icon

Späťvzatie výpovede

25. okt 2022

Dobrý deň, dala som vypoved a rozmyslela som si to. Je mozne vziat to spat? Robil to tu z vas už niekto? Ponizim sa ak pojdem za sefom a poviem mu o tom?

alenah31
25. okt 2022

môžeš - ak bude šéf súhlasiť. Toto totiž už nie je len na tvojom rozhodnutí.

autor
25. okt 2022

@alenah31 ja viem, že on musí súhlasiť. Ale neviem či do toho ísť

dorka_33
25. okt 2022

Ak ti plynie výpovedná lehota a kým nevyprsala môžeš to vziať späť 🙂

alenah31
25. okt 2022

tak to už je na tebe. Aj keď ju vezmeš späť - že sa teda dohodnete, vždy ju môžeš podať znovu.

alenah31
25. okt 2022

@dorka_33 výpovedná doba s tým nesúvisí - ona sama/sám nemôže nič. So späťvzatím výpovede musí súhlasiť zamestnávateľ a treba to mať písomne.

sense
25. okt 2022

Chod za sefom a dohodni sa. On suhlasit moze ale nemusi

natalienka12
25. okt 2022

Záleží, z akých dôvodov si výpoveď podala. Ak ju vezmeš späť, tvoja pozícia v zamestnaní bude horšia. V lepšej pozícii je zamestnávateľ, lebo on si teraz môže dávať podmienky, za ktorých bude so späťvzatím súhlasiť. To, či sa ponížiš, je úplne to posledné, na to vôbec nemysli. To je všeobecné konštatovanie, iba ty vieš prečo si dala výpoveď, milón dôvodov môže byť, prečo si sa tak rozhodla.

weronika_nika
2. sep 2023

Mám podobnú otázku. Prosím o pomoc. Telefonicky som sa dohodla so zamestnávateľom o skončení pracovného pomeru a na druhý deň išla podpísať dohodu. No asi som urobila veľmi zle keďže som tehotná a prácu som keďže mala nevyhovujúce podmienky pre tehotné z toho hľadiska ukončila. Mala som íst na PN. Dá sa takáto podpísaná výpoveď vziať späť?