Ťažkosti s hľadaním práce na strednom Slovensku
Boli sme dva roky v zahranici, tam priatel pracoval ako zavoznik pre pekarne, obcas chodil na fusky s krajanmi po stavbach. Vratili sme sa koncom oktobra, posiela zivotopisy, chodi sa pytat aj osobne, nic. Dokonca ani tesco, kaufland do skladu alebo dokladat, ani tam nechcu lebo maju studentov a za kasu mu rovno pani povedala ze “nevyzera ako povaha na to”. Z mesta kde sme sa vratili sa stava hladova dolina, ludom rusia vikendy vo fabrikach, par firiem tu zrusili uplne. Sme z toho zufali, nechceme vsetky uspory minut na prezitie:( Ale naozaj to vidim ze ani z tej profesie neodpovedaju automatickym emailom - vybrali sme iného kandidáta , Ď. Čo robiť? Zivnost mat zatial nemoze.Uvažoval nad zvaračským kurzom cez UP. Ale zas je tam urcita doba kym sa kurz otvori, absolvuje atd.
jedna sa o stredne slovensko. Dakujem
kuriéra by nechcel robiť? pre GLS alebo Packetu, tam stále hľadajú
no žial je to tak, viem podla bratov čo prišli o pracu ako tažko si hladali po známosti , tažko sa hlada, a tak ako píšeš podobná skúsenost
@anonym_autor nemali ste sa vracať na sk. Radšej choďte naspäť do zahraničia, na sk vás nič dobré nečaká
Prečo ste pri návrate šli do “hladovej doliny” a nie niekde, kde má život perspektívu? Akože jediná rada tu je, odíďte viac na západ.
Ale veľmi sa nemôžte čudovať, lebo s takou školou, ale bez praxe je málokde vhodný, aj kurier musí vedieť robiť s platbami.
Ja som z Martina a fakt to tu ide rapídne dole vodou...a to bol Martin donedávna veľmi na tom dobre ohľadom práce. No vďaka tejto vláde zatvára jeden investor za druhým...začalo to Eccom 600 ľudí, teraz tlačiarne a aj turpak konci...ďalších 200 ľudí. Obchodíky a živnostníci tiež zatvárajú. No žiaľ...takto to nie je len v Martine... nezamestnanost narastá všade. Moja rada... vráťte sa naspäť do zahraničia...tu to bude bieda ešte dlho
Kto pricetny sa vrati v case xtej Ficovej vlady do hladovej doliny? Chyba. Velka chyba.
@anonym_autor no ja ti nejdem nalozit, chapem ze clovek sa vacsinou vrati zo zahranicia tam, kde vyrastal a kde to pozna, lebo sa mu aj cnie za domovom, ma tam rodinu, priatelov, znamych.
Ja zijem tiez na strednom slovensku, brzdi ma syn co studuje momentalne na strednej skole, ale ked skonci predavam nehnutelnost a idem asi do podnajmu v Bratislave. Lebo jednoducho stredne slovensko je koniec. V podstate vsetko od preskrtnutej znacky od Bratislavy je koniec. Cize moja rada - naspat do zahraniacia alebo minimalne ta Bratislava.
Kto pricetny sa vrati v case xtej Ficovej vlady do hladovej doliny? Chyba. Velka chyba.
@anonym_88f5fe akože nič v zlom, no v zahraničí žije tisícky a tisícky ľudí a keby sa teraz všetci chceli vrátiť, tak by museli ísť len do Bratislavy?? Ak je to tak...tak sme ako Slovensko úplne skončili . Sme fakt dopadli....ďakujem voličom tejto mafiánskej bandy
@anonym_autor no ja ti nejdem nalozit, chapem ze clovek sa vacsinou vrati zo zahranicia tam, kde vyrastal a kde to pozna, lebo sa mu aj cnie za domovom, ma tam rodinu, priatelov, znamych.
