Štátna, verejná správa bez VŠ
Myslíte, že mám šancu dostať sa na akékoľvek bezvýznamné miesto v st.sprave bez VŠ?Už som tam pracovala 4 roky ako referentka, neskôr sekretárka len je tomu 15 r🙂kontakty už nemám gen.namestnik výmenou vlády skončil, kolegyne odisli
@lilinka88 je mi to jedno.Urad práce, soc.poistovna, akýkoľvek úrad, polícia...papierovačky.Este stále sa vyvíjajú tlaky, aby aj bežná administratíva mali aspoň 3 r VS?chcem po rokoch v súkromnom sektore úplne zmeniť štýl práce.
Pozri si stranku slovensko.sk vyberove konania a rovno si pozri ponuku podla.lokality, ktora je zaujimava. Myslim, ze stale dost miest lde.postacuje uplne stredne vzdelanie s maturitou, skor tu zmenu sposobuju ludia s ukoncenym vzdelanim VS I. alebo II.stupna so skolami, s ktorymi sa v podstate neda dobre uplatnit a tak asistentky maju VS, ale robia pracu ktoru dovtedy vykonavali SS vzdelane osoby, lebo to na vykonavanu poziciu bohate postacuje
Určite sa dá.... Napríklad u nás na Mestskom úrade je dosť veľa ľudí bez VŠ.... Ale samozrejme, závisí od pozície ☺️
No podľa mňa bez známosti sa dostať na úrad... Pfuuu to chce sakramentske šťastie 😏😏😏😏
Ale držím palce ❤️
@emasss111 ja som nastupovala súbežne s kolegyňou cez klasický pohovor, pol roka po nás ďalšia kolegyňa, na iné oddelenie bola v rovnakom období ako ja tiež cez pohovor prijatá kolegyňa sprej dvoma týždňami ďalšia. Popravde, všetci čo nastupovali v rovnakom období ako ja a neskôr boli prijatí cez klasické výberové konanie, žiadne známosti. Dokonca na moje miesto ani nebolo vypísané výberové, podávala som si žiadosť z vlastnej iniciatívy a po cca dvoch mesiacoch sa mi ozvali na iné miesto ako akt som
@lilinka88 u nas uz roky nebolo zverejnene volne miesto, len sa ludia striedali...
@lilinka88 a kde pls robíš?. .. Nemusí byť mesto.. Skôr o aký úrad, inštitúciu sa jedná... Lebo osobne nepoznám nikoho, kto pracuje na úrade a dostal sa tam len tak a ešte bez toho, aby vôbec bolo zverejnené výberové konanie...
Akože verím ti, len mi to príde ako veľká rarita toto ☺️ lebo v drvivej väčšine prípadov bez známosti nie je šanca 😏
Ja som vo verejnej správe, síce mám len bc, ale úplne iný odbor. Takže dostať sa dá. Len treba posielať žiadosti a životopis.
Ja som sa dostala cez riadny pohovor, nepoznala som tam jedného jediného človeka..na výberku nás bolo 16, do druhého kola sme išli 4..popravde som si tiež myslela, že to sú miesta len cez známosti a nedávala som tomu veľkú šancu, ale teda podarilo sa..
@diamand2326 na súd, aj u nás vraj není problém sa dostať, poznám viac žien, čo odtiaľ dobrovoľne šli preč... Veľa roboty za málo peňazí 😏
Ale áno, logiku to dáva... Vo veľkých mestách, kde si človek môže prácu vyberať to ozaj môže byť... U nás je to takmer nemožné... Sme malé mesto na južnom Slovensku, kde tej práce veľa není...
V takej BA by som na úrade za tabuľkový plat nerobila 🙃
Za tie platy v štátnej správe by mi tam nikto nedostal a nieto ,že cez známosti .Pochopím v malých mestečkách kde nieje roboty ,no vo veľkomeste sa to strieda kvôli platovým podmienkach …ak si z veľkého mesta nebude problém ,výberovky bývajú .
@retatka nejde mi o plat, ale kľud.Platovo pôjdem veľmi dole, ale som za posl.5 rokov v 3 firme a nebudem doma zapínať PC, odpovedať na šefove otázky na to chodím do práce.Som v hlavnom meste.
Ano urcite mas sancu. Nie kazde miesto ma podmienku mat VS. Vo verejnej sprave nepotrebujes, v statnej je to podmienka 😊
Tak to v pohode v meste takú ponuku nájdeš .Veľa šťastia.
pozri aj profesiu, občas tam hladá aj štátna správa asistentky....

Záleží kam na aké miesto chceš ísť. Ja som vo verejnej a VŠ nie je podmienka (mimo vedúcich pozícií).
Dostať sa dá aj bez známosti