icon

Štátna dotácia a eshop

ajinko
29. jan 2013

Mamičky neviete mi poradiť, tie ktoré ste si spravili kurzy a schválili Vám dotáciu, je možné mať podnikateľský zámer aj na eshop? Bolo mi povedané, že nebude schválený. Keďže so synom často chodím po lekároch aj 5x do mesiaca a chodí zo školy o 11tej, 12tej tak nemôžem byť v kamennom obchode do tej 3-4,,družina nieje možná, nechcú ho tam a je otázne či ho nevyhodia aj zo školy, premýšlam aj nad domácim štúdiom,,,a nemá mi s ním ani kto pomôcť, sme odkázaný iba samí na seba,,ste tu nejaká ktorej bola schválená dotácia na eshop???

ajinko
autor
30. jan 2013

@anos18 to sa opýtam tej komisie ak by ma poslali do ,,,,,,

@aduskatt ved to také dve staré fuchtle kukali jak keby som bola hriešnica,,,že si to mám pred komisiou obhájiť a že je to moja vec ale že podla nich zbytočne si to budem vybavovať ozi a aký si dala názov živnosti?

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko ja mam 10 povoleni na osvedceni.., idem ti pozriet presne, aky nazov ti treba na to, aby si mohla eshopovat

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko Kupa tovaru za ucelom jeho predaja konecnemu spotrebitelovi( maloobchod) alebo inym prevadzkovatelom zivnosti( velkoobchod)

anos18
30. jan 2013

@aduskatt A ked robis len cez web, nie je na to zvlast zivnost? Ale ved ja ked budem mat cas, pozriem zoznam volnych zivnosti.

anos18
30. jan 2013

@ajinko Ja mam uctovnictvo, takze to je nieco ine 🙂

aduskatt
30. jan 2013

@anos18 nie nie, je to sucast toho.predavas.uz je na tebe ako, ci aj kamennu predajnu budes mat, alebo len net, alebo oboje

ajinko
autor
30. jan 2013

@aduskatt a nakúpiť tovar z toho môžem?? nieje spotrebný?? lebo som to akosi nepochopila a aj som sa jej pýtala ale ani to som nepochopila 😀

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko nie, tovar nakupit nemozes, ani pouzit na upravu priestorov, platbu odvodov....

ajinko
autor
30. jan 2013

@aduskatt tovar som si aj myslela,,nevadí ten vlastne aj mám nejaký zatiaľ, priestory nepotrebujem chcem to mať doma a odvody vraveli dnes že áno do ZP to je 55€ a do SP aj s tým nezamestnaneckým dobrovolným je to 138,15€ ak si dobre pamätám

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko nam nedovolili z toho platit odvody

ajinko
autor
30. jan 2013

@aduskatt tak potom nechápem,,,, :/ ešte nám aj presné sumy písali,,

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko kazdy urad si urcuje podmienky individualne asi........tak sa treba popytat, mozno u vas tovar dovolia

ajinko
autor
30. jan 2013

@aduskatt ona povedala že spotrebný tovar nie,,,ak pracujem so sklom tak sklo si kúpiť nemôžem ale pomôcky k výrobe áno,,

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko nam presne povedali co a do akej sumy nam uhradia......

ajinko
autor
30. jan 2013

@aduskatt nám diktovali tiež pc zostava, ntb, paušál, internet,SP a ZP,,,,a že si môžme aj nájom z toho uhradiť,,ale u nás jedno mesto dostane vyše 4tis € a moje mesto 1600€,,,to mi výjde na pokladnicu a odvody a bude po prachoch 🙂

aduskatt
30. jan 2013

@ajinko my najom mozme, ale musi byt k tomu uz zmluva o buducej zmluve

ajinko
autor
30. jan 2013

@aduskatt aj toto spomínali,,

anos18
31. jan 2013

@ajinko Odvody si mozes hradit. Tovar nie.

kamimi
31. jan 2013

@zalka skús ísť na úrad a popýtať sa

zalka
31. jan 2013

@kamimi a načo? mne to netreba 😀

petkaa28
31. jan 2013

Mojmu mm schvalili 2roky dozadu v ba, bez problemov

kamimi
1. feb 2013

@zalka tak prepáč, asi som dala tebe nesprávnu reakciu

zalka
1. feb 2013

@kamimi pohodka nič sa nestalo. 😀

jankali
22. feb 2013

@ajinko Ahoj, držím palce, ja riešim teraz podobnú vec. Napíš mi IP. kde si aktuálne riešením. Môžem(e) si pomôcť. IP preto, že tu surfujem ako šialená po všetkých témach, aby som to nestratila. A ani nemôžem nejak sledovať tvoj postup, IP mi v tom pomôže. pa, j.

inffinity
23. feb 2013

Ahoj holky nechci sice eshop ale kamenny obchod a nejsem vedena na up mam prodlouzenou RD a mala chodi do skolky nevite jestli je moznost ziskat nejak nejakou dotaci? Diky

aduskatt
23. feb 2013

@inffinity na SVK musis byt na urade prace vedena, neviem ako u VAs

inffinity
23. feb 2013

Vsak v Sr, psala jsem ze nejsem na up mam prodlouzenou RD ..dotace dava jen up? Neni moznost z EU i pro ty kdo nejsou na up? @aduskatt

zalka
23. feb 2013

@inffinity nie neni iná šanca, nikto iný dotácie nedáva. Je to pre ľudí čo sú evidovaný na UP minimálne 3 mesiace a tak začnú podnikať po splnení podmienok daných UP .

jankali
23. feb 2013

@aduskatt na odvody určite môže.

aduskatt
23. feb 2013

@jankali ako som povedala, zrejme to zavisi od jednotliveho uradu prace, v Trnave odvody nemoze.......v Trnave mozes PC, multifunkcne zariadenie, reklamu, aj to len 40 EUR za format A2, stol, skrinu, nejake nastroje pripaden najom.to je vsetko