Skúsenosti s prácou v cestovnej kancelárii
Ahojte,
čaká ma pohovor v CK, máte nejaké skúsenosti s týmto typom práce ? Či je veľký tlak na predaj zájazdov, že sa musia plniť prísne plány ako napr. v banke.
Pracovala som v cestovke a tlaky boli, no menšie ako v banke.
Ja som pracovala CA čiže nie priamo pod konkrétnou CK na call centre a nakoľko sa jednalo o predaj, z ktorého máš potom aj províziu,tak sa trochu tlačilo na nás ako zamestnancov,aby sme čo najviac predávali, ale čo mi viac prekážalo bolo to,že si medzi sebou kolegovia "kradli" klientov. Snažíš sa celý deň,máš skoro všetko dokončené už aj predpripravenú zmluvu len už to nestíhaš,lebo ti končí pracovná doba a klient aktuálne nedvíha telefón.Tak si to necháš na ďalší deň,lenže klient si večer všimol zmeškaný hovor,chcel ti zavolať, ale ty už niesi na telefóne tak kolegovi priradia tvoj hovor a ak to ten s ním dokončí a klient zmluvu podpíše,tak automaticky objednávka padla jemu a celý predaj bol jeho,aj keď nič neurobil,len podpísal zmluvu. Takýchto prípadov som mala viac a veľmi ma to demotivovalo,nakoľko som niekedy pracovala potom aj z domu mimo pracovnú dobu 3-4 hodiny,len aby mi nikto neukradol klienta 😀 Ale práca ako celok ma bavila,nakoľko som cestovný ruch vyštudovala a teda určite to skús,osobný predaj v CK bude určite lepší, no počítaj s tým, že tlaky tam budú, jedná sa o predaj a pri predaji sú vždy tlaky na ľudí 🙂
Ja som pracovala CA čiže nie priamo pod konkrétnou CK na call centre a nakoľko sa jednalo o predaj, z ktorého máš potom aj províziu,tak sa trochu tlačilo na nás ako zamestnancov,aby sme čo najviac predávali, ale čo mi viac prekážalo bolo to,že si medzi sebou kolegovia "kradli" klientov. Snažíš sa celý deň,máš skoro všetko dokončené už aj predpripravenú zmluvu len už to nestíhaš,lebo ti končí pracovná doba a klient aktuálne nedvíha telefón.Tak si to necháš na ďalší deň,lenže klient si večer všimol zmeškaný hovor,chcel ti zavolať, ale ty už niesi na telefóne tak kolegovi priradia tvoj hovor a ak to ten s ním dokončí a klient zmluvu podpíše,tak automaticky objednávka padla jemu a celý predaj bol jeho,aj keď nič neurobil,len podpísal zmluvu. Takýchto prípadov som mala viac a veľmi ma to demotivovalo,nakoľko som niekedy pracovala potom aj z domu mimo pracovnú dobu 3-4 hodiny,len aby mi nikto neukradol klienta 😀 Ale práca ako celok ma bavila,nakoľko som cestovný ruch vyštudovala a teda určite to skús,osobný predaj v CK bude určite lepší, no počítaj s tým, že tlaky tam budú, jedná sa o predaj a pri predaji sú vždy tlaky na ľudí 🙂
@mima73 mozem sa opytat kde si studovala cestovny ruch?
@mima73 mozem sa opytat kde si studovala cestovny ruch?
@slnecnica30 stredná škola
Ide o nejakú sieť CK alebo nejakú malú kanceláriu s 2-3 zamestnancami?
@bomba36 ide o siet CK
@anonym_autor pracovala som sice v cestovnej agenture, ale tlaky boli. Respektive kto co predal, z toho mal cast provizie..cize ak som chcela zarobit viac, musela som si maknut. Potom som prešla do banky a tam boli tlaky tiez, prisli mi vsak vacsie.
Neviem ako inde, ale my sme napriklad nemohli mat dovolenku cez leto, ani ked zacali first momenty, last minute a podobne (ale to bolo davno, FM sa ponukali az od konca novembra/decembra nie ako teraz uz od septembra)... Na dovolenku nas ostavali tak 4 mesiace z celeho roka, hold mala firma. Praca je to krasna, ale 8 rokov mi stačilo 🫣

ahoj ja pracujem v CK a záleží od pozície na akú sa hlasiť
ja som napriklad destinačný manažér a ked pomáham s predajom zajazdov nikto na mňa netlačí aby som predala inak nebudem mať výplatu , nato má cestovka iné ťahy aby zvýšila predaj (ak je to samozrejme dobrá cestovka)
u nás sa na predajcov netlačí kedže nemáme percento z predaja ale iné benefity