Strach z prvého pohovoru
Ahojte. Chcem sa opýtať ci to ma tak jazdy alebo len ja. Ešte som nikde nepracovala, po skole som šla rovno na materskú a som ešte na rodičovskom. Mam dobru školu čiže aj prácu môžem mať dobrú. Dnes mi práve prvý krát volali o pohovor a prišiel na mňa taky stres ze som ho odmietla. A prišiel na mňa strach z toho ze pôjdem niekde na pohovor alebo sa zamestnať. Prácu už potrebujem lebo potrebujeme financie ale akosi mam z toho zlý pocit. Prosím, som jediná ktorá to ma takto? Ako to urobiť aby som to prijala normalne?
Prvé dieťa som mala ešte počas školy, druhé reťazovo po. A mala som stres z prvého pohovoru, keď som zistila o čom to je, tak som si ich užívala 😅. Šla som na 4 pohovory, kým sme mali match medzi sebou so zamestnávateľom. Ale rozumiem ti, kľudne mi napíš správu 🙃
sa necudujem, ze mas stres, ked s v zivote nerobila.
no skoda ze nemas ziadnu prax. ale to neznamena ze si pracu nenajdes.
ja len ze dobra skola ti automaticky nezabezpeci dobru pracu. nemas ziadnu prax, co je asi nevyhoda. ale nejak treba zacat. hlavne sa toho neboj, bud viac sebavedoma. ten stres so zo zaciatku urcite bude, ked si najdes pracu, ale to je asi vsade. casom sa zaucis/zabehnes a uz to bude ok..
@crazy_cat_lady mne to je jasne, ja by som šla asi najradšej robiť predavačku niekde do obchodu. Pretože tých kancelárií a zodpovednosti sa akosi bojím.
smer psycholog nauci ta pracovat so svojim strachom a najde pricinu strachu. Ja prvu brigadu som mala na gympli a nemala som nikdy az taky stres zeby som z toho az pohovor odmietla urcite to nie je bezne. Ten strach musi z niecoho pramenit, najma ak si uvedomujes, ze mozes mat dobru pracu
@nynia na brigáde som bola už počas strednej ale bola som tam spolu s kamarátkou čiže nerobilo mi to žiadny problém.
neviem, aku mas skolu, ale nepodcenuj sa. nehovorim, ze predavacka je podradna praca, ale ak mas napriklad vystudovany marketing, tak by bola skoda, aby si isla robit nieco take a nesnazila sa udrzat v odbore. a ak mas naozaj az take stresy, ze si s tym nevies dat sama rady, skus navstivit psychologa, ktory ti pomoze pracovat so strachom a stresom.. drzim palce 🙂
chod na viac pohovorov, napriklad aj na taky, ktory by si nevzala , aby si nadobudla skusenosti o tom, na co sa pytaju, co vyzaduju, ako sa spravne odprezentovat atd... ja som mala dlho pracu tak, ze rodinna firma, potom u kamosky a potom som si hladala pracu, kde som musela byt sama za seba, bola som na kazdom pohovore kam ma zavolali, len aby som nadobudla sebavedomie a ze to boli pohovory z ktorych som cumela, nemusim pisat... ak mas dobru skolu, ale nemas prax, nezufaj, nadobudnut ju musis. hlavne si trosku doveruj, ked ta niekto oslovi, vychadza z toho, ze na pozicii si ta vie predstavit... pomoct by ti mohol fingovany pohovor s kamoskou, alebo partnerom
vnímaj to ako nove dobrodružstvo....niečo si naštuduj o firme aby si vedela " ohúriť" a ber to ako novu skúsenosť.
Strechu musís celit, pozri sa co najhorsie sa moze na tom pohovore stat ? Sama si odpovedz 🙂 maximalne ta nezoberu noa co, budes mat skusenosti o tom ako to prebieha a budes sa vediet lepsie pripravit na dalsi cim viac roznych pohovorov absolvujes tym budes posobit sebavedomejsie a tym mensi ten strach bude 🙂 drzim palce kazdy predsa niekde zacinal
Ja som veľmi stresovala pred prvým pohovorom.
Nakoniec ma zobrali a spätne som si uvedomila že som stresovala zbytočne.
Nič zle sa ti tam nemôže stať. Aj keď ťa nezoberú tak aspoň budeš mať skúsenosť.
Teraz ma pozvali na skupinový pohovor. To by snáď mohlo byt lepšie🙂
Je normálne, že sa toho bojíš. Je to niečo nové čo nepoznáš a nevieš čo od toho môžeš čakať.
Buď v kľude a udrž si len prirodzený rešpekt 🙂 v budúcnosti na to budeš spomínať s úsmevom
Pozri sa na to takto. Aj keby sa ten pohovor nevydaril podľa tvojich predstáv, nič nie je stratené. Aspoň budeš vedieť o čom to je, ako to prebieha a na ďalší už pôjdeš o skúsenosť múdrejšia. Nemaj obavy, vždy to nejako dopadne. Ver si, že to zvládneš a dostaneš prácu. Držím palceky 👍.

čo je to dobrá škola, a dobrá práca? držím place na pohovore, trochu sebavedomia a šťastia prajem