icon

Skúsenosti s výberovým konaním na vyššieho súdneho úradníka

ivata114
3. jún 2025

Dobrý den,

rada by som sa opýtala, či je tu niekto kto sa v poslednom roku zúčastnil výberového konania na VSÚ.
Zaujímala by ma náročnosť testov, pripadovej studie, ústneho pohovoru aj prekladu.
Konkrétne ci ste išli na vyberko rovno ako absolvent práva a všetky vedomosti ste mali čerstvo v hlave alebo ci to niekto skúsil aj roky po skole a dalo sa to úspešne absolvovať s tým, že ste si pred výberom ,,len,, oprasili zákony.

Dakujem.

janka_266
4. jún 2025

@ivata114 určite sa to dá aj roky po škole, len treba mať aj veľa šťastia a malú konkurenciu, odporúčam sa snažiť dostať aspoň do dočasnej štátnej služby, potom je to niekedy jednoduchšie dostať sa do stálej, veľakrát sa stáva, že výberká sú len v rámci súdu. do dočasnej sa dá dostať aj bez výberka, ak súrne niekoho hľadajú a predseda tak rozhodne.

devil6464
4. jún 2025

Ja som bola na výberku 4x, 2x hneď po škole a 2x asi 4 roky po škole. 2x sa mi podarilo skončiť ako druhá po čiarou a ponúkli mi dočasnú štátnu službu. Otázky ani Test sa odvety nemenili. Test aj predklad je podľa mňa úplná pohodička, to by aj laik presiel. Štúdia a ústny pohovor závisí od stastia a počtu uchádzačov a či ti sadne prípad/otázky. Možno zalezi aj od regiónu kde ideš na výberku. Ked som bola po škole tak som tu dočasnú odmietla, lebo som si našla niečo iné. Potom som tú prácu vzala ale moc má to nebavilo, tak som po uplynutí zástupu (5 mesiacov) sama odišla aj keď mi ponúkali ďalší zástup inde.

ivata114
autor
4. jún 2025

Dakujem za info. Určite to minimálne skúsim ak bude možnosť. Aktuálne som na RD a predtým som pracovala 5 rokov na ministerstve, len sme sa vrátili na východ a zvažujem teda co ďalej po RD .... extra veľa možností tu nie je ..... a toto ma aj celkom láka.

kamiska098
19. nov 2025
@ivata114

Dakujem za info. Určite to minimálne skúsim ak bude možnosť. Aktuálne som na RD a predtým som pracovala 5 rokov na ministerstve, len sme sa vrátili na východ a zvažujem teda co ďalej po RD .... extra veľa možností tu nie je ..... a toto ma aj celkom láka.

@ivata114 ahoj ja teraz robím v štátnej správe ale po materskej by som tiež chcela skúsiť vsu...len ma zaujíma či zoberú aj niekoho kto je už roky po škole...neuprednostnoa skôr čerstvých študentov? Skúšala si už niekde?

ivata114
autor
3. dec 2025
@kamiska098

@ivata114 ahoj ja teraz robím v štátnej správe ale po materskej by som tiež chcela skúsiť vsu...len ma zaujíma či zoberú aj niekoho kto je už roky po škole...neuprednostnoa skôr čerstvých študentov? Skúšala si už niekde?

@kamiska098 ahoj, nie zatiaľ som neskúšala. Ešte som na rodicovskej. Neviem, ja si nemyslím, ze cielene by uprednostňovali absolventov, len si myslim, ze čerství absolventi majú výhodu, ze všetky tie vedomosti majú cerstvo v hlave. Neviem aké su moje reálne šance sa to všetko ,,doučiť,, zopakovať po pomaly 10 rokov od skoly. Navyše ako pozerám, v našom meste a to sme krajske mesto je vyberko na VSU vypísané tak 2x za rok ak vôbec.