icon

Som bakalár. Môžem učiť v škole?

9. jún 2021

Ahojte, dokončila som BC môžem teraz učiť mať svoju triedu? Alebo s BC mou robiť len nejakú vychovávateľku?

hettinka
9. jún 2021

Nie, s Bc. učiť nemôžeš.

nafka0483
9. jún 2021

Bc si skoncila v akom odbore? Ak v niecom pedagogickom, tak mozu ta prijat aj ucit, zatial ako nie plne kvalifikovanu a pocas toho si dorobis magistersky stupen.

A to ako ti napadlo, ze ucit alebo robit vychovavatelku? Ved to nie je tak, ze najprv is vychovavatelka a potom "postupis" na ucitelku. Ved to su rozne veci, rozdelne odbory...

mamamasama
9. jún 2021

Ano mozes, ak ta prijmu. Ja som sice neucila, ale mam pedagogicky titul bc. a na kazdom pohovore ma vzali. Ucitelov je malo.

hiddenobject
9. jún 2021

Aj moj ocko a jeho kolegovia su bc a ucia. Zavisi od skoly

deti95060810
9. jún 2021

závisí aj čo by si učila - aký predmet...😉

dzejsik
9. jún 2021

pokiaľ máš pedagogické minimum, tak áno a popritom dorobiť Mgr.

nafka0483
9. jún 2021

@dzejsik Je to doplnujuce pedagogicke studium, nie pedagogicke minimum. A pokial viem tak sa nim da doplnit VS vzdelanie druheho stupna (cize Ing., Mgr.), nie bakalarske.

oliali
9. jún 2021

@hettinka triedna mojho syna (prvak) je Bc. Takze asi moze 🙂

nafka0483
9. jún 2021

@oliali Moze, pravdepodobne nie je plne kvalifikovana a ma podmienku do 2 rokov si doplnit pozadovane studium 🙂

dzejsik
9. jún 2021

@nafka0483 áno aj to sa robieva, my sme v rámci učiteského odboru mali v Bc. zahrnuté minimum, spolužiačka potom aj učila celé Mgr. štúdium angličtinu na jednej strednej

nafka0483
9. jún 2021

@dzejsik Uz v Bc? Ja som sa stretla s tym, ze aj na druhom stupni, nevedela som ze uz na prvom je mozne mat dplnujuce pedagoicke.

dzejsik
9. jún 2021

@nafka0483 neviem ako inde a teraz, na UMB to bolo pred pár rokmi vrámci štúdia učiteľstva na dennej forme

stvura
Odpoveď bola odstránená
hettinka
9. jún 2021

@hiddenobject s Bc. je učiteľ nekvalifikovaný a plat adekvátne k tomu nižší.

nafka0483
9. jún 2021

@hettinka Ako pises, ale ucit samozrejme moze ;)