icon

Skúsenosti s prácou stevardky v Regiojet 2025

kathryn28
15. feb 2025

Pridavam skúsenosť s touto prácou, ktora moze niekomu pri rozhodovaní pomôcť. Praca je náročná, co sa tyka smien, velmi kratky cas na oddych , a pocas pracovnej doby skoro žiadne prestávky, nakoľko ludia nastupuju a vystupuju celý čas. Ja som pracovala s nastupnym miestom Košice, kde sa robilo 4 dni práca(cca 45h, pri meskani viac) a 4 dni voľno. Spalo sa na ubytovni nie na bytoch ako bolo spominane na začiatku, a pri smene kde bol čas na oddych len 5h ,vo vlaku v kupé. Ubytovanie nie je čisté, velke mínus.
Peniaze sa dajú zarobit celkom dobre ak robite viac a medzi voľnom a turnusom stihnete aj smenu navyše, avsak za každú maličkosť alebo za negativne ohodnotenie od cestujuceho vedia stiahnuť celý bonus (cca 400e) co dost ovplyvni výplatu. Celkove mesačne ohodnotenie 94% je malo a koordinátor to potom rieši s kazdym osobitne.
Ako brigada fajn, na HPP neodporúčam.

janai1
15. feb 2025

@kathryn28 45 hodín za 4 dni to je cca 11,5 hodiny za deň. A z toho si ešte mala 5 hodín voľno v kupé? Takže si reálne robila 6 hodín za deň?

kathryn28
autor
15. feb 2025

@janai1 ak by sa robilo 6h za deň tak by to bola pohoda, ale prvý deň dajme tomu 13h ,5h spania vo vlaku, zase 13h ,na to hneď nočná. A tak dookola, sú tam 4 dní voľna ale tie 4 dní práce s nočnými je náročné.

janai1
15. feb 2025

@kathryn28 tak toto je hlavne porušenie zákonníka práce čo tu píšeš ...

stupidman
16. feb 2025

V Bratislave na hlavnej stanici, som kupoval lístok na RegioJet (alebo Leo expres?) do Komárna, a tam neni cez okienko ale predajňa ako u mobilného operátora že vyhradená miestnost, predavačka je za stolíkom, a trochu sme aj pokecali, že som železničný nadšenec a vo volne si zvyknem cestovať ako hobby že prejdem trať tam a späť… a ona sa ma spýtala že máte dobrú prácu? Ja že prečo? A ona že a nechceli by ste k nám? A podala mi prospekty. Také verbovanie zamestnancov som ešte nevidel, ale možno to nehovorí každému, len jej to bolo sympatické že som fanúšik železníc a cestujem pre zábavu, tak som bol pre ňu ideálny kandidát. Že by ma živilo to čo ma baví. Ale predpokladám že sa nejednalo o trať Bratislava - Komárno. Lebo tá je v pohode, chodia malé súpravy, to mi skôr pripomínalo električku v Tatrách, a nejak extra sa tam stevardka nenarobila. Ale na tej hlavnej trase do Košíc čo chodia tie Leo expresy všelijské, tam asi musia variť kávy, rozdávať nápoje, dlhá súprava, kopa ludí, a nového by určite strčili tam. Takú Dunajskú Stredu dostanú len protekční.

hefo
16. feb 2025

@stupidman Mám dojem, že Bratislava - Komárno už oni nerobia, aspoň mám ten dojem.

kathryn28
autor
17. feb 2025

@stupidman je to pravda ze sa striedajú zamestnanci a hľadajú celý čas niekoho nového, a vždy sa jazdí aj okrem základnej trasy niečo naviac s prespatim mimo domova aby bolo aspoň 40h týždenne

stupidman
17. feb 2025

@kathryn28 takže to by ma bárde hádzali.

stupidman
17. feb 2025

@hefo čo tam chodí? Niečo tam je lebo ja som išiel, to bolo to o čom som písal že ma predavačka lístkov chcela naverbovať. Ale bolo to davnejšie nie tento či minulý rok. Tam sa uz tolko dopravcov vystriedalo…

slecnazkosic
14. sep 2025

@kathryn28 koľko sa dá reálne zarobiť v čistom?