icon

Skúsenosti s prácou opatrovateľky na Slovensku

19. aug 2025

Dobrý večer, sú tu žienky, ktoré pracujú ako opatrovateľky? Ja si dokončujem kurz a bude to moja nová práca,na čo sa aj teším,no mám aj veľký rešpekt. Ako tu prácu beriete? Som dosť citlivá a bojím sa, že si budem všetko veľmi pripúšťať, myslím ich trápenie atď. Či sa časom troska odosobnim a budem to brať tak inakšie? V čom vidíte plusy a v čom mínusy? Ostávam na Slovensku, zatiaľ. Dik za prípadné odpovede

anonym_3206d0
19. aug 2025

@anonym_autor cez koho si robis kurz.

anonym_ed81d2
19. aug 2025

@anonym_autor robím túto prácu už pomaly 12r.
Pracujem v teréne ,za ten čas som vystriedala rôzne rodiny. Niektorých beriem už ako "svojich " mam snimi pekne vzťahy, niekedy je to ťažké, niekedy to chce už od stereotypu aj zmenu a niekedy myslim na nich aj počas mojej neprítomnosti.Záleží aký je prípad. Dosť
záleží ci budeš pracovať v DSS alebo v teréne. Ale určite budeš musieť sa vedieť od tých ľudí aj odosobniť.
Práca s ľuďmi je náročná a zo starými ľuďmi o to ťažšia, keď si na seba zvyknete, budeš pre neho viac ako rodina .. budeš si musieť zvyknúť naučiť sa počúvať 100krat jeden príbeh, 100krat jednu otázku atď...skúsenosti ta naučia či vôbec budeš to zvládať, prebaľovanie atď...táto práca nie je vhodná pre každého.

Negatívne hodnotím veľmi nízky plat ,ktorý siaha pod minimálnu mzdu.

autor
19. aug 2025
@anonym_3206d0

@anonym_3206d0 opatrovateľský -kurz.sk

autor
19. aug 2025
@anonym_ed81d2

@anonym_autor robím túto prácu už pomaly 12r.
Pracujem v teréne ,za ten čas som vystriedala rôzne rodiny. Niektorých beriem už ako "svojich " mam snimi pekne vzťahy, niekedy je to ťažké, niekedy to chce už od stereotypu aj zmenu a niekedy myslim na nich aj počas mojej neprítomnosti.Záleží aký je prípad. Dosť
záleží ci budeš pracovať v DSS alebo v teréne. Ale určite budeš musieť sa vedieť od tých ľudí aj odosobniť.
Práca s ľuďmi je náročná a zo starými ľuďmi o to ťažšia, keď si na seba zvyknete, budeš pre neho viac ako rodina .. budeš si musieť zvyknúť naučiť sa počúvať 100krat jeden príbeh, 100krat jednu otázku atď...skúsenosti ta naučia či vôbec budeš to zvládať, prebaľovanie atď...táto práca nie je vhodná pre každého.

Negatívne hodnotím veľmi nízky plat ,ktorý siaha pod minimálnu mzdu.

@anonym_ed81d2 ďakujem krásne ,za úžasnú odpoveď a skúsenosti. Áno, s tým platom viem , no neznášam stereotyp a viem, že toto ma baviť bude, rada pomáham,no bojím sa, že si to budem až moc pripúšťať a psychicky sa trápiť. No pomáhať chcem, veď predsa aj ja budem stará a tiež budem odkázaná na pomoc druhých, tak to aj beriem. Najskôr asi DSS, aby som získala prax a nejakú istotu a neskôr súkromne ako ty, takú mám predstavu.

anonym_3206d0
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_3206d0 opatrovateľský -kurz.sk

@anonym_autor dakujem

anonym_ed81d2
19. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_ed81d2 ďakujem krásne ,za úžasnú odpoveď a skúsenosti. Áno, s tým platom viem , no neznášam stereotyp a viem, že toto ma baviť bude, rada pomáham,no bojím sa, že si to budem až moc pripúšťať a psychicky sa trápiť. No pomáhať chcem, veď predsa aj ja budem stará a tiež budem odkázaná na pomoc druhých, tak to aj beriem. Najskôr asi DSS, aby som získala prax a nejakú istotu a neskôr súkromne ako ty, takú mám predstavu.

@anonym_autor začiatok bude ťažký ale zvykneš si..ja som začínala v nemocnici,,takže som tam zazila kadečo..DSS je dobra na skúsenosti,,a pracujem cez mesto nie súkromne,výhodu mám oproti DSS v tom že pracujem len pracovne dni . V DSS si vieš ale prilepšiť platovo tým ze budeš pracovať aj víkendy a na zmeny.

anonym_ed81d2
19. aug 2025
@anonym_3206d0

@anonym_3206d0 najlepšie je si urobiť kurz cez červený kríž

anonym_3206d0
19. aug 2025
@anonym_ed81d2

@anonym_3206d0 najlepšie je si urobiť kurz cez červený kríž

@anonym_ed81d2 dakujem pozriem

estellas
Autor odpoveď zmazal
estellas
19. aug 2025

@anonym_autor Áno, je to náročné. Ja pracujem v domove dôchodcov, chystám sa odísť. V mojom prípade nebol problém sa od toho odosobniť.
U nás bol problém, že nás bolo málo personálu a veľa pacientov. Boli sme dve na podlaží a mali sme ťažké stavy.
Ledva som stíhala niekedy. Bolo toho veľa na nás.
Ak máš k tomu vzťah tak skús. Ak by ti to robilo zle na psychiku tak odídeš. Takých ľudí ktorí robia túto prácu srdcom treba.

nurse0
19. aug 2025

Hlavne tie nízke mzdy . Práca s rôznymi vecami . A ťažké stavy klientov a malo personálu

autor
20. aug 2025

Ďakujem Vám všetkým veľmi moc. Určite do toho idem a ako tu bolo spomenuté, uvidím, či sa v Tom "nájdem", no skúsiť treba. Nazbieram dáke skúsenosti a za nejaké 2-3 roky by som skúsila zahraničie, kedysi som žila v Holandsku a celkom rada by som sa tam vrátila🙂