icon

Skúsenosti s prácou privatného bankára v Tatra banke

xrcdny16
8. apr 2025

Ahojte, chcela som sa opytat ci niekto nema skusenost s pracovnou poziciou na poziciu privatneho bankara v tatra banke. Citala som rozne diskuzie, ale na ine banky a nie uplne na tuto poziciu. Ponuka vyzera pekne nastupny plat pisu 2000 brutto, home office, flexibilny prac cas…zaujmalo by ma ako je to realne a taktiez ako prebieha prac. pohovor (prve kolo je zevraj cez teams)..dakujem za kazde info.

hopatko
8. apr 2025

@xrcdny16 a ake mas pracovne skusenosti? Pohovor je narocny, prebieha v niekolkych kolach.

xrcdny16
autor
9. apr 2025

@hopatko mna to nikdy nenapadlo reagovat na tuto poziciu, ale tym, ze mam zivotopis zverejneny tak mi vcera volali ci by ma nieco taketo zaujmalo.

hopatko
9. apr 2025

@xrcdny16 velmi narocna praca, avsak s potrebnymi skusenostami a skills je to uzasna prilezitost...

xrcdny16
autor
9. apr 2025

@hopatko doteraz mam skusenost ako manager hotela x rokov…skor ma zaujmalo ci je to zase o tom nutit nieco ludom,vyvolavat a proste ako na prepazke..ci sa to len pekne nenazyva. A mas skusenosti prosim? Na co sa pytaju? Ako prebiehaju tie kola? Dakujem

hopatko
9. apr 2025

@xrcdny16 ak chces ist na pohovor, tak si naozaj nieco nastuduj...privatne bankovnictvo TB je tip top spickova starostlivost o high end klientov (v minulosti zacinali s min investiciou 350 tis eur, teraz netusim) s individiulanym pristupom a specifickymi a casto na mieru sitymi produktami. A nie, nie si na ziadnej pobocke.
https://www.tatrabanka.sk/sk/private/

xrcdny16
autor
9. apr 2025

@hopatko dakujem pekne za odpoved

melanta
9. apr 2025

@xrcdny16 prosím ťa, naštuduj si niečo o privátnom bankovníctve. Aby si na pohovore nehovorila o prepážke a podobne. Privátni bankári nesedia na pobočkách, sedia v lukratívnych priestoroch, kde poskytujú služby a poradenstvo privátnym klientom. To sú klienti, ktorí majú vysoké príjmy (nemyslím 8000 eur mesačne) a vysoké zostatky. Áno, samozrejme, aj oni majú plány, ale každý privátny bankár má pridelených konkrétnych klientov a stará sa iba o nich. Títo klienti majú možnosť mať iné osobné účty ako klasickí klienti, investujú do iných sporení a jednorázových riešení, ktoré bežným klientom k dispozícii nie sú. A v tom im radí privátny bankár, čiže choď na pohovor, ak sa chceš rozvýjať v tejto oblasti. Ak je investovanie niečo, čo ide úplne mimo teba, ak sú napríklad akcie niečo, z čoho máš des, tak to nebude pre teba.

xrcdny16
autor
9. apr 2025

@melanta ja som si nieco o tom precitala. Ale preto sa vyslovene pytam na tatra banku, pretoze je x for o inych bankach kde tato pozicia robila vselico -preto ten dotaz inak by ma to ani nenapadlo.

melanta
9. apr 2025

@xrcdny16 pretože niektoré banky nazývajú pobočkové pozície všelijako. Privátne bankovníctvo Tatra banky je top v rámci slovenských bánk. Navyše všeobecne v TB sa pozície volajú tak, ako skutočne fungujú. V niektorých bankách sa bežný pobočkový poradca volá osobný bankár. V TB sa tak volá ten, kto síce pracuje na pobočke, ale stará sa o svoje portfólio klientov. Ja som klient TB roky, za mňa vysoká profesionalita privatu.

xrcdny16
autor
9. apr 2025

@melanta super. Dakujem

melanta
9. apr 2025

@xrcdny16 držím palce 😉