icon

Ťažkosti na začiatku podnikania

5. aug 2025

Pekný večer, žienky, majiteľky budíkov, obchodov s textilom a pod... To iba ja sa nemôžem rozbehnúť alebo som nastúpila na nesprávnu koľaj? Otvorila som si obchod pred polrokom s tým že v okolí 10km žiadny taky nieje. A ja len prežívam, doslova. Neviem ci mi to stoji za to. Ako ste na tom vy?

anonym_1a3bb1
5. aug 2025

Nemam skusenost s podnikanim, ale zijem vo vacsom krajskom meste a ked sa prejdem cez centrum tak vela prevadzok krachuje a su volne priestory na prenajom. Vsetko sa presunulo na fast fashion do nakupnych centier alebo do online priestoru. Skus reklamu na socialne siete a online predaj.

anonym_badfae
5. aug 2025

Je problém v nízkej návštevnosti, marketingu, sortimente, cene?
Vieš presne, kto je tvoj zákazník a ako sa k nemu dostávaš? Čo funguje teraz je
online predaj + aktívna komunikácia na sociálnych sieťach (FB, IG, TikTok). Potrebueš tvár obchodu = ty – ľudia kupujú od ľudí, nie od anonymného regálu. Live vysielania – lacné, rýchle, osobné a silné. Súťaže, reelsy, vtipy, tipy na kombinácie, novinky. Zapoj influencerov, ak treba.

anonym_3ae8c9
5. aug 2025
@anonym_1a3bb1

Nemam skusenost s podnikanim, ale zijem vo vacsom krajskom meste a ked sa prejdem cez centrum tak vela prevadzok krachuje a su volne priestory na prenajom. Vsetko sa presunulo na fast fashion do nakupnych centier alebo do online priestoru. Skus reklamu na socialne siete a online predaj.

@anonym_1a3bb1 u nás krachujú prevádzky hlavne kvôli parkovnému. predsa OC má parkovné zadarmo.

autor
5. aug 2025
@anonym_badfae

Je problém v nízkej návštevnosti, marketingu, sortimente, cene?
Vieš presne, kto je tvoj zákazník a ako sa k nemu dostávaš? Čo funguje teraz je
online predaj + aktívna komunikácia na sociálnych sieťach (FB, IG, TikTok). Potrebueš tvár obchodu = ty – ľudia kupujú od ľudí, nie od anonymného regálu. Live vysielania – lacné, rýchle, osobné a silné. Súťaže, reelsy, vtipy, tipy na kombinácie, novinky. Zapoj influencerov, ak treba.

@anonym_badfae ceny mam fakt nízke, konkurencia co ponuka ten istý tovar, má ceny aj 2x vyššie. Ale majú stálych zákazníkov, a oni si to kúpia radšej tam ako u mňa. Ponúkam aj cez siete, viac sa mi predá cez siete ako osobne ale aj tak. Nič moc. A malokedy

muchotrafka298
5. aug 2025

Pozri sa, co dokaze sila socialnych sieti pri Moncinom butiku v Banskej Bystrici. Detaciky, tocime videa, reelska, sutaze na sockach, predstavenie sortimentu. Ano, je to upistana, preexponovana zena, ale preda. A vies preco preda? Lebo ma marketing. Novinky, ukazuje oblecenie na sebe. Od nej sa mozes inspirovat, ako sa predava na sockach. Markiza Moda Italiana.

colsami
5. aug 2025

Tiez by som zacala skumat v com je problem - lokalita ok? Ci malinke mestecko? Ponukas sortiment za ktorym ludia pridu? Ci len take vseobecne vsetko? Kto je Tvoj cielovy zakaznik, ktora skupina? Mas nan dobre namierenu reklamu? Robis si reklamu a marketing len sama podla pocitov, alebo mas nejake know how alebo cloveka na to? Ako dlho uz podnikas-mas otvorene? Mas vysoku navstevnost ale maloco kupia, alebo malo ludi chodi? Co naklady, su primerane, alebo su tam vydavky ktore su trosku likvidacne v Tvojom pripade (najomne primerane?)?

laila22
5. aug 2025

@anonym_autor u nás v malom meste je predajňa spodného prádla, roky. Rada tam nakupujem. Teraz majiteľka začala robiť videá na FB a to si nemyslím, že má problém s predajom, ale určite získa viac zákazníkov. Ja tiež často objednávam oblečenie on line z jednej predajnicky v BA. Tiež robia baby videá na FB. Mám skvelé skúsenosti s nimi. Inak by som nemala poňatia o tej predajni a nechcelo by sa mi ísť do Ba..

anonym_3ae8c9
5. aug 2025

influecerov? tí to tiež zadarmo robiť nebudú - ďalšie výdavky s nejasným výsledkom

anonym_405aaa
5. aug 2025
@laila22

@anonym_autor u nás v malom meste je predajňa spodného prádla, roky. Rada tam nakupujem. Teraz majiteľka začala robiť videá na FB a to si nemyslím, že má problém s predajom, ale určite získa viac zákazníkov. Ja tiež často objednávam oblečenie on line z jednej predajnicky v BA. Tiež robia baby videá na FB. Mám skvelé skúsenosti s nimi. Inak by som nemala poňatia o tej predajni a nechcelo by sa mi ísť do Ba..

@laila22 áno, ale začala dávno už má svojich zakaznikov
@anonym_autor v akej cenovej kategórii predávas?Poľské, Turecké Taliansku módu?sprav si oba online cez siete načo živit kamennú predajňu?Aké máš najomne s energiami?kamarátka zrušila kamennú zamestnala sa a popri práci sa stíha venovať aj svojim sieťam a na tovar chodí v sobotu.Celkove móda stagnuje buď sú ľudia v OC, alebo kupuju zo zahranicia

lenuska9999
5. aug 2025
@anonym_3ae8c9

influecerov? tí to tiež zadarmo robiť nebudú - ďalšie výdavky s nejasným výsledkom

@anonym_3ae8c9 to je riziko podnikania. Výdavky s nejasným výsledkom .
Autorka : skus tie sociálne siete. Dnes žiaľ predáva marketing, nie kvalita produktu

berenika39
5. aug 2025

@anonym_autor někdy právě nízké ceny (které se snaží podlézt ceny konkurence), mohou být problém... mmch, kdyby to takto dělal každý obchodník, myslím tím že by se snažil stále snižovat cenu oproti konkurenci - nevydělá nikdo.
1. obchod nakoupí za 100, prodá za 150,-
2. obchod nakoupí za 100, prodá za 140,-
1. musí jít na 130,-
2. sníží na 120,-
Z původní marže 50% je najednou 20% a to nechceš - bo ti to nestačí na náklady.

A k věci - v současné době se přesunuje maloobchod z kamenných prodejen do virtuálního světa. To je prostě dané dobou.
Připočti čínu - shein, temu, všechna Pepca, Teddy a spol, rychlou modu, OC, tržnice vietnamců ..

Buď budeš mít kvalitní věci, za které si ale necháš adekvátně zaplatit, nebo se s někým spoj, kdo ti udělá socky a dostane tě z kamenné prodejny ven-))))

Každopádně držím palce a fakt oceňuju snahu a odvahu se pustit do něčeho, co chceš dělat a co jsi sama vymyslela a spustila.

autor
5. aug 2025
@berenika39

@anonym_autor někdy právě nízké ceny (které se snaží podlézt ceny konkurence), mohou být problém... mmch, kdyby to takto dělal každý obchodník, myslím tím že by se snažil stále snižovat cenu oproti konkurenci - nevydělá nikdo.
1. obchod nakoupí za 100, prodá za 150,-
2. obchod nakoupí za 100, prodá za 140,-
1. musí jít na 130,-
2. sníží na 120,-
Z původní marže 50% je najednou 20% a to nechceš - bo ti to nestačí na náklady.

A k věci - v současné době se přesunuje maloobchod z kamenných prodejen do virtuálního světa. To je prostě dané dobou.
Připočti čínu - shein, temu, všechna Pepca, Teddy a spol, rychlou modu, OC, tržnice vietnamců ..

Buď budeš mít kvalitní věci, za které si ale necháš adekvátně zaplatit, nebo se s někým spoj, kdo ti udělá socky a dostane tě z kamenné prodejny ven-))))

Každopádně držím palce a fakt oceňuju snahu a odvahu se pustit do něčeho, co chceš dělat a co jsi sama vymyslela a spustila.

@berenika39 nie, u mňa je to tak že nakúpim za 100 a predam za 200, u konkurencie za 300-350. Len kozmetické kúrenia ma urobene prsia a keď to odfoti na sebe ženy saleju, ja fotím na vešiaku a predam ale trvať to dlhsie

berenika39
5. aug 2025
@anonym_autor

@berenika39 nie, u mňa je to tak že nakúpim za 100 a predam za 200, u konkurencie za 300-350. Len kozmetické kúrenia ma urobene prsia a keď to odfoti na sebe ženy saleju, ja fotím na vešiaku a predam ale trvať to dlhsie

@anonym_autor tak vidíš, jak socky fungují ...

denkabemommy
5. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nefoť to na vešiaku, je to neforemné, človek si to nevie predstaviť ako to vyzerá, ak sa necítiš na to fotiť/natáčať to na sebe, popros nejakú kamarátku, ktorá to urobí. Je super vždy niečo prihodiť do reklamy -nemusíš veľa € ale tak, aby sa to dostalo kúsok ďalej (nezabudni nastaviť cieľovú skupinu). Vôbec nejde v dnešnej dobe o dokonalosť ale o autentickosť 🙂

zobaka
5. aug 2025

napriklad taka erikafashion ma nadherne modelky, zeny láka kupit si nieco co je prezentovane na peknej zene, lebo to vytvori iluziu, ze aj oni v tom budu tak vyzerat, tak ako pises, ze konkurencia foti na silikonoch napriklad

ivanztt
7. aug 2025

Vseobecne to tak je spodnikanim, ze vela mesiacov obcas aj nejaky ten rok je to pri starte zle.
Mas nejaky marketing? reklamy? vedia o tebe ludia?
Kolko ludi pride pozriet a odide naprazdno? potom je nieco zle ak je ich vela a taky zakaznik uz nepride znovu.
Mas recenzie (google,...)? ak su zle hodnotenia, pouc sa z toho co kritizuju
Mas dobru lokalitu? si viditelna z daleka? je to miesto kde prechadzaju bezne ludia okolo?

natushik153
7. aug 2025

Napíš mi správu, viem ti poradiť ako
Na siete.