icon

Stravné lístky pri nástupe do zamestnania

16. apr 2025

Ahojte, chcem sa opytat "zasvatenych"..os 1.4. som nastupila do prace na TPP, normalne zmluva - nemali by mi uz aj na april dat listky? Dakujem

lenka7477
16. apr 2025

samozrejme , ak zamestnávateľ neposkytuje stravu , máš nárok na stravné lístky, buď na kartu, alebo sumu straveniek do výplaty . Len stravenky sa dávajú po odrobenom mesiaci spätne . Iba výnimočne dávajú vopred , ale ak by si skončila prac. pomer - tak by Ti ich potom strhli.

nelca84
16. apr 2025

@lenka7477 nie, stravenky sa nedavaju po odrobenom mesiaci, stravne ma byt zabezpecene na kazdej odrobenej zmene, takze sa poskytuje vopred
@autorka mala si dostat stravne hned v prvy den v praci, ak zamestnavatel neposkytuje teple jedlo, tak mas dostat na vyber medzi stravnymi listkami a financnym prispevkom...

lenka7477
16. apr 2025

@nelca84 ja už 12 rokov dostávam spätne - tak preto píšem ako píšem

ibrunova
16. apr 2025

Stravenky sa nedávajú spätne, spätne sa len odratávajú

nelca84
16. apr 2025

@lenka7477 tak bud tvoj zamestnavatel 12 rokov porusuje zakon alebo len nie si zorientovana, lebo pri stravnych listkoch sa to robi tak, ze sa poskytuju na mesiac vopred, len sa z nich odrataju dni, ktore si neodrobila v minulom mesiaci, lebo logicky dopredu sa nevie, kolko clovek neodrobi...

ibrunova
16. apr 2025

Autodka, dali ti na výber lístky alebo finančný príspevok?

melanta
16. apr 2025

@lenka7477 ak ideš radiť, tak raď tak, ako je to po správnosti, teda zo zákona. Ak nevieš, ako to je zákonne alebo nie si si istá, tak napíš, že u vás je to takto. Pretože ty si to napísala ako hotovú vec. Citujem:

Len stravenky sa dávajú po odrobenom mesiaci spätne . Iba výnimočne dávajú vopred

Takže @nelca84 ťa upozornila správne. Navyše, ani u vás to určite nie je spätne, ale ako píšu ostatné, že spätne sa len urobí prepočet. Takže vlastne si napísala ešte zle aj to, ako to u vás funguje. Netreba dávať rady v oblasti, ktorej sa človek nerozumie. To je všetko. Pekný deň.

damira90
15. máj 2025
@nelca84

@lenka7477 tak bud tvoj zamestnavatel 12 rokov porusuje zakon alebo len nie si zorientovana, lebo pri stravnych listkoch sa to robi tak, ze sa poskytuju na mesiac vopred, len sa z nich odrataju dni, ktore si neodrobila v minulom mesiaci, lebo logicky dopredu sa nevie, kolko clovek neodrobi...

@melanta
@ibrunova
@nelca84 prosim vas moj byvaky zamestnavatel nám daval len sumu 74 eur bývalý ( najmensie) mesacne. Kolko je teraz minimalne 3,70? Príspevok. Ako citam na deň.
Alebo priblizne kolko majú na úradoch, obciach a vo verejnej správe neviete? Dakujem.