icon

Strata motivácie v práci pred materskou dovolenkou

pupavka234
25. okt 2023

Ahojte, tento problém sa momentálne netýka mňa ale zaujíma ma, či ste mali problém s motiváciou v práci, keď ste vedeli, že pôjdete na materskú dovolenku. Myslím obdobie medzi tým keď ste zistili, že ste tehotné a keď ste išli na materskú. Predsalen je to zopár mesiacov keď sa žena nie vždy cíti najlepšie, mali ste motiváciu podávať v práci výkon, keď ste vedeli, že o pár mesiacov tam už nebudete a do práce sa vrátite až o niekoľko rokov? v prípade 2. či 3. dieťaťa sa ten pobyt mimo práce môže celkom predĺžiť. Ak ste motiváciu nemali ako ste fungovali?

viestta
25. okt 2023

Na autopilota

bubinko1506
25. okt 2023

Moj byvaly sef zhodnotil vykon tehotnej zeny v praci takto: prve trimesiace je jej zle, dalsie tri mesiace je jej fajn a riesi vybavicku, posledne tri mesiace je unavena a nevladze. Takze tehotnym daval jednoduchsie zadania a projekty

akje
25. okt 2023

@bubinko1506 to je aky zlaty sef 🤩

bolarazjedna
25. okt 2023

Ja som počas tehotenstva bola na PN, ale myslím si, že keď sa cítiš zle, tak určite nepodš taký výkon (napr aj počas bolestivej menštruácie, či ak ťa príšerne boli hlava, nemusíš byť k tomu ani tehotná). A ak sa cítiš dobre, tak robíš všetko ako predtým, akurát, že ku koncu pochopiteľne vladzeš menej, skôr sa unavíš...
@bubinko1506 my sme mali tiež úžasnú šéfku, keď kolegyňa čakala dieťa, po oznámení tehotenstva mala menej práce, aj to ľahšiu prácu, prikázala jej chodiť domov o hodinu skôr a počas veľkej vizity (v nemocnici), čo trvalo aj hodinu-dve, mala zreferovat svojich pacientov a zvyšný čas mala šéfkou prikázané sedieť s vyloženými nohami ☺️

petamich
25. okt 2023

ja som pocas tehotenstva normalne fungovala, praveze som citila potrebu odovzdat veci, dokoncit, co sa dalo dokoncit a dat cloveku co preberal moju agendu co najlepsi hand-over, kazdopadne ja si svoju pracu vazim asi dost na to, aby som jednak vedela, ze tam mam miesto iste, ked som sa po rodicovskej vracala a hlavne, som zostala v aktivnom kontakte s firmou, sefom, kolegami - lebo pre mna je nepochopitelne ist na matersku alebo dokonca retazovu a o 5 rokov sa bat, ci sa mam kam vratit, lebo ma 5 rokov nik nevidel a nepocul (ale tak je to mnou, charakterom mojej prace, kolegami a nadriadenymi, niekto iny to ma inak)

ale aby som odpovedala k veci - boli dni, ked som nemala motivaciu ale vo vseobecnosti som do poslednej chvile riadne pracovala a svoje aktivity predala dalej

timing
26. okt 2023

Tak zalezi aku robotu vykonavas a akych ludi mas okolo seba. Ja robim v IT sfere, myslim,ze prvych 4 mesiace som normalne fungovala a potom mi uz zacali kolegovia uberat pracu,ktoru si rozdelili medzi seba, robila som im support keby nieco nevedeli a ja som zvysne mesiace kvazi skolila novych kolegov. Myslim,ze kolegovia boli v tomto super. Nikto mi nevycital,ze robim menej

gr3tch3n
26. okt 2023

Mne popravde padla materská akurát vhod, začínala som cítiť vyhorenie a teda aj motivácia išla dolu. Našťastie šéf mi priradil trošku jednoduchšiu pracovnú náplň nech sa nestresujem. To mi prišlo od neho fér a tak som bola aj ja férová a podávala výkon až do posledného dňa,aj keď som teda tie dni už odratávala 🤭

floki1994
26. okt 2023

@pupavka234 jasne ze mala a dobre tak..na konco 5 mesiaca sme o babatko prisli a ja som ostala pekne robit dalej...vsak zase aby som si tam aj zachovala dobru povest a nie ze flakam a po materskej ma uz nebudu chciet 🙂

enusamt
26. okt 2023

Ja som sa nudilaaa.. ale z toho dovodu, ze ma stiahli z haly, z manualnej prace a zavreli ku majstrovi do koncelarie 🫣 😀
Tak celu dobu znudena a nervozna, co mam robit aby to vyzeralo, ze aspon trochu pracujem

ewula192
26. okt 2023

ja som pracovala do 5 mesiaca a chcela som vlasntne až do nástupu do materskej kde som zvažovala či nebudem až do pôrodu nakoľko robím domu.. žiaľ nastali komplikácie a ležím doma na PN a odratávam dni.. je to strašne vypadnúť takto z práce nakoľko som čakala že budem stále pracovať

bubinko1506
26. okt 2023

@petamich ja som tiez robila az do nastupu na matersku, len teda uz som nechodila na sluzobky a vacsie projekty prebrali kolegovia. Po roku som sa vratila na ciastocny uvazok, lebo som uz doma nevedela vydrzat😂. Ale mas jednoznacne pravdu v tom, ze treba zostat v kontakte s kolegami a nadriadenym, nech sa potom ma zena kam vratit.

mikadooo
26. okt 2023

@pupavka234 nemala som motiváciu 🙂. Jednoducho som sa musela prekonať a nejak to dokopať + ešte aj stihnúť zaškoliť náhradu... Plus ešte som čosi dorábala počas materskej, keďže nie som človek, ktorý nechá veci len tak nedorobené, lebo jemu "padla" 🤷.

majlo1234
26. okt 2023

Ja som podala extremny vykon, nakolko mavame aj kvartalne bonusy a bolo treba na vybavicku😂 zaroven moja nadriadena a zaroven jedina “kolegyna” v time bola cely cas PN, cize som musela robit uplne vsetko a nakoniec riesit prerozdelenie uloh, kedze na moj post nevedeli nikoho zohnat

saxana000
26. okt 2023

No je pravda ze uplne pretrhnut sa uz nejdem ale svoje povinnosti si plnim.energeticky vykon urcite klesol a uprimne presla som na ten mod ze ved uz to len doklepem.duplom ked uz je to na zene vidiet to aj zakaznici sa inak spravaju nie su taki nevrli ani nechcu vsetko hned. Tak naco sa budem.nahanat

eeffka
26. okt 2023

U mna ked niektora oznami ze je tehotna,tak v podstate mame o -1cloveka, chodia to do prace len odsediet ... hlavou su uz na materskej.

lneviemmeno
26. okt 2023

no ja robim 12tky ako sestra v nemocnici na oddeleni a mam este 1,5 mesiaca do materskej a fakt uz to nedavam🙂 hlavne tie nocne.. neviem si to zial vymenit za 8 micky kvoli dochadzaniu. Takze ja uz len cakam kedy odtial vypadnem naozaj 😀