Sú psychotesty pre prácu náročné?
Ahojte, sú náročné podľa vás psychotesty ? Musím kvôli práci absolvovať, neviem či sa mám čoho obávať 🙂
Ide o to, či sú to výkonové (povedia čo vieš, aké máš pracovné stratégie, tempo apod.) a potom osobnostné (povedia, aký si človek, ako funguješ v kolektíve, ako zvládaš stres,...) alebo merajú konkrétne čiastkové vlastnosti. Na akú pozíciu sa hlásiš? Zamestnávateľ si chce overiť, ako sa na tú prácu hodíš... V osobnostných dotazníkoch odporúčam byť maximálne úprimná, lebo často vedia odhaliť, že si sa chcela nechať vidieť v lepšom svetle a v konečnom dôsledku uškodíš len sama sebe
Aká pozícia?
Výsledok z psychotestov nie je dobrý alebo zlý. To je potrebné si uvedomiť. Dá pohľad na teba, aby zamestnávateľ vedel, či si vhodný adept na danú pozíciu. Ak nie, neznamená to, že výsledok testu je zlý. Znamená to iba, že sa hodíš na iný job.
A čo sa týka obavy. Ako čoho konkrétne by sa mal človek obávať? To nie je matematika či šplhanie, že by človek mohol pohorieť.

Psychotesty je dost vseobecny pojem, niektore su narocne niektore nie, pre niekoho su pre ineho nie. Ja uz mam niekolko pracovnych za sebou a mala som aj tazke aj lahke.