icon

Štátna dotácia a eshop

ajinko
29. jan 2013

Mamičky neviete mi poradiť, tie ktoré ste si spravili kurzy a schválili Vám dotáciu, je možné mať podnikateľský zámer aj na eshop? Bolo mi povedané, že nebude schválený. Keďže so synom často chodím po lekároch aj 5x do mesiaca a chodí zo školy o 11tej, 12tej tak nemôžem byť v kamennom obchode do tej 3-4,,družina nieje možná, nechcú ho tam a je otázne či ho nevyhodia aj zo školy, premýšlam aj nad domácim štúdiom,,,a nemá mi s ním ani kto pomôcť, sme odkázaný iba samí na seba,,ste tu nejaká ktorej bola schválená dotácia na eshop???

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko nezavidim.ja som to cele mala asi za dve hodinky

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt eby som sem furt nečumela už to mám aj ja 😀

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko ja klasicky pracujem pri telke a pri konovi🙂

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt a ked presiahnem viac ako 4716e ročne koľko sa platí do sp???

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko nejak som mimo... akych 4716?

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt mám tu poznačené že ak za rok budem mať vyšší obrat ako je 4716€ tak platím vyšší poplatok do SP,,pýtam sa preto lebo v prvý rok isto presiahnem hranicu ked budem mať aj dotáciu,,či tá do toho nespadá???

aduskatt
23. feb 2013

aha, myslis odvody do socialky? toto netusim, ja som, prave kvoli poplatkom radsej zakladala sro-cku
@ajinko

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt a ked máš s.r.o.čku tak nebudeš platiť odvody???

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko urcite menej ako zivnostnik...........srocka ma podla mna viac vyhod ako SZCO, nie len kvoli odvodom....

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt a to ti nefrflali že chceš z dotácie s.r.očku?? a dávala si aj ty nejaký kapitál???

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko preco by mali frflat? ved je to na zacatie podnikania a srocka je podnikanie.si mozes vybrat, ci chces ako SZCO alebo pravnicka osoba, to je uplne v poriadku, legalne a v sulade s pravidlami dotacie

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt dakujem popýtam sa ich na to, ak by niečo môžem sa obrátiť na teba??

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko jasne, ak by nieco pis na info@mnamuela.sk, tam to najdem skor ako tu, hlavne cez tyzden🙂

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko ale predpokladam, ze ta budu odhovarat, lebo ako SZCO das statu viac penazi ako SRO

jankali
23. feb 2013

@aduskatt no oddnes som aj ja presvedčená, že potrebujem radšej s. r. o. Lenže u nás povedali, že nie sú veľmi ochotní dávať. Ochotní-neochotní, tak to pripravím a dajú.
...bola by som zvedavá na tvoj zámer, rozpočet a tak... dúfam, že si zaslúžim. V každom prípade, kočky, čo budeme "spolu" začínať, aj s @anos18 a tiež @ajinko - bola by som rada, keby sme si pomáhali.
Mimochodom, už táto debata je možno viacej ako sú schopní niektorí konštruktívne sa baviť vo firme🙂 Zaberačka...
A to som myslela, že cez víkend si/aj vám dám pokoj🙂 j.

aduskatt
23. feb 2013

@jankali ochota neochota, dotacia nie je specifikovana na SZCO, ale na zaciatok podnikania, pokial si na urade prace istu dobu, nuz a holt, ty si sa rozhodla zacat podnikat ako pravnicka osoba. Nemaju preco riesit, ci ti kvoli tomu nedaju prispevok

aduskatt
23. feb 2013

@jankali tak ja som kvoli dotacii tri tyzdne v kuse nehala po uradoch a instituciach, takze je to fakt zaberacka

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt aj tak ma odhovárajú 🙂 mňa nezaujímajú oni ale syn 🙂 dakujem veľmi pekne 🙂

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko nech sa hodia o zem🙂 ved si skus na nete precitat zopar clankov o tom, alebo sa spytaj uctovnika, kazdy normalny ti to povie......... ja hned ako som zacala vybavovat dotaciu, tak mi volala, ze mam prist najskor k nej, kym urobim blbost..do posledneho dna som bola presvedcena, ze SZČO, až kým mi neotvorila oči🙂

ajinko
autor
23. feb 2013

@aduskatt skúsim zavolať kamoške je účtovníčka,, a dalo by sa aj napr. počas podnikania zmeniť zámer na zdravotne znevýhodneného občana?? či to by som musela činnosť pozastaviť asi však??

jankali
23. feb 2013

@ajinko dotácia tam spadá, preto si niekto dá rozpočet na 1. rok nižší, aby aj s príjmami bol pod tou hranicou. Ale ja som ešte nebola na školení. Najlpšie by bolo ísť s tým pripraveným (alebo načrtnutým) zámerom za tou pani, ktorá robila školenie. Mne to tak odporúčali na ÚP - a aj to využijem, keď vidím tie rôzne komplikácie..

jankali
23. feb 2013

@ajinko ako to myslíš? ako by to malo byť "po novom"?

aduskatt
23. feb 2013

@ajinko toto ti povedia priamo na urade, najlepsie ta pani, co s tebou robi skolenie, o toto som sa nezaujimala

nika1375
23. feb 2013

@aduskatt tak prajem pevne nervy,a vytrvalost. Nech potom uz vsetko klape a obchodik funguje 🙂

aduskatt
23. feb 2013

@nika1375 dakujem, no, s uradmi uz je to vybavene, uz len peniaze aby boli na ucte( nie ze mali byt uz v polke februara)

nika1375
23. feb 2013

@aduskatt tak drzim palce 🙂 Natahuju veci, niezeby sa tesili,ze niekto sa pokusi postavit sa na vlastne nohy...

anos18
24. feb 2013

@jankali Ahoj a potrebujes nejaku radu?

jankali
22. mar 2013

@ajinko ahoj🙂 tak ako pokračuješ? už si mala komisiu? a ďalej? som aj zvetadá na tvoj shopík, potom daj vedieť🙂
pozdravujem a prajem pekný víkend🙂 P. S. ja rozmýšľam, že začnem už písať ten plán.. naozaj. pa

ajinko
autor
22. mar 2013

@jankali ahoj ahoj, plán už mám napísaný, už som bola aj na konzultácii,,tam mi povedali, že každý okres sa rozhoduje sám komu schváli peniaze,,no takže som asi nahraná,,inak mám v PZ napísaný začiatok podnikania na 15.4,,budem to riešiť asi fcb stránkou,,neviem ešte,,určite ale budem využívať neplatené servery na začiatok,,,

jankali
22. mar 2013

čo by si bola nahraná🙂 pred tým si v kľude povedz nahlas celú prezentáciu, aj odpovedaj na otázky, ktoré by ti dali a uvidíš, že ok. Akože neviem, vždy sa nejak pesimisticky vyjadruješ🙂 Keď ti pri písaní PP "vyšlo", že si zarobíš, tak ti dajú! Veď o to ide, podporiť ľudí, ktorí sa budú vedieť sami živiť. Budete mať aj testy pred komisiou?
P. S. dnes som videla zaujímavý server www.sukromnik.sk - zadara celý, kukni na to, či by ti nevyhovoval. Ja tiež kuknem.