Striedačka si kúpila dovolenku na rovnaký termín
Ahojte, od maja som dala dovolenkovy papier na august veducej, dnes pridem do prace a naša striedačka si kupila dovolenku a ten isty termín ako mam ja isť a si to mame medzi sebou dohodnuť kto ide , lebo obidve nemože, veduca urobila medzi nami poriadny cirkus...je toto normalnee??
Tu dovolenku si mala tym padom riadne schvalenu, ano? Nie len nahlasenu? A ta druha kolegyna si ju svojvolne kupila na ten datum bez schvalenia? V tom prípade nie je o com. Ak bola riadne schvalena, zamestnávateľ je povinny ti ju preplatit v pripade, ze ti ju zrusi. Treba to povedat veducej a neboj sa, hned zisti, ze ten týždeň sa bez teba zaobide
och, mila kolegyna, fakt... tiez sa mi to stalo, ta "striedacka" bola este v skusobnej tak dala vypoved a mne dovolenku zrusili...
@eleanor2510 neviem ako u nich, u nas sa dovolenkove listky odovzdavali a veru zamestnavatel mi dovolenku zrusil a bez nahrad, nepomohla som si
pi... čo iné 😂

Nie je to spravodlivé, my sme museli dať do konca mája termíny dovoleniek, predtým sa dohodnúť, ktorá kedy berie. Keď niektorá prišla s tým, že chce dovolenku v termíne, kedy bol už obsadený, musela sa s nami dohodnúť. Bud sme súhlasili, alebo nie. Vo vašom prípade ste asi nemali jasne pravidlá, teraz zostáva už len sa dohodnúť. Ak máš kúpenú dovolenku a kúpila si skôr ako ona, tak by som nesúhlasila s vymenou, aj máš make deti, ktoré nemáš tiež ináč za opatrené, tiež by mala smolu. V inom prípade by mi to až tak nevadilo.