Skúsenosti s prácou pre KMG International z domu
Ahojte, mate niekto skusenost s KMG international?
Ponukaju pracu na homeoffice cez prikaznu zmluvu.
Skusal to niekto?
Lebo tam neprebieha ani ziadny pohovor ani nejake info pred naatupom, rovno posielaju zmluvu a nejaky pdf subor a potom sa ma uz pracovat.
Dakujem
@kreso8 nie, ja osobne s nimi skúsenosť nemám. Ale firmu evidujem. Nemyslím, že nezaplatia. Ale počítam, že si si vedomá, čo obnáša byť podnikateľ, SZČO. Aké máš povinnosti. Si zo zákona povinná mať podnikateľský resp. živnostensky účet, vzťahuje sa na teba a živnostenský účet transakčná daň z každej transakcie, s výnimkou platby odvodov a daní. Ideálne si ho otvoriť v banke, kde máš osobný účet, aby si transakčnú daň neplatila, ak si budeš posielať peniaze z podnikateľského na osobný. Si povinná platiť si mesačne zdravotné poistenie, aktuálne je to 107,25 eur. To si povinná platiť od prvého mesiaca ako si SZČO. Je potrebné počítať s tým, že niektorý mesiac zarobíš akurát na poistenie. Ak si zamestnaná a toto budeš robiť popri práci, tak zdravotné poistenie nebudeš povinná platiť, ale ak niečo zarobíš, príde ti budúci rok nedoplatok zo zdravotnej poisťovne.
Príkazná zmluva nie je dohoda. Je to zmluva podľa Občianskeho zákonníka. A nepíšem o živnosti. Píšem o SZČO, čo nie je iba živnosť. Ale je to podnikanie a nie zamestnanie. Ale nech sa páči, ja som len dala pohľad, rozhodnutie je na tebe.

Nerobia pohovory, pretože sú radi, ak niekto pre nich chce pracovať. Ako SZČO, čiže nie ako zamestnanec. Za málo peňazí. Ak sa pozrieš na to, koľko musíš sama zaplatiť na odvodoch ako SZČO bez ohľadu, či niečo zarobíš alebo nie, že nemáš platenú dovolenku, nemáš platené PN (ak si nebudeš dobrovoľnej platiť odvod), nemáš stravné, nemáš žiadnu istotu ako zamestnanci vďaka zákonníku práce - tak toto ozaj nie je job na podnikanie.