icon

Ťažkosti s hľadaním práce na strednom Slovensku

Včera o 11:35

Boli sme dva roky v zahranici, tam priatel pracoval ako zavoznik pre pekarne, obcas chodil na fusky s krajanmi po stavbach. Vratili sme sa koncom oktobra, posiela zivotopisy, chodi sa pytat aj osobne, nic. Dokonca ani tesco, kaufland do skladu alebo dokladat, ani tam nechcu lebo maju studentov a za kasu mu rovno pani povedala ze “nevyzera ako povaha na to”. Z mesta kde sme sa vratili sa stava hladova dolina, ludom rusia vikendy vo fabrikach, par firiem tu zrusili uplne. Sme z toho zufali, nechceme vsetky uspory minut na prezitie:( Ale naozaj to vidim ze ani z tej profesie neodpovedaju automatickym emailom - vybrali sme iného kandidáta , Ď. Čo robiť? Zivnost mat zatial nemoze.Uvažoval nad zvaračským kurzom cez UP. Ale zas je tam urcita doba kym sa kurz otvori, absolvuje atd.
jedna sa o stredne slovensko. Dakujem

Strana
z2
anonym_978fa8
Včera o 20:28

Neviem kde konkrétne na strednom Slovensku presne ste , ale ak je problém s prácou a nechcete sa sťahovať tak treba skúsiť profesie mimo obor. Polícia, vodič autobusu, zdravotníctvo. Dorobiť potrebné vzdelanie.. tam sú aktuálne dopyty po zamestnancoch.

autor
Dnes o 13:15
@anonym_b0ed0f

@anonym_198b0b dobre, tak je dospelý a nech si sám hľadá prácu nie je to človek čo hľadá prácu pred dôchodkom, keď ho nemáme posielať tam, kde je práca.Nech si sám zaplatí zváračky kurz, alebo nech sa vráti do zahraničia.Zaujumalo by ma aké má vzdelanie, keď aj tam robil iba tak.Tak nech hľadá na stavbách, keď sa panicke zdá 1600 brutto málo na prácu na recepcii
chcela by som vedieť či na strednom Slovensku jej toľko ponuknu niekde v hotelierstve.

@anonym_b0ed0f Ty musis byt tiez riadny mentalny atlet, a citanie s porozumenim nula bodov ty panicka :D hlupucka. Ide o to, ze niekto pracuje na recepci denne nocne, sviatky piatky, dostane 1200€ a z toho 900 ide na nájom. Tak mi povec co ma taky clovek v tej ba robit? s 300€ na mesiac. To nejde o to ze som panicka, ty truba, ale o to ze je to neskutocne drahe mesto, na to pracovat v normalnom zamestnani. A o vzdelani som pisala, ale uz nenapisem ani slovo, lebo tu kazda pinda ma len so vsetkym problem a kazdy kto nie je 5 rokov po skole vo veducej funkci je pre vas odpad. By som bola zvedava co
robia ti vasi muzikovia a ci vedia ake arogantne koliky maju doma. Koniec toto, clovek pyta radu a vzdy sa tu zbehnu len uplne , no nejdem nadavat Cest vynimkam.

marca12
Dnes o 13:25
@anonym_c351f1

Tento odbor sa uci aj moj 17r syn,a ten si nasiel brigadu kusok od domu.Akurat som ho tam viezla,robi 6h denne.

@anonym_c351f1 Ved to pani pise,ze firmy maju brigadnikov a na TPP neprijimaju. Brigadu si najdes,ale stale miesto velmi tazko. A dospely clovek potrebuje stale miesto. Tvojmu synovi zatial staci brigada,ale casom bude tiez hladat pracu na zmluvu.

anonym_88f5fe
Dnes o 13:26
@anonym_autor

@anonym_b0ed0f Ty musis byt tiez riadny mentalny atlet, a citanie s porozumenim nula bodov ty panicka :D hlupucka. Ide o to, ze niekto pracuje na recepci denne nocne, sviatky piatky, dostane 1200€ a z toho 900 ide na nájom. Tak mi povec co ma taky clovek v tej ba robit? s 300€ na mesiac. To nejde o to ze som panicka, ty truba, ale o to ze je to neskutocne drahe mesto, na to pracovat v normalnom zamestnani. A o vzdelani som pisala, ale uz nenapisem ani slovo, lebo tu kazda pinda ma len so vsetkym problem a kazdy kto nie je 5 rokov po skole vo veducej funkci je pre vas odpad. By som bola zvedava co
robia ti vasi muzikovia a ci vedia ake arogantne koliky maju doma. Koniec toto, clovek pyta radu a vzdy sa tu zbehnu len uplne , no nejdem nadavat Cest vynimkam.

@anonym_autor Prepac, ale nastahujes sa dobrovolne do hladovej doliny a potom sa divis, ze nie je praca...my za to fakt nemozeme.

petronelag
Dnes o 13:30

Práca by aj bola, keby muž mal tu SŠ a od jej ukončenia prax v odbore, ale všade keď vidia, kde pracoval, tak radšej zoberú študenta.

nunkas
Dnes o 14:29
@anonym_88f5fe

Kto pricetny sa vrati v case xtej Ficovej vlady do hladovej doliny? Chyba. Velka chyba.

@anonym_88f5fe Fica som nevolila, ale nebud naivná. Toto neni len kvôli Ficovi. Zle je v celej Europe, nielen tu. Napr. aj v Nemecku sa prepúšťa, viem, mám tam zamestnaného chlapa. A bude horšie. A je jedno kto sa dostane k moci.

autor
Dnes o 18:55
@nunkas

@anonym_88f5fe Fica som nevolila, ale nebud naivná. Toto neni len kvôli Ficovi. Zle je v celej Europe, nielen tu. Napr. aj v Nemecku sa prepúšťa, viem, mám tam zamestnaného chlapa. A bude horšie. A je jedno kto sa dostane k moci.

@nunkas Ako bude horsie? Co tym myslite?

anonym_c351f1
Dnes o 18:59
@anonym_autor

@anonym_autor ze sa vedie vojna,obchodna vojna a teda prace bude coraz menej a menej,bude sa vo velkom prepustat,kriza pride velika.Vecsia ako v 2008.

sara07
Dnes o 19:05
@anonym_autor

@anonym_autor máme najväčšiu cenu prace v europe, vysoke odvody ,dph dane, to všetko prispieva k tomu že bude horšie u nás ako ine, ano aj v europe pôjdu a idu hore potraviny, elektrina atd ale nie v takom rozsahu a nie s takym dopadom - máme nizky mzdy čoraz tažšie sa taha lebo konsolidacia
ano všade sa robia opatrenia ale u nás konsolidacia znameman rozhadzujeme a oslavujeme ako keby sa nič nedialo
do toho užasne podmienky pre szoč, lebo všetci su hajzli čo nič neplatia , užasny mikroodvod
štát si planuje vyber dph, dani, odvodov ale to je tak všetko, nevybera sa tolko lebo nie je z čoho, máme najväčšie podvody ohladne dph v eu
predbieha nás už aj rumunsko
nič z tohoto si si nevšimla ?

nunkas
Dnes o 19:06
@anonym_c351f1

@anonym_autor ze sa vedie vojna,obchodna vojna a teda prace bude coraz menej a menej,bude sa vo velkom prepustat,kriza pride velika.Vecsia ako v 2008.

@anonym_c351f1 presne tak.

anonym_88f5fe
Dnes o 19:16
@anonym_autor

@anonym_autor Ved dobre, vsade su problemy, ale fakt ideme poroznavat Ficovladu a Merza? Fakt?

Strana
z2