojim partnerom bola 24 rokov. Ako nastúpil do armády, naše manželstvo išlo dolu vodou. A to tam je len 6ty rok.neakutocne ho ovplyvnilo prostredie, spoločnosť.... to co sme budovali padlo a už je ex manžel. Smutné a ta hlava je nastavená inak a tebe zostanú len slzy a nechápavo sa prizerať. Nikdy by som neverila,keby som to nezažila.
@colsami konecne niekto, kto do toho vidi 😂 a hlavne, ked nema muza vojaka…vsade len citam ako nic nerobia a aky maju skvely plat..ked si to clovek rozrata na hodinovku, niekedy nemaju ani 3eura …a autorka- ak ma problem s kolenom, mozno neprejde ani cez zdravotnu prehliadku…moj teraz nepresiel, spravil telesnu na jednotku a na zdravotnej nepresiel kvoli kolenu, tak uvidime co bude…ale uz ma narok na dochodok, tak to az tak tragicky neberie, aj ked ho to mrzi.A nech muz nerata, ze sa tam dostane teraz, ak vobec niekedy…to musi byt fakt veeelmi zdatny a nemyslim si, ze ti niekto k tomu napise nieco blizsie.Nemozu o tom rozpravat, teda nemali by . A ci sa dostane niekde blizko k domovu, to nemas nikdy iste .Moj prisiel nedavno z misie, teraz kurz a stale nieco..Zvykli sme si, ale je to cim dalej tym horsie, hlavne ked to uz deti viac vnimaju .
@simi82 Určite musí byť po zdravotnej stránke úplne fit. Oči, zuby, krv... Všetko. Potom prejsť niekoľkými psychotestami a fyzickými testami. Beh na čas, zdvihy atď. V martine je výcvik cca na 3 mesiace, kde ho domov nepustia. Potom ďalší mesiac, ale víkendy už doma. Tak si dáva on žiadosť, kde by chcel ísť, ale málokomu vyhovejú. Dajú ti potom na výber z dvoch miest. Viem o prípade, kde mamička (cca 2-ročného) chcela nastúpiť v mieste svojho bydliska a oni ju dali na druhú stranu republiky. A sen je super, ale realita iná. Môže byť, že bude v kuchyni umývať riad, odhŕňať sneh, kosiť trávu... Nie každý deň, ale aj to robia vojaci.
@really8 veru nestupila, beriem taketo reči s nadhladom 🙂
Realitu vnimam realne, nie skreslene prostredníctvom vzdialených pribuzenskych vzťahov.
Zato ty nedokážeš stravit, že hasici zdanlivo nič nerobia a ešte si dovolia mesiac valat šunky v kúpeľoch 😉
Ale dosť bolo o hasicoch, téma je o vojakoch ( nechapem preco si cítila potrebu ich sem vtiahnuť)
keby mne muz povedal, ze chce ist do armady, tak ho poslem do riti. Aj ja mam tuzby a sny a kvoli detom si ich uz splnit nemozem! Ine je ked si zena najde uz vojaka, ze sa vyda uz za hotoveho vojaka a ine ze on ma decko a chce ist do armady
@katulienkax 🤣 každý žije inak

@tim23 momentálne hľadajú ale nie do ZA . Tam by sa chcel dostať , len zvažuje všetky za a proti . Ja mu brániť nebudem, možno ozaj zisti , že už nechce byt toľko od nás prec keď sme fungovali tak posledný necelý rok ... človek pokial niečo chce musí vyskúšať sám