icon

Skúsenosti s neexistujúcimi zamestnávateľmi: Ako reagovať?

3. feb 2025

Ako študentka by som rada popri štúdiu zarobila. Hľadám už dlho, keďže časovo sa možnostiam neviem prispôsobiť. Dnes som narazila na inzerát na jednom portáli. Zavolala som, zdvihol muž. Dohodli sme si stretnutie. Povedal, že reštika je otvorená od 10:00, do správy poslal adresu. Okolo 10 som sa vybrala na pohovor. Trocha som poblúdila po centre, ale reštiku som našla. Na mieste bolo zjavné, že restika už dlhší čas nefunguje. 😵‍💫wtf? Akože čo k tomu ľudí vedie? Toto sa mi ešte nestalo. Našťastie ma to o čas ani sily nejak neubralo a pokračovala som vo svojom dni ďalej, ale tak či tak to vo mne vzbudilo divný dojem a znepríjemnilo deň. Ľudia asi nemajú, čo robiť.

sweet20
3. feb 2025

no mne sa to raz stalo, ale nebolo to naschval... jednoducho na nete bolo, ze je to otvorene a bolo to trvalo zatvorene... ale tak ma aj tak ta zena cakala... :/.. a isli sme inam

lesoto
Odpoveď bola odstránená
simca06022011
3. feb 2025

A aky bol problem, nikto tam nebol? zavolala si mu? mozno je zavrete, lebo nema zamestanca? alebo sa ten projekt "restartuje" a proste najskor musis mat ludi a az potom otvarat 🙂

rozculena
3. feb 2025

Stretko bolo v reštike? Možno ani on nevedel,že je zavretá.
Alebo ten "ponteciány" zamestnávateľ mal byť majiteľ tej reštiky? Ak hej,tak možno len hľadá nový personál.
Nechápem,prečo si ho potom nekontaktovala a neopýtala sa jeho,ako my máme vedieť,čo sa stalo?
Ešte by ma zaujímalo,čo je to "ponteciány"

gejb
3. feb 2025

A bola si ma dobrom mieste? Nevolala si mu, kde sa nachádza on?

h2
3. feb 2025

Keď sa s niekým dohodnem na stretnutí a on tam nie je, respektíve je s tým miestom niečo v neporiadku, tak volám na to číslo, na ktoré si volala predtým, nie?

kavasmliekom
3. feb 2025

Tak prvá chyba bola, že ste si nedohodli presný čas, pojem reštaurácia sa otvára od 10tej, nie je čas pracovného pohovoru, potom by som sa opýtala na jeho meno, keďže je zamestnávateľ, mal sa predstaviť. A za ďalšie, už keď si tam išla, mala si mu zavolať, že si na danom mieste, nech si ta aspoň obzrie, keď už je uchyl 😁

deti95060810
3. feb 2025

@rozculena používa sa v spojení ako možný...

deti95060810
3. feb 2025

už keď si venovala čas tak si mu mala zavolať že kde je...

kavasmliekom
3. feb 2025

@deti95060810 ponteciany? Nie potenciálny?

autor
3. feb 2025

Mal to byť prevádzkar reštiky

simca06022011
3. feb 2025

vsak aj mohol byt, volala si mu ked si tam bola?

autor
3. feb 2025

Celý telefonát sa niesol “v znamení”: Reštika je otvorená denne a je v plnom zábehu

sili82
3. feb 2025

A čo povedal, keď si mu volala, že tam stojíš a je zatvorené?

mogaa
3. feb 2025

Nuž bolo mu treba zavolať.....kludne mu mohol v daný deň chýbať zamestnanec a bol nútený zatvoriť...stať sa mohlo všeličo ak to bola reštika, kde prioritne podávajú jedlá a majú 2 kuchárov ktorí sa striedajú, jeden mohol vypadnúť a boli nútení zatvoriť....nechápem prečo si nezavolala naspäť, kludne mohlo ísť o inú prevádzku....

hellionka
3. feb 2025

Si mi pripomenula … ja som tak išla na svoj prvý “vážny” pohovor a adresa bola na konci mesta, prišla som tam a tam nejaka priemyselná oblasť, hľadala som medzi skladmi to číslo až som sa dostala do takej úplne starej polorozpadnutej budovy kde ani svetlo nebolo, steny rozpadnuté - bála som sa tam extrémne, že ma niekto nalákal a už ma len ovalí niečim po hlave 😅 … normalne som odtiaľ bežala domov a nakoniec mi volali kde som. Dohodli sme iný termín, išla som tam opäť a niekde za tými ruinami bola normalne firma s kanceláriami … aj tak z pohovoru nebolo nič, lebo pán majiteľ mi jasne naznačil, že hľadá niekoho flexibilného nakoľko oni zvyknu podpisovať zmluvy aj cez víkend na veceriach alebo vo welnesse … a ja som už mala dieta a mal obavu žeby som bola malo v tomto prispôsobivá 🤣

rozculena
3. feb 2025

@deti95060810 také slovo neexistuje

luccija
3. feb 2025

Podľa mňa to bolo nejaké nedorozumenie.To si mu ani nezavolala?Možno má viac reštaurácii a potreboval ťa niekam inam a tu bol kľud.Mozno jeho verzia je načo sa ľudia pýtajú na pracu, keď neprídu🙂

zuzubb007
3. feb 2025

Podľa mňa mu ani nezavolala, keď tam bola len teraz vyplakava, toto je tiež taký bonus mať potenciálneho zamestnanca

estellas
3. feb 2025

Volala si mu keď si bola na mieste ?
Ja som volala keď som prišla na pohovor že som na mieste aby vedeli. Mne povedali že mám volať keď budem pred firmou.

estellas
3. feb 2025

@hellionka Môj prvý pohovor bol podobný, oni ma nakoniec zobrali ale prepustili ma neskôr.
Tiež bol v podobnej časti mesta ako píšeš ty. Bola tam taká stará schátraná budova bývalého výrobného podniku a za ňou bola tá firma našla som to hneď.

dancingqueen321
7. feb 2025

@hellionka :D :D ty kks… toto je dobre citanie na piatkovy vecer.. pribehy ako z kriminalky vsetky tie komenty tu :D len to tvoje je take ze dostupne od 18+ :D