Testovanie zamestnancov
Ahojte, zajtra idem prvýkrát od polky novembra do práce, pracujem v mini rodinnej firme ako predavačka. Volala som zamestnávateľovi, že ako s tým testovaním, a vraj sa nemusím, ale keď veľmi chcem, nechá mi test a môžem si ho sama spraviť. To aký má význam toto opatrenie, keď to nikto nekontroluje? Resp. ako sa dá skontrolovať, že si človek ten test reálne urobil? Veď to stačí len si vypísať papier, že sa otestoval a je negatívny 😃 Asi sa len chcem vyventilovať, že už sa mi fakt rozum zastavuje nad týmito mega logickými a účinnými opatreniami 🤦 Myslela som, že to bude nejak kontrolované alebo čo.
@zmrzlinka2021 U nas v robote, boli aj ockovani aj neockovani, co dostali koronu a neockovani ako i vacsina ockovanych slabe priznaky resp.niektori neocko by ani nevedeli, ze su pozitivny nebyt pozitivneho vysledku z testu, zato viem o jednej kolegynke ockovanej, kt.mala dost silnu chripku, kasel, unava. Skor mi to pripada, ze sa potvrdzuje nazor ceskych virologov a infektologov, ktorym zacinaju davat priestor hlavne v poslednom case - ze to zalezi dost od imunity, ktoru maju starsi ludia slabsiu, cize tu odporucaju ockovanie, ale ani jeden z nich nenavrhoval robit paniku. Dokonca ich nazor bol, ze premorenim sa bezne u ludi s normalnou imunitou vytvoria kvalitnejsie protilatky, co dokladali i statistikami ohladom prekonanych a ich opatovna hospitalizacia.
@vlastnynazor problem je, ze kto ma dobru imunitu, dnes aj vela mladych ludi ma rozne zdravotne problemy, krvny tlak, cukrovky, problemy rozneho typu. Dalsia vec, telo na virus moze zareagovat rozlicne, clovek moze mat super imunitu, ale dostane sa z nejakeho dovodu (vobec sa nemusi tykat covidu) do stresu, dostane na to "naloz" a uz to telo nezvlada. A riskovat teraz, ci to moje telo zvladne, ci som ta ja spravna "s imunitou", hlavne ked covid vazne vie postihnut aj super zdraveho 30 rocneho sportovca, je dost odvazne a riskantne.
Ono ani soferovat rychlejsie ako je povolene nemusi byt nebezpecne, ale je tam vyssie riziko, ze to vodic nezvladne, resp. nastane akakolvek ina situacia a dopadne to pre neho velmi zle. Preco riskovat?
Mozeme byt radi, ze mame riesenia, otazne je, kto to ako uchopi. Cim vyspelejsia spolocnost a mentalita, tym vyssia ockovanost - toto sa zatial potvrdzuje.
Zial, Slovensko skoncilo tam, kde asi patri - do skupiny s ukrajinou, rumunskom a podobnymi krajinami, ktore mozu snivat o zivotnej urovni vyspelej Europy.
@zmrzlinka2021 ja som ockovana, mam pretrvavajuce neziaduce ucinky po Pfizeri s klbami resp.hlavne s jednym a prave preto by som nikdy netlacila na ludi, ze sa maju dat povinne zaockovat experimentalnou latkou (ako jedine mozne riesenie). V 2020 sme takmer vsetci, kt.robime/sedime pri sebe v robote, mali kasel, bolesti hrudnika, len to bolo na zaciatku tohto sialenstva, pricom napr.ja som nesplnala cestovatelsku anamnezu (v tom case testovali len take pripady) ale mali sme v time i takych, kt.to doniesli z lyzovacky z Rakuska a nik ich netestoval, vsetci sme to prechodili/resp.neskor prehomeofficovali a napriek tomu ze boli dni, kedy som si prikladala na hrudnik teple obklady, tak som nemala pocit, ze umieram. A teda vakcine "dakujem" za problemy, kt.mi priniesla, pricom vakcinovat som sa dala kvoli statnej buzeracii, nie kvoli obave o zdravie, preto za mna ak by som si mohla vybrat do buducna, ci opat experimentalna vakcina alebo premorenie, ja by som si vybrala bez problemov a akychkolvek obav premorenie, pretoze opakujem, nemala som pocit, ze zomieram. Ale ak by som bola dochodca, alebo mala nejake choroby, tak ano, pouvazovala by som nad vakcinou i napriek tomu ze v pripade neziaducich je v tomto state velmi tazke sa domoct pomoci. Presne ako si napisala, v tomto sme na urovni Rumunska, Ukrajiny...

@mirka17 - maximalny suhlas