icon

Striedačka si kúpila dovolenku na rovnaký termín

23. júl 2024

Ahojte, od maja som dala dovolenkovy papier na august veducej, dnes pridem do prace a naša striedačka si kupila dovolenku a ten isty termín ako mam ja isť a si to mame medzi sebou dohodnuť kto ide , lebo obidve nemože, veduca urobila medzi nami poriadny cirkus...je toto normalnee??

vyrovnanaosoba
23. júl 2024

Nie je to spravodlivé, my sme museli dať do konca mája termíny dovoleniek, predtým sa dohodnúť, ktorá kedy berie. Keď niektorá prišla s tým, že chce dovolenku v termíne, kedy bol už obsadený, musela sa s nami dohodnúť. Bud sme súhlasili, alebo nie. Vo vašom prípade ste asi nemali jasne pravidlá, teraz zostáva už len sa dohodnúť. Ak máš kúpenú dovolenku a kúpila si skôr ako ona, tak by som nesúhlasila s vymenou, aj máš make deti, ktoré nemáš tiež ináč za opatrené, tiež by mala smolu. V inom prípade by mi to až tak nevadilo.

eleanor2510
23. júl 2024

Tu dovolenku si mala tym padom riadne schvalenu, ano? Nie len nahlasenu? A ta druha kolegyna si ju svojvolne kupila na ten datum bez schvalenia? V tom prípade nie je o com. Ak bola riadne schvalena, zamestnávateľ je povinny ti ju preplatit v pripade, ze ti ju zrusi. Treba to povedat veducej a neboj sa, hned zisti, ze ten týždeň sa bez teba zaobide

kaktusik007
23. júl 2024

och, mila kolegyna, fakt... tiez sa mi to stalo, ta "striedacka" bola este v skusobnej tak dala vypoved a mne dovolenku zrusili...
@eleanor2510 neviem ako u nich, u nas sa dovolenkove listky odovzdavali a veru zamestnavatel mi dovolenku zrusil a bez nahrad, nepomohla som si

hara_vara
25. júl 2024

pi... čo iné 😂