icon

Skúsenosti s prácou realitného makléra

marsmykkok
27. jan 2025

Máte niekto skúsenosť s danou prácou? Robili ste na živnosť alebo dohodu? Mínusy a plusy práce? Platí sa niečo za úvodné školenia? Ja svoju prácu už mám, ale tak na 4-5 hodín denne a hľadám k tomu niečo, teda že napríklad jeden mesiac zarobím 2000 eur a ďalšie nulu mi prekážať nebude.

tilly
28. jan 2025

Ahoj. Ja to robím cez 20 rokov. Na živnosť. Školenia ti neviem povedať, každá rk to má inak. Ja som začínala ako asistentka pred 24 rokmi a potom začala robiť maklérku pred 20, takže som školenie nepotrebovala, išlo to prirodzene.
Pracuje sa stále ťažšie a ťažšie, lebo ľudia si myslia, že všetko vedia, všetko si predsa nájdu na internete a nebudú platiť nič navyše. A potom chodia s plačom, že im prinajlepšom prerušili konanie a nevedia si s tým poradiť, alebo že ich niekto oklamal..
To, čo bolo pred pár rokmi nadštandard, je teraz úplný štandard.
Inak je fajn, že si vieš riadiť svoj čas, ale zas musíš rátať s tým, že niekedy chodíš domov fakt neskoro z obhliadok a si vysatá, niektorí ľudia vysavaju energiu. V ktorom meste chceš robiť? A akú realitku? Ja by som nešla do sieťových ako je TU, haló, direct, remax apod. Radšej dobrú, menšiu rk. Na tie sieťové ľudia dost nadávajú a často sa mi stáva, že po nich prerábam veci, alebo ich klientom vysvetľujem postupy...

marsmykkok
autor
28. jan 2025

@tilly Ďakujem za skúsenosť, realitku nemám ešte vybranú, len som včera pozerala ponuky a dosť ich na mňa vyskočilo a teda táto oblasť realít ma vždy zaujímala, aj v právnych veciach sa dosť orientujem, takže nemala by som problém aj paragrafy čo sa týka realít si naštudovať. To si uvedomujem, že je to práca s ľudmi a ľudia sú všelijakí, to vnímam ako jediné mínus, ale s tým treba rátať a patrí to k tomu. A viem, že veľa ľudí je "šikovných" a nechcú platiť a predávajú mimo realitku, ale zase vidím že aj dosť ponúk ide cez RK. A pôsobiť by som chcela Banská Bystrica/Zvolen.

marsmykkok
autor
28. jan 2025

@tilly Ďakujem za skúsenosť, realitku nemám ešte vybranú, len som včera pozerala ponuky a dosť ich na mňa vyskočilo a teda táto oblasť realít ma vždy zaujímala, aj v právnych veciach sa dosť orientujem, takže nemala by som problém aj paragrafy čo sa týka realít si naštudovať. To si uvedomujem, že je to práca s ľudmi a ľudia sú všelijakí, to vnímam ako jediné mínus, ale s tým treba rátať a patrí to k tomu. A viem, že veľa ľudí je "šikovných" a nechcú platiť a predávajú mimo realitku, ale zase vidím že aj dosť ponúk ide cez RK. A pôsobiť by som chcela Banská Bystrica/Zvolen.