Skúsenosti s prácou dentálnej hygieničky
Pekný večer prajem, zháňam dentálnu hygienicku, ktorá by mi vedela opísať svoju skúsenosť s prácou dent. hyg.
Často vídam na profesii ponuky prace s fajn platom a s dobrou pracovnou dobou
Nepočula som ale o žiadnych skutočných skúsenostiach z praxe
Budem vďačná ak sa niektorá podelíte so mnou o názor
Nie nemám, chcela by som ísť študovať
Takze si chcem zistiť čo najviac informácii
A pracuješ v zubnej ambulancii? Lebo ak nie na externé štúdium ta nevezmu, je to jedna z podmienok prijatia, musíš mat aspoň rok prax. A podla otázky nepracujem, inak by si vedela. A zrejme ani nechodíš, pretože by si to vedela tiež. Hlavná náplň je odstránenie zubného kameňa. Profylaxia, inštruktáž, prevencia, motivácia. A namakas sa riadne. Odpalis si chrbát, krčná chrbtica, ruky, oči... vyber si
A pracuješ v zubnej ambulancii? Lebo ak nie na externé štúdium ta nevezmu, je to jedna z podmienok prijatia, musíš mat aspoň rok prax. A podla otázky nepracujem, inak by si vedela. A zrejme ani nechodíš, pretože by si to vedela tiež. Hlavná náplň je odstránenie zubného kameňa. Profylaxia, inštruktáž, prevencia, motivácia. A namakas sa riadne. Odpalis si chrbát, krčná chrbtica, ruky, oči... vyber si
@ronie338 robím si nadstavbu na SŠ zdravotka
Zvažujem čo ďalej, zaujímam sa o zuby, baví ma starať sa o ne, som manuálne zrucna, bavia ma doslova piplacky, mám trpezlivosť
Ak by som sa zamestnala po ss v zubnej ambulancii môžem si do budúcnosti podať prihlášku na DH
Ďakujem za názor
Myslím si že je normálne a bežne že sa niekto zaujíma o niečo čo nerobí ale mysli si že by to malo perspektívu do budúcnosti
Nepoznám žiadnu dentálnu hygienicku, chcela som počuť osobne skúsenosti
V prvom rade treba začať chodt 2x ročne na dentalnu hygienu a tam človek aspoň niečo z tej prace vidí. Rovnako ako v ambulancii na bežnom osetreni vidí ako to asi funguje. Je to asi tak 30% práce ale je to aspoň zhruba predstava. Nie je to o tom ze sedím a nič nerobím ale keď nemá zubar recepciu tak zdviham telefón, objednávam, robím rtg keď ma, zapisujem do karty asistujem, udržujem ambulanciu čistú, volam pacientov, umývam a sterilizujem nástroje a medzi pacientami ešte čistím kreslo a s prijímam platbu. A to ešte nehovorím keď príde nejaký pan tvorstva a všetci sa mame na hlavu postaviť lebo on prišiel a nie je objednaný alebo prišiel o hodinu neskôr ale on musí alebo neviem co... nie je to vždy lazo plazo. Niekedy nevieš kde ti hlava stoji.
Bola si na dentálnej hygiene ty osobne? Hneď by si videla čo to obnáša. Okrem tých čo sa o zuby starajú aj takých co to neberú moc vážne a vtedy je to ako pri zabíjačke - všade krvy.

a máš to vyštudované?