icon

Som povinná si čerpať obednú prestávku?

13. júl 2023

Žienky personalistiky,či fundované v tejto oblasti.
Ako je to s čerpaním obedňajšej prestávky?je mojou povinnosťou si ju urobiť?či môžem pri napr.7h úväzku pracovať nonstop,resp.nezatvarat a odpracovať si 7h. Alebo si napriek necerpaniu obedňajšej prestávky odkrútiť 7,5h.
Lebo šéf ma núti byť v práci o tu polhodinu dlhšie,hoci nikdy sme to takto neriešili,nezatvarali. A nechodili mimo prácu na obed,jedli za pochodu s tým,že vieme zákazníka hocikedy obslúžiť.
Ďakujem za odpovede.

Strana
z3
janage
13. júl 2023

a ak správne chápem, šéfovia o tomto probléme, že zákazníkov vybavujete cez obedňajsiu prestávku, ktorú tým pádom nemáte, vôbec nevedia?

h2
13. júl 2023

Nejdem ti písať, či je povinná zo zákona, alebo nie, lebo všetko je to o dohode so zamestnávateľom. Napríklad ja robím 7 hodín bez prestávky, potom idem domov. Keď chcem prestávku, že si napríklad idem niečo cez obed vybaviť, o toľko som potom dlhšie v práci. Ale toto je asi pre teba zbytočná informácia, keď u vás je to ináč a zamestnávateľ trvá na prestávkach.

lienka.7
13. júl 2023

@autorka u nás v kiosku bola tiež pani, ktorá sa snažila vyhovieť. No vypomstilo sa jej to uz neraz, cize odteraz vyvesi cedulku ze od 13-13.30 obedná prestávka a vybaví aktuálne toho, čo ma na rade, potom proste ma pauzu. A ja s nou súhlasím, ma na to pravo.

Strana
z3