Skúsenosti s prácou konzultanta v banke
Ponúkla sa mi práce v banke ako konzultant niekto skúsenosť?
@melanta slsp
V sporke sa predávajú okrem účtov, úverov a hypoték aj úverové/kreditné karty, aj sporenia a jednorázové investície do fondov, aj životky. Na druhej strane, v sporke pracuje veľa ľudí, ktorí tam robia 10 a oveľa viac rokov, ja som klient Tatra banky a chodím na pobočku, kde je poradca pracujúci tam na pobočke 20 rokov. Takže niekto sa v tom nájde a ak je dobrý kolektív a dobrý riaditeľ, tak prečo nie. Hoci väčšinou ti tu každý napíše, že by to nerobil nikdy. Ak si z BA alebo z blízkeho okolia, máš aj šancu sa presunúť na centrálu, ak budeš šikovná. Ale bez ohľadu na všetok spomenuté - ak nemáš prácu, prečo to neskúsiť. Máš skúšobnú dobu, počas nej môžeš odísť zo dňa na deň bez dôvodu, ak budeš chcieť. A budeš mať dobu určitú rok, takže nebude problém odísť ani po roku, ak usúdiš, že to nie je ono.

1. Budeš mať plány, koľko akých produktov musíš za mesiac/kvartál predať - účty, úvery, hypo, v niektorých bankách aj kreditné/úverové karty, v niektorých bankách aj investovanie do fondov a životné poistky (nepíšeš konkrétnu banku, takže nedá sa napísať). Jediná banka, v ktorej zatiaľ nemajú plány je Fio.
2. Budeš volať klientom, snažiť sa s nimi dohodnúť na termíne stretnutia, na ktorom im urobíš analýzu a budeš im ponúkať produkty.
3. Budeš ponúkať produkty klientom, ktorí prídu na pobočku z rôznych dôvodov. Príde sa opýtať na inkaso a ty mu ponúkneš kreditku či úver.
4. V závislosti od banky budeš mávať každé ráno pred otvorením pobočky poradu, na ktorej si poviete, kto čo dnes predá, na konci dňa po zatvorení pobočky prečo nepredal.
5. V závislosti od banky niekde sa chodí 15 minút pred otvorením pobočky a odchádza sa 5 minút po zatvorení, v inej banke sa chodí aj hodinu pred otvorením.
6. Je potrebné si byť vedomý povinnosti mlčanlivosti. Pod to spadá aj samotný fakt, že je niekto klientom banky. Čiže nemôžeš kamoške povedať, že ďalšia kamoška chodí k tebe na pobočku, lebo aj to je porušením zákona. Takže neodporúčam, ak nie si diskrétna.
7. Pod príspevkom vidíš iné diskusie s touto tématikou, je ich tu ozaj dosť, ak aj zadáš vyhľadávať "praca v banke".
Na záver doplním - každý musí vedieť, či je typ obchodníka alebo nie.