icon

Budem musieť uhradiť školenia po výpovedi?

16. jún 2024

Pracujem pre sl.postu. Som v skúšobnej dobe a bola som už na 2 školeniach. Ale chystám sa dat výpoveď. Neviete ako to je v tomto prípade? Bude treba školenia uhrádzať?

bublinka1426
16. jún 2024

mas to v zmluve?

zuzkaa1991
16. jún 2024

Ste úplne nováčik ze tak skoro davate výpoveď?
Neripem len som zvedava na vas nazor ake to je 😇

sheila121
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
16. jún 2024

@sheila121 ano, chcu vela muziky za malo penazi.... O ostatnom radsej pomlcim 🙈

sheila121
Odpoveď bola odstránená
maranco
16. jún 2024

výpoveď počas skúšobnej doby sa nedáva, iba písomne oznamuješ, že končíš a bolo by fajn im dať vedieť aspoň 3 dni pred termínom ukončenia

§ 72 Skončenie pracovného pomeru v skúšobnej dobe
https://www.slov-lex.sk/pravne-predpisy/SK/ZZ/2...

autor
16. jún 2024

@bublinka1426 to práve neviem a nemôžem ju nájsť 🤦 pýtam sa tu keďže je to veľká firma a pravdepodobne toto majú všetci zamestnanci rovnako, či niekto náhodou nevie, kto tam pracuje alebo pracoval.

autor
16. jún 2024

@sheila121 určite nezáleží od pobočky keďže na pošte sú tabuľkove platy, ktoré nepustia. Jedine ako si vieš zvýšiť mzdu je pobadacia zložka za splnenie plánu. Ale to sú stále len drobné, aj keď máš plán splnený na 100% no chápem, každý človek má iné nároky. Tebe to možno stačí.

autor
16. jún 2024

@maranco ďakujem za výklad správnych výrazov ale neprišla som sa sem hrať so slovíčkami. Tvoja reakcia mi nijako nepomohla a bola od veci.

11mirka22
16. jún 2024

Nie, nebudeš musieť nič platiť...

maranco
16. jún 2024

áno od veci je čo máš napísať do listu, veď tam môžeš napísať hocijakú blbosť a aj zákonník práce je od veci, načo si ho vôbec prečítať

autor
16. jún 2024

@zuzkaa1991 som nováčik ale druhýkrát 😄 stúpila som opäť do tej iste rieky ako sa hovorí. Dávnejšie som na pošte robila roky a teraz som sa tam vratila ale iste veci mi momentálne nevyhovujú.

tiika
17. jún 2024

Keď si nie si istá, môžeš sa opýtať radšej na personálnom . Avšak, keby sa i niečo plati, myslím, že podmienkou bude dlhšia doba než skúšobná, radšej tam potom ostaneš?

mirkam3
17. jún 2024

@sheila121 možno pre niekoho ❤️, len skoda, že nie aj pre zákazníka…

zuzkaa1991
17. jún 2024

Aj ja som nastúpila po 7r. 🤣🤣 chapem vela veci sa zmenilo

martinkatinka
17. jún 2024

@mirkam3 ja som odisla po 2 rokoch. Vobec si nevazia zamestnancov. Praca ako taka ma bavila, aj s ludmi som rada robila. Mnohi mi potom povedali, ze skoda, ze vzdy isli ku mne ku priehradke. Ale bohuzial, tie vnutorne veci sa uz nedali zniest....

autor
17. jún 2024

@tiika odísť chcem ale zase nie je jedno koľko by som platila. Jedno školenie bolo pár hodinove a druhe 2 dni aj s prespavackou.

autor
17. jún 2024

@martinkatinka aj mňa veľmi irituje ten prístup nadriadených, rieš si ako chceš po vlastnej osi, hlavne neotravuj.

sheila121
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
17. jún 2024

@sheila121 niekedy mam pocit, ze niektori zamestnanci posty su ako finacni poradcovia 😆😃

sheila121
Odpoveď bola odstránená
martinkatinka
17. jún 2024

@sheila121 a teraz si sama priznala, ze ten plat je almuzna. No ale ja som to myslela skor tak, ze su uplne zmagoreni nejakymi skoleniami, ze slepo veria zamestnavatelovi a ospevuju ho

sheila121
Odpoveď bola odstránená
fifa989
18. mar 2025

Dobrý deň prosím vás kde ste boli na školení?

autor
18. mar 2025

@fifa989 Belušské Slatiny