icon

Skúsenosti so zamestnaním recepčnej na Cypre cez Prostaff?

18. sep 2024

Dobrý večer prajem. Chcela by som Vás poprosiť o zdieľanie skúseností s agentúrou Prostaff, ktorá aj poskytuje prácu recepčnej na Cypre. Išiel niekto cez túto agentúru pracovať na Cyprus ?
Budúci rok by som mala záujem ísť a chcela by som možno bližšie vedieť ako to funguje, aké máte skúsenosti , prípadne či sa platí poplatok a tak podobne.

Má niekto možno nejakú informáciu koľko sa tam dá zarobiť mesačne po odpočítaní všetkých nákladov ? Mám C1 certifikát z angličtiny a ovládam ju celkom dôstojne. Postačuje to na takúto prácu ? Vopred ďakujem za odpoveď.

jankafresova
18. sep 2024

cez prostaff som bola animátorka v Španielsku, ale už dávnejšie, pred rokmi.
Poplatok im bolo treba zaplatiť, zmluvu podpísať s nimi a potom druhú s agentúrou v španielsku, ktorú tam španielska agentúra viacerým z nás porušila.
Išli sme cez kasting v BA, vybrali nás Prostaff a jeden alebo dvaja ľudia z tej španielskej agentúry.

Výplata bola okolo 700 euro mesačne v čistom, lebo veď ubytko a strava zadarmo.

Angličtina a vysoká úroveň v nej aj v iných jazykoch sa páči agentúram, Prostaffu aj tým španielskym, ale v praxi C1 nemusí zavážiť, ak hostia nie su z Anglicka a Írska, prípadne Nemecka. Hostia z takých krajín ako Francúzsko alebo Rusko anglicky vôbec nevedia, alebo odmietajú hovoriť.
Hostia z Talianska, Španielska, Maďarška alebo Poľska sa snažia, ale maju slabú úroveň a levelu C1 sami nerozumejú, treba s nimi rukami-nohami-googlom.

Prostaff sú dosť ľahkomyselní ohľadom toho, aké agentúry a akí ľudia s nimi spolupracujú. Viacerí sme boli oklamaní o peniaze - nie priamo Prostaffom, ale tými španielskymi šéfmi. Zamestnanci, vrátane slovákov, prostaffom nie su nijak zvlášť preverení,
niektorí ľudia boli super, a ostali sme kamarátky ešte roky, zatialčo iní úplne nezodpovední, robili nelegálne veci, škodili hosťom aj kolegom, a tak.

Keď boli na problémy upozornení, Prostaff opakovane ignoroval tieto situácie.

Traja rôzni hostia ktorých deti si ma ako animátorku obľúbili, ma potom pozvali k nim neskôr a stretli sme sa o rok, keď už som robila v na SK,a to bolo veľmi pekné.

K recepčnej alebo k Cypru sa vyjadriť neviem. Prajem ale veľa odvahy šťastia - ako výlet a dočasná skúsenosť a dobrodružstvo to môže byť fajn. A človek má občas štastie na fajn ľudí.
Ale na základe mojich skúseností aj kamarátok by som nečakala ani veľké peniaze ani zodpovedný prístup.
Videla som pekné miesta a spoznala rôznych ľudí, a naučila som sa po španielsky, to bol môj záver.

jankafresova
18. sep 2024

- úroveň C1 je na recepčnú v USA alebo v UK super. ale v krajine kde hostia a kolegovia sami majú úroveň B1 a menej, je to otázne. ale zase, môže to stačiť na prijatie na pozíciu 😉

janocka
18. sep 2024

@jankafresova na Cypre vsetci hovoria po anglicky, takze tam sa jej C1 moze zist. Nie vsetci ludia tam vedia po grecky, ale po anglicky uplne vsetci.

jankafresova
18. sep 2024

@janocka to znie dobre.