Ja zijem tiez na strednom slovensku, brzdi ma syn co studuje momentalne na strednej skole, ale ked skonci predavam nehnutelnost a idem asi do podnajmu v Bratislave. Lebo jednoducho stredne slovensko je koniec. V podstate vsetko od preskrtnutej znacky od Bratislavy je koniec. Cize moja rada - naspat do zahraniacia alebo minimalne ta Bratislava.
@anonym_94f57e Dakujem pekne, som v skupine kde sa inzeruju byty v Bratislave. Nemam zaujem, myslim si ze v Bratislave tiez nie je nic extra, recepcna v hoteli tam ma plat 1600 v hrubom. To dostane tak 1200? a najom 2izboveho bytu 850 az 1000. Fakt si nemyslim ze Bratislava je vyhra 🙂
No jedine nieco po znamosti a velmi dobrej znamosti vo vyssej funkcii,lebo inak je to hroza.Uz aby clovek bol rad aj za pracu,aku kolvek.A ja sa vecne stazujem,ze vo svojej nic nerobim a ked robim tak velmi pomalicky.
Drzim Vam palce,je to dnes velmi tazke a tiez som zo stredneho slovenska,tiez musela uradovat znamost.
Tento odbor sa uci aj moj 17r syn,a ten si nasiel brigadu kusok od domu.Akurat som ho tam viezla,robi 6h denne.
Preco si muz cez skolu neurobil kurz zvaravsky,syn ho ma v ponuke v skole,ten sa na to chysta a sup do nemecka potom.Tak ma v plane.
Aké má vodičáky?
@anonym_autor ísť do Ba.Na nájom budete dvaja aj, keby mal robiť kuriéra, alebo taxikára dobre zarobia.Kolko by si chcela, aby recepčná zarobila?
Jasné nadpis sa zasa automatický zmenil😡 Pôvodný bol že si priateľ nemôže nájsť prácu.
A ak by sa niekto pýtal má stojársku SŠ mechanik strojov a zariadení, volal aj do firmy kde praxovali, opäť rovnaká odpoveď : Momentálne prepúšťame, nemáme voľné miesta.. Nechcem byť negatívna, ale som fakt zhrozená čo sa tu deje :(
@anonym_autor v BA Figaro hľadalo mechanika strojov, možno aj Rajo. nesledujem všetko. Ikea závod Malacky hľadá strojára do výroby.
@anonym_autor nie len strednom Slovensku, na celom Slovensku je to bieda s prácou
@anonym_autor ísť do Ba.Na nájom budete dvaja aj, keby mal robiť kuriéra, alebo taxikára dobre zarobia.Kolko by si chcela, aby recepčná zarobila?
@anonym_b0ed0f ano najlepšie co im porad dodrbte sa do ba🙄ako by to uz nebolo dost ludi, ved nech rovno odidu spet do zahraničia naco sa vracali ina moznost neni ani nebude
@anonym_94f57e Dakujem pekne, som v skupine kde sa inzeruju byty v Bratislave. Nemam zaujem, myslim si ze v Bratislave tiez nie je nic extra, recepcna v hoteli tam ma plat 1600 v hrubom. To dostane tak 1200? a najom 2izboveho bytu 850 az 1000. Fakt si nemyslim ze Bratislava je vyhra 🙂
@anonym_autor žiadna rece0cna tu nema 1600 v hrubom, ani sem nechod ak uvazujes o takejto pracii
@anonym_b0ed0f :D ale načo mam ist do najmu v Bratislave ked mam svoj byt ktory platim 300€ mesačne ??? Ja nad Bratislavou ani neuvazujem, tak nechapem na co to tu spominate.
@anonym_b0ed0f :D ale načo mam ist do najmu v Bratislave ked mam svoj byt ktory platim 300€ mesačne ??? Ja nad Bratislavou ani neuvazujem, tak nechapem na co to tu spominate.
@anonym_autor a my ti ako mame vyriesit hladovu dolinu??ci aku radu ocakavas ked si si zle vybrala mesto na zivot?
Jasné nadpis sa zasa automatický zmenil😡 Pôvodný bol že si priateľ nemôže nájsť prácu.
A ak by sa niekto pýtal má stojársku SŠ mechanik strojov a zariadení, volal aj do firmy kde praxovali, opäť rovnaká odpoveď : Momentálne prepúšťame, nemáme voľné miesta.. Nechcem byť negatívna, ale som fakt zhrozená čo sa tu deje :(
@anonym_autor a Ty pracu mas?
@anonym_88f5fe akože nič v zlom, no v zahraničí žije tisícky a tisícky ľudí a keby sa teraz všetci chceli vrátiť, tak by museli ísť len do Bratislavy?? Ak je to tak...tak sme ako Slovensko úplne skončili . Sme fakt dopadli....ďakujem voličom tejto mafiánskej bandy
@anonym_7b63de No ved SK aj skoncilo. Teraz je zle, ale bude este ovela, ovela horsie. A preco by sa tie tisicky ludi vracali? To sa iste nestane. Aj ja dakujem mafianskej bande. Preto sa na SK vratim jedine na navstevu/dovolenku.
@anonym_autor a my ti ako mame vyriesit hladovu dolinu??ci aku radu ocakavas ked si si zle vybrala mesto na zivot?
@anonym_a79cd3 To radis aj ludom okolo seba? Aby sa vsetci stahovali do Bratislavy ? No to je uzasne riesenie 🙂
Ano ja pracu mam zatial.
@anonym_a79cd3 To radis aj ludom okolo seba? Aby sa vsetci stahovali do Bratislavy ? No to je uzasne riesenie 🙂
Ano ja pracu mam zatial.
@anonym_autor všade vo svete to tak je, že ľudia za prácou cestujú.Kto býva na horšom mieste má zase lacnejší byt.Moja rodina v Kanade cestuje hodinu hneď ma zrušili, keď som povedala,že 30 min jazdím autom.Oni MHD, metro ráno, večer.Kde je práca zase je drahší byt život je o prioritách.Ak by si nemala prácu tiež rozmýšľaš ako to spravit
@anonym_autor čo je to stredné Slovensko? Lebo stredné Slovensko je aj Banská Bystrica, Zvolen, možno Martin kde nejaké fabriky sú a aj Poltár alebo Hnúšťa či Tisovec čo sú úplné hladové doliny...
Ano ja pracu mam zatial.
@anonym_autor tu sa ani nepytaj radsej. Vsetci ta nasmeruju do Bratislavy. Tiez budem radsej dlhsie hladat pracu ale budem byvat tam kde mame rodinu,kamaratov,zazemie,deti skolu atd. Tu platim uver 200 eur. To je uz len rada ist do BA a platit najom 4x vyssi. Chore...
@anonym_autor tu sa ani nepytaj radsej. Vsetci ta nasmeruju do Bratislavy. Tiez budem radsej dlhsie hladat pracu ale budem byvat tam kde mame rodinu,kamaratov,zazemie,deti skolu atd. Tu platim uver 200 eur. To je uz len rada ist do BA a platit najom 4x vyssi. Chore...
@anonym_198b0b dobre, tak je dospelý a nech si sám hľadá prácu nie je to človek čo hľadá prácu pred dôchodkom, keď ho nemáme posielať tam, kde je práca.Nech si sám zaplatí zváračky kurz, alebo nech sa vráti do zahraničia.Zaujumalo by ma aké má vzdelanie, keď aj tam robil iba tak.Tak nech hľadá na stavbách, keď sa panicke zdá 1600 brutto málo na prácu na recepcii
chcela by som vedieť či na strednom Slovensku jej toľko ponuknu niekde v hotelierstve.
Ktoré mesto konkrétne na strednom Slovensku?