icon

Skúsenosti s prácou mzdovej účtovníčky na Finančnom riaditeľstve

1. okt 2025

Dobrý deň, pondelok mi volali z Finančného riaditeľstva v BA, pozvali ma na pohovor, konkrétne ide o pracovnú pozíciu Mzdová účtovníčka, oddelenie spracovania platov a príjmov, odbor odmeňovania, osobný úrad. Máte prosím niekto skúsenosti s touto prácou na FR? Ide mi najmä o to, z terajšej práce chcem odísť z dôvodu, že tu máme kvantum práce, stále niečo nové pribúda, nadčasy nezaplatené, šéf má pocit, že máme stále málo roboty, výplaty meškajú, atď., tých negatív pribúda a ja už som unavená, nervózna. Len sa chcem vyhnúť tomu, ak by ma vzali, že pôjdem z blata do kaluže. Za akúkoľvek skúsenosť budem vďačná. Ďakujem 🙂

vikusjk
1. okt 2025

@anonym_autor ides len na pohovor, este nie si prijata. Chod a uvidis, aky z toho budes mat dojem. Kedze ide o statnu spravu, meskanie vyplaty ti urcite nehrozi.

autor
1. okt 2025
@vikusjk

@anonym_autor ides len na pohovor, este nie si prijata. Chod a uvidis, aky z toho budes mat dojem. Kedze ide o statnu spravu, meskanie vyplaty ti urcite nehrozi.

@vikusjk ja nevravím, ani som nenapísala, že ma hneď berú, len som chcela vedieť, či to nieje zasa niečo v štýle, že by som tam bola od nevidím do nevidím, to je pre mňa dosť podstatné. Keď príde výplata neskôr, to až tak neriešim, nieje to zasa mesiac, ale ten čas mi nik nevráti.

vikusjk
1. okt 2025
@anonym_autor

@vikusjk ja nevravím, ani som nenapísala, že ma hneď berú, len som chcela vedieť, či to nieje zasa niečo v štýle, že by som tam bola od nevidím do nevidím, to je pre mňa dosť podstatné. Keď príde výplata neskôr, to až tak neriešim, nieje to zasa mesiac, ale ten čas mi nik nevráti.

@anonym_autor aj na pracovny cas sa predsa mozes opytat - pre pripad, ze tu nenajdes nikoho, kto by presne tam pracoval a este presne na mzdovom, co je mala sanca... Pohovor povazujem za stretnutie, kde sa nie len zamestnavatel dozvie nieco o mne, ale aj ja o zamestnavatelovi a praci, preto som vzdy otvorena a ak je nieco, co preferujem - ako napr. ty work life balance, tak to poviem

anonym_9888de
1. okt 2025

@anonym_autor ak ta oslovili oni, tak cakaj kvantum prace. Dobre fleky sa ziskavaju po znamosti, ak tam nikoho znameho nevedia/nechcu dohodit, bude treba makat